Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΩΝ


Ειδικότερα, πρόκειται για χώρο στάθμευσης o οποίος ο βρίσκεται σε οικοδομικό τετράγωνο -κοινόχρηστο χώρο, στην πολεοδομική ενότητα της Επέκτασης Ευαγγελικών, με εμβαδό 4710,80 τετραγωνικών μέτρων, η κατασκευή του οποίου, ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό  και έρχεται να «κουμπώσει» στην ευρύτερη ανάπλαση και ανάπτυξη μίας περιοχής πλησίον του 16ου δημοτικού σχολείου και του Ιερού ναού Αγίων Ευθυμίου & Χριστοφόρου διευκολύνοντας την στάθμευση στα συγκεκριμένα σημεία.



Αναλυτικότερα και σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις: οι διάδρομοι κυκλοφορίας είναι ελαχίστου πλάτους 5,50 μέτρα και προβλέπονται σε αυτές δύο ασφαλτικές στρώσεις (μία βάση και μία κυκλοφορίας). Κάτω από την οδοστρωσία προβλέπεται η κατασκευή στρώσης στράγγισης η οποία εδράζεται σε επίχωμα.

Η κατασκευή του επιχώματος γίνεται μετά την απομάκρυνση της φυτικής γης. Οι θέσεις στάθμευσης κατασκευάζονται με στρώση κροκάλας που εδράζεται πάνω στην στραγγιστική στρώση. Οι δύο διαφορετικές επιφάνειες εγκιβωτίζονται με την κατασκευή βυθισμένου κρασπεδόρειθρου.

Η στρώση στράγγισης συλλέγει τμήμα των όμβριων υδάτων που διαπερνούν τα υλικά πάνω από αυτή και τα οδηγεί σε περιμετρικό του χώρου στραγγιστήριο, ο οποίος τα οδηγεί σε παρακείμενα φρεάτια αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ.


Το δίκτυο άρδευσης θα είναι εξ ολοκλήρου υπόγειο και θα αποτελείται από υπόγειους αγωγούς και τον κατάλληλο εξοπλισμό δικλείδων και φρεατίων διακλάδωσης ώστε να μπορεί να λειτουργεί τμηματικά. Η χάραξη και το μήκος των αγωγών θα είναι τέτοια ώστε να αρδεύονται όλα τα δέντρα και οι χώροι πρασίνου.

Τέλος, ο φωτισμός των χώρων στάθμευσης θα γίνεται με φωτιστικά σώματα μονά ή διπλά σε τετράμετρους ιστούς.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι παρεμβάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών, ενώ η χρηματοδότηση του έργου είναι από το πράσινο ταμείο, με προϋπολογισμό ύψους  290.000 ευρώ.