Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ




1η Μέρα  
Αναχώρηση ώρα 07.00 από την Κατερίνη. Δια μέσου νέας Εγνατίας μετά από στάση για καφέ, άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο καράβι για Κέρκυρα. Άφιξη - Τακτοποίηση σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο 4αστέρων. Το απόγευμα επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο, το μοναδικό στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα σε παγκόσμια κλίμακα που λειτουργεί από το 1981 στο κτίριο της Ιονική Τράπεζας. Βράδυ ελεύθερο.


2η Μέρα  
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για να γνωρίσουμε ένα τόπο μαγευτικής ομορφιάς, αλλά και από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κέρκυρας, το κοσμοπολίτικο Κανόνι, όπου βρίσκεται το Ποντικονήσι και η Μονή Βλαχερνών που συνδέεται με τη στεριά με μια προκυμαία. Θα ξεναγηθούμε στο Μον Ρεπό- Μουσείο Παλαιόπολης. Επιστρέφουμε στο Ιστορικό Κέντρο όπου οι ευρωπαϊκές επιδράσεις είναι ορατές παντού και συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους, χαρίζοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα και ξεναγούμαστε στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, στην πλατεία Σπιανάδα, Λιστόν, εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνα, όπου φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου σε επιχρυσωμένη Λάρνακα. Φαγητό, ξεκούραση. Το απόγευμα περιδιάβαση σε ένα ξεχωριστό χώρο, στο Παλαιό Φρούριο, για να θαυμάσουμε τη θέα και τα αριστουργήματα της οχυρωματικής και αρχιτεκτονικής τέχνης.
Δείπνο και διασκέδαση με ζωντανή μουσική ( προαιρετικά).
3η Μέρα 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για να ξεναγηθούμε στο Αχίλλειο μία από τις γνωστότερες βασιλικές επαύλεις της Ευρώπης και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο -αρχιτεκτόνημα της Κέρκυρας. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το εργοστάσιο παρασκευής κουμ – κουάτ . Αναχώρηση για τη γραφική Παλαιοκαστρίτσα, μια γραφική περιοχή με γραφικούς κόλπους, γαλαζοπράσινα νερά, σπηλιές και βράχια. ( Προαιρετικά βαρκάδα στις σπηλιές ).Προσκύνημα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Παλαιοκαστρίτσας που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου. Φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε σε ένα ιδιαίτερο Μουσείο, το CASA PARLANTE, το οποίο έχει πάρει βραβείο καινοτομίας. Βράδυ ελεύθερο.
4η Μέρα 
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για προσκύνημα σε ένα σημαντικό μοναστηριακό συγκρότημα, πλουσιότατο σε έργα αγιογραφίας, εικόνων και κειμηλίων στο Μοναστήρι της Πλατυτέρας και στον τάφο του Καποδίστρια που βρίσκεται στην όμορφη περιοχή Μαντούκι.. Το μεσημέρι επιβίβαση στο καράβι για επιστροφή. Άφιξη το βράδυ στην Κατερίνη.
Η σειρά του προγράμματος μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη υλοποίησή του.
Κόστος εκδρομής: (Μεταφορά-ξενοδοχείο με πρωινό-ξενάγηση)
Πληροφορίες: Καίτη Παπαστεργίου 6944225820
Βάσω Μπακαλοπούλου – Κίτσιου 6936537431
Λ.Ε.Κ. 2351033226