Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ



Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Την Τρίτη 14 Απριλίου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί πιστοί από την Πιερία και τη Λάρισα, καθώς ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός ανεγέρθηκε με τη συνδρομή πολλών παραθεριστών της περιοχής, η μόνιμη κατοικία των οποίων βρίσκεται εκτός Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στην ομιλία του ανέφερε ότι το μαρτύριο των εορταζομένων νεοφανών Αγίων εκφράζει το αναστάσιμο βίωμα της Εκκλησίας και τη νέα βιοτή που έφερε ο Χριστός με το Πάθος και την Ανάστασή του.

Μετά τη Θ. Λειτουργία, ο Μητροπολίτης και συνεργάτες του συμμετείχαν σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες για την οργάνωση των δομών του θρησκευτικού τουρισμού κατά το προσεχές θέρος.





ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ Μια βραδιά με τον Μίμη Πλέσσα. Παρουσιάστρια η συνεργάτιδα του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ευαγγελία Ράπτου



Με μια μοναδική συναυλία η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, τιμά τον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα του οποίου η καλλιτεχνική και συνθετική δραστηριότητα καλύπτει τα τελευταία 60 χρόνια, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Στο ξεχωριστό αυτό μουσικό γεγονός, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Νεολαίας-Τουρισμού - Εθελοντισμού και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Ελασσόνας και ο σύλλογος «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», θα είναι παρών ο Μίμης Πλέσσας. Θα ακουστούν μελωδίες όπου όλοι έχουμε αγαπήσει, σιγοτραγουδήσει και έχουν μείνει αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου.
Για το έργο του μεγάλου συνθέτη θα μιλήσει η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευαγγελία Ράπτου που είναι και συνεργάτης του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ.
Το μεγάλο αυτό μουσικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Απριλίου και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» και συνοδοιπόροι θα είναι: η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας, οι σολίστ στο τραγούδι Μανώλης Χατζημανώλης και Ευλαμπία Ντούλα.

Τώρα: Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου



Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μετά το τέλος σύσκεψης για το μεταναστευτικό στο Μέγαρο Μαξίμου,  οι μετανάστες θα οδηγούνται σε κλειστού τύπου κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, στα οποία θα γίνεται διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Σεμινάριο του συνόλου μουσικής και θεάτρου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος




    Με αφορμή την 27η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα Θεάτρου και στα πλαίσια της συνεργασίας του Μουσικού Σχολείου με το ΚΘΒΕ, η έναρξη της οποίας έγινε με την συνάντηση του Διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτρη Κυριακού και του καθηγητή Μουσικής κ. Άρη Σκάρπα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΚΘΒΕ κ. Γιάννη Βούρο, οι μαθητές του μουσικοθεατρικού συνόλου του σχολείου επισκέφτηκαν το Βασιλικό Θέατρο και την θεατρική σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Συνάντηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέττυς Σκούφα με τον Καθηγητή του ΑΠΘ κο Γιάννη Τζιφόπουλο για τις προοπτικές ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Βόρειας Πιερίας



Σήμερα βρεθήκαμε με τον Καθηγητή του ΑΠΘ κο Γιάννη Τζιφόπουλο στην Κατερίνη. Συζητήσαμε για τις προοπτικές ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου της Βόρειας Πιερίας. Μας ενημέρωσε για τα σημαντικά ευρήματα της περιοχής και την ανάγκη να αποδοθούν στην αρχαιολογική υπηρεσία οι απαραίτητες εκτάσεις γης για να προχωρήσουν οι ανασκαφές. Μάθαμε επίσης για το ενδιαφέρον και την προσφορά ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του εξωτερικού να συνδράμουν στο έργο των ανασκαφών. Ήδη ξεκινάμε συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία για την ενσωμάτωση των ιδεών που ακούσαμε στο Εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό που συγκροτείται.

Eκλογές στην ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ






Η νεοσύστατη ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ προσκαλεί
τα ήδη εγγεγραμμένα Μέλη της,
και όσους επιθυμούν να εγγραφούν ακολούθως,
στην 1η Γενική Συνέλευση και σε Αρχαιρεσίες
την Κυριακή 26 Απριλίου 2015,
από 16.00-19.00,
στον χώρο του θεάτρου "ΑΥΛΑΙΑ"
[έναντι 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Κατερίνης]
* Τηλέφωνο πληροφοριών: 6936000024 [Ευγένιος Παπαδόπουλος-Ολύμπιος]

Άσκηση "Ηνίοχος 2015"



ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 048/2015
Αθήνα, 14 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Άσκηση "Ηνίοχος 2015"

Από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, πρόκειται να διεξαχθεί η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2015", σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.

Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Σμήναρχος (Ι) Αλέξανδρος Μαρίνος
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ανακοίνωση Τύπου Πολεμικής Αεροπορίας - 14/4/2015. Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Γ' ΕΣΣΟ



ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ

Αρ. Ανακ. 047/2015
Αθήνα, 14 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Γ' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Γ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

Aeroflot: «Αφιέρωμα στη Μακεδονία, και τον Όλυμπο» Η Ρωσία στέκεται δίπλα στην Ελλάδα!


Αφιέρωμα για τα αξιοθέατα αλλά και για την ιστορία της Μακεδονίας δημοσιεύει το περιοδικό της μεγαλύτερης ρώσικης αεροπορικής εταιρείας, Αeroflot, στο τεύχος του Απριλίου.

Ειδικότερα, το άρθρο αυτό παροτρύνει τον αναγνώστη να επισκεφτεί την γραφική Καστοριά με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της λίμνης, την ιστορική πόλη της Καβάλας με το επιβλητικό κάστρο και λιμάνι, τις Πρέσπες όπου κυριαρχεί ο φυσικός πλούτος και η απόλυτη γαλήνη καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας με τα ανάκτορα και τους βασιλικούς τάφους.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στον Όλυμπο που αποτελεί πόλο έλξης για όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη μυστηριώδη γοητεία του βουνού και να επισκεφτούν τα φιλόξενα χωριά της περιοχής. Μάλιστα  αποκλειστική αντιπρόσωπος των Aeroflot Media στην Ελλάδα είναι η Global Media. http://olympia.gr/

Διαβάστε το περιοδικό εδώ: 

Γυναίκες-συγγραφείς γράφουν το σενάριο για Γυναίκα-Σούπερ-Ηρωίδα! Πλέον τα κορίτσια θα έχουν μια γυναίκα-σούπερ-ήρωα να θαυμάζουν!

ΔΙΟΔΙΑ ΠΙΕΡΙΑ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


9o Sfendami Mountain Festival στις 18 & 19 Απριλίου 2015 στη Σφενδάμη Πιερίας



ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ



Για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο βάθρο των νικητών σε διεθνή διοργάνωση η Κατερίνα Νικολαΐδου. Αυτή τη φορά στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας όπου από την μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα διεξήχθη η 28η διεθνής κωπηλατική ρεγκάτα «Paolo dAloja» με τη συμμετοχή 191 πληρωμάτων από 25 χώρες όλου του κόσμου.
Η πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης αγωνίστηκε την Κυριακή στον τελικό του αγωνίσματος διπλό σκιφ γυναικών μαζί με την Ασουμανάκη Σοφία του Ε.Ν.Ο.Α. και τερμάτισαν στην τρίτη θέση, πίσω από τα πληρώματα της Λιθουανίας και της Νότιας Αφρικής, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 7:13.
Την προηγούμενη μέρα (Σάββατο 11/4) η Νικολαΐδου αγωνίστηκε στον τελικό του αγωνίσματος σκιφ γυναικών όπου ο ανταγωνισμός αποδείχτηκε πολύ σκληρός και η Νικολαΐδου που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, τερμάτισε στην 5η θέση.
Η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που επέστρεψε την Δευτέρα στην Ελλάδα, θα είναι μέλος της 16μελούς αποστολής με την οποία ο  Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης  θα πάρει μέρος στο 81ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά σε λίγες μέρες 17-19 Απριλίου.

Καταγγελία των φιλοζωικών σωματείων της πόλης μας, «ΑΡΓΟΣ», «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», «ZEUS» για την τραγική κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στον ΧΥΤΑ Κατερίνης



Κατόπιν καταγγελίας επισκεφτήκαμε στις 7/4/2015 την περιοχή του ΧΥΤΑ Κατερίνης όπου διαπιστώσαμε την ύπαρξη μεγάλου αριθμού αδέσποτων σκυλιών περίπου 50-60 τα οποία βρισκόταν σε άθλια κατάσταση (άρρωστα, σκελετωμένα κλπ)
Οι αρρώστιες τους επικεντρώνονται κατά το πλείστον σε ψωρίαση , δερματίτιδες, λεϊσμανίαση και άλλες.

Επίσης διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από τα αδέσποτα τρώνε από τα σκουπίδια που βρίσκονται στον ΧΥΤΑ Κατερίνης και επειδή δεν είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα, υπάρχουν πολλά νεογέννητα στην περιοχή και το πρόβλημα μέρα με την μέρα διογκώνεται.

Επειδή η παρουσία των αδέσποτων σκυλιών στο ΧΥΤΑ δημιουργεί προβλήματα σε σχέση με την δημόσια υγεία λόγω του ότι τα αδέσποτα μπορούν εύκολα να μεταδώσουν μολυσματικές ασθένειες:

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ 15-4-2015


 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:


Νέα Εποχή για το δήμο Κατερίνης: Ίδιος τόπος.. Ίδια ώρα..20 μέρες μετά.. ίδιο χάλι. Καλό είναι όταν κάποιοι της διοίκησης του δήμου βγαίνουν φωτογραφίες όταν σβήνουν τα φλας να λύνουν και τα προβλήματα...Ο κάδος της φωτογραφίας είναι βυθιζόμενος για όποιον δεν το κατάλαβε !!!



4ο Γυμνάσιο Κατερίνης - Δελτίο τύπου - 5οι αγώνες γλώσσας και ορθογραφίας Γυμνασίων Πιερίας

Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Φιλολόγων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης διοργάνωσαν την Πέμπτη 2/4/2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη» τους 5ους αγώνες γλώσσας και ορθογραφίας Γυμνασίων Πιερίας. Το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης, λόγω της πρώτης θέσης που κατέλαβε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014, διοργάνωσε τους αγώνες στους οποίους συμμετείχαν δεκαέξι Γυμνάσια του νομού μας. Η Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή εργάστηκε για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού που στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Λανάρης. Κατά την εκδήλωση της διεξαγωγής των αγώνων πραγματοποιήθηκε και η μετονομασία σε «Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας-Χρίστος Τσολάκης». Στην προκριματική φάση προκρίθηκαν τα Γυμνάσια της Κάτω Μηλιάς και του Κορινού ενώ ο τελικός νικητής ήταν το Γυμνάσιο Κορινού, το οποίο και συγχαίρουμε θερμά για την επιτυχία του.

4ο Γυμνάσιο Κατερίνης - Δελτίο τύπου - Επίσκεψη της συγγραφέως Σοφία Παράσχου στο σχολείο μας

Το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης την Τρίτη 31-3-2015 είχε τη χαρά να υποδεχτεί την κ. Σοφία Παράσχου, φιλόλογο και συγγραφέα των βιβλίων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και πολλών παιδικών και εφηβικών βιβλίων.
Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας οι μαθητές των τμημάτων Β1, Γ3 και Γ6 με τις καθηγήτριές τους  κ.  Σταματοπούλου, κ. Κουβά και κ. Αναστασιάδου αντίστοιχα, διάβασαν και επεξεργάστηκαν το βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο «Με άγκυρα την καρδιά».
Η κ. Παράσχου μίλησε για το έργο της και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με το βιβλίο και τη ζωή της.
Όλη αυτή η εκδήλωση οργανώθηκε στα πλαίσια των δράσεων της Σχολικής Βιβλιοθήκης και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου.

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ




1η Μέρα  
Αναχώρηση ώρα 07.00 από την Κατερίνη. Δια μέσου νέας Εγνατίας μετά από στάση για καφέ, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο καράβι για Κέρκυρα. Άφιξη - Τακτοποίηση σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο 4αστέρων. Το απόγευμα επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο, το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα σε παγκόσμια κλίμακα που λειτουργεί από το 1981 στο κτίριο της Ιονική Τράπεζας. Βράδυ ελεύθερο.

Χριστοδουλοπούλου(αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής) : «Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται!!!»



Καθώς εντείνεται με ταχύτατους ρυθμούς το «κύμα» προσφύγων που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκπονεί έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο.
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο. Απλά το πρωί λιάζονται».
«Οι.. πρόσφυγες έχουν 0% παραβατικότητα!!!».