Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Test IQ στη Θεσσαλονίκη (Μήπως θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για αυτούς που μας κυβερνούν.. ώστε να δούμε αν υπάρχει τίποτα μέσα στο.. κεφάλι τους..)



Η διεξαγωγή στην Θεσσαλονίκη των επόμενων ομαδικών τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, θα γίνει την Κυριακή 19 Απριλίου στις 16:00 και στις 17:30 μμ, στο ...
Αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, οδός Εγνατία 156.
Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη για τους υποψήφιους.
Τα τεστ απευθύνονται:
Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών,
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ) 20 Ευρώ).
Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!!
Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.
Διεξάγονται δύο τεστ.

Το τεστ ( FRT Form A ) απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Το τεστ ( FRT - J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.
Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση (συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα.
Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Η MENSA είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1946, και σήμερα αριθμεί πάνω από 117.000 μέλη, χωρίς καμία διάκριση, φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, ταξική, φύλου, ηλικίας ή επιπέδου μόρφωσης, έχοντας Εθνικές λέσχες ΜENSA σε περίπου 50 χώρες του κόσμου και μέλη σε περισσότερες από 100. Για να γίνει κάποιος μέλος της MENSA η μόνη προϋπόθεση είναι να έχει δείκτη νοημοσύνης (I.Q. - Intelligence Quotient) που να τον κατατάσσει στο ανώτερο 2% του ανθρώπινου πληθυσμού. Ο Δ.Ν. μετράται με αναγνωρισμένα και αξιόπιστα τεστ, την σύνταξη των οποίων επιμελούνται ειδικοί ψυχολόγοι.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.mensa.org.gr