Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πιερίας: Δεν διαπραγματευόμαστε αρχές και αξίες.



"Μέσα σε 3 μόλις μήνες, ιδρύσαμε το ΚΙΝΗΜΑ μας, κατεβήκαμε στις εκλογές, κάναμε την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, με μεγάλη συμμετοχή και ουσιαστικό διάλογο, ορίσαμε τους κανόνες της οργανωτικής μας διάταξης μέχρι το Συνέδριο, συγκροτήσαμε τους Τομείς, τα Παρατηρητήρια και τα Εργαστήρια για την υποβοήθηση της πολιτικής και οργανωτικής μας λειτουργίας. Και ήδη, έχουν συγκροτηθεί οι πρώτες Δημοτικές Ομάδες Πρωτοβουλίας. Για να βρεθούμε δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά. Να είμαστε μαζί στους αγώνες. Να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Έχουμε λόγο ύπαρξης μόνον όταν υπηρετούμε αρχές και αξίες, πραγματικά προοδευτικές ιδέες, όταν υπηρετούμε το εθνικό και το δημόσιο συμφέρον, χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς σκοπιμότητες.
Είμαστε χρήσιμοι, μόνον όταν μιλούμε και αγωνιζόμαστε για τα πραγματικά διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας.
Και πολύ περισσότερο, όταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και αυτές τις κρίσιμες ώρες, μετά από όσα έχουν συμβεί, συνεχίζουν να καταφεύγουν σε παιχνίδια εντυπώσεων και επικοινωνιακών ακροβατισμών.
Στα λόγια, μπορεί όλοι να συμφωνούν. Οι πράξεις είναι, τελικά, που μετράνε.
Δεν διαπραγματευόμαστε αρχές και αξίες.
Οι σύντροφοί μας, όλοι και χωρίς εξαιρέσεις, όπου κι αν βρίσκονται, είναι αίμα από το αίμα μας, σάρκα από τη σάρκα μας και το ΚΙΝΗΜΑ μας είναι ανοιχτό για όλους. Για τον λόγο αυτό επιμένουμε στα κινηματικά και συμμετοχικά του χαρακτηριστικά.
Όλοι οι σύντροφοί μας, αλλά προφανώς όχι εκείνα τα στελέχη μας που έβαλαν ή βάζουν μπροστά άλλες επιδιώξεις. Είτε πρωταγωνιστώντας σε αυτές, είτε σιωπώντας, είτε προβάλλοντας μια δήθεν ενότητα που έχει απλά ψηφοθηρικά και πελατειακά χαρακτηριστικά.
Το ΚΙΝΗΜΑ μπορεί και πρέπει να αποτελέσει καταλύτη για τον ευρύτερο χώρο της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.
Όμως, η ενότητα θα υπάρξει – όπως και οι ευρύτερες προοδευτικές συνεργασίες θα υπάρξουν, όταν εμπεδώσουμε αρχές, αξίες, ιδέες, πολιτικές, με προοδευτικό χρώμα, με ήθος.
Και επιτυγχάνεται και μόνον με βάση αυτά – και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού.
Και για αυτό, τα πόδια μας δεν μπορεί παρά να πατάνε σε αυτή τη μια και μοναδική βάρκα. Τη βάρκα που μας οδηγεί στην πορεία της επίτευξης των αρχών και των αξιών μας.
Για αυτό και το Ελληνικό σχέδιο αποτελεί βασικό διακύβευμα για το χώρο μας, για το ΚΙΝΗΜΑ μας και τον ευρύτερο πολιτικό μας χώρο."