Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ


Τον Οκτώβριο του 2013 η πολυεθνική ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ έβαλε λουκέτο στο εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη. Πέταξε στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την «ελευθερία» κίνησης κεφαλαίων, στο πλαίσιο της συνθήκης του Μάαστριχτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμη μεγα-λύτερα κέρδη. Ξηλώνει εργοστάσια που στήθηκαν με τον ιδρώτα εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, βέβαια, που η πολυεθνική ΚΟΚΑ –ΚΟΛΑ πετάει στο δρόμο εργαζόμενους, έχει το θράσος να εμφανίζεται ως «κοινωνικά ευαίσθητη» μερεμετίζοντας κάποια σχολεία με την άδεια της πολιτείας και τη βοήθεια πολλών δημάρχων, όπως της Θεσσαλονίκης, του Ευόσμου - Κορδελιού, της Πυλαίας - Χορτιάτη, του Ωραιοκάστρου, του Παύλου Μελά κ.ά. (πρόκειται για το πρόγραμμα της COCA-COLA-3E «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ», που συντόνισε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος).

Ο ηρωικός 17μηνος αγώνας των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ με αίτημα την ακύ-ρωση όλων των απολύσεων και την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η αντοχή και αποφασιστικότητά τους, αποτελεί παράδειγμα για όλους τους εργαζόμενους, τους ά-νεργους, τους νέους.
Αυτός ο αγώνας είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας συμπαρίσταται στον αγώνα τους και δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, ενισχύοντας το απεργιακό ταμείο τους με το συμβολικό ποσό των πε-νήντα ευρώ. Καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στον αγώνα τους με το μποϋκοτάζ των προϊόντων της COCA-COLA: AMITA-FANTA-ZERO κ.λπ. μέχρι να ε-παναλειτουργήσει το εργοστάσιο.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι το Σωματείο των εργαζομένων στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, εκφράζο-ντας τη βούληση όλων των απεργών-μελών του, δίνει στη δημοσιότητα τους τραπεζι-κούς λογαριασμούς, καθώς ο ηρωικός αγώνας τους γίνεται τώρα και υπόθεση οικονομι-κής αντοχής.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – IBAN : GR2201608750000000084799149
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – IBAN : GR9201102110000021148008697

Κατερίνη, 10 Μαρτίου 2015

Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας
Παπαδόπουλος Μπάμπης