Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

«3ο Διεθνές almiraMAN Τρίαθλον»

«3ο Διεθνές almiraMAN Τρίαθλον»

Δεν ήταν μόνο ένα αθλητικό γεγονός της Κατερίνης και της Πιερίας το «3ο almiraMAN», ήταν συγχρόνως ένα κοινωνικό γεγονός, αφού οι αθλητές έτρεξαν για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη, ενώ αποτέλεσε και ένα τουριστικό γεγονός αφού προσέλκυσε αθλητές, παράγοντες αλλά και συνοδούς αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και από άλλα κράτη.


Γι’ αυτό, δίκαια το «3ο almiraMAN», διοργάνωση που ξεκίνησε από την αγάπη και το μεράκι φίλων του αθλητισμού, θα μπορούσε φέτος να χαρακτηριστεί ως μια διήμερη επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία καθιερώνεται πλέον, ως ένας εξαιρετικά ενδιαφέρον θεσμός.

Το αθλητικό διήμερο συνδιοργανώθηκε, από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ», τον Δήμο Κατερίνης μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγιδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους - Κατερίνης και Πλαταμώνος και αμέριστη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιεριας. Φέτος η διοργάνωση υποστήριξε την Ένωση Διαβητικών Πιερίας. Πλήθος εθελοντικών και πολιτιστικών συλλόγων βοήθησαν στη διεξαγωγή και διεκπεραίωση του όλου εγχειρήματος, τους οποίους η οργανωτική επιτροπή θα τιμήσει σε ξεχωριστή τελετή. Μιας που όλοι μαζί κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να ξεπεράσουν γραφειοκρατικά ζητήματα κ.α. προβλήματα.

«almiraΜΑΝ - RUN TO CHANGE DIABETES»

Ο Διεθνής Αγώνας

Στο αθλητικό κομμάτι υπήρχαν δύο αγωνιστικές αποστάσεις: almiraFAST (750m κολύμβηση - 20km ποδηλασία - 5km τρέξιμο) και almiraMAN (1.9km κολύμβηση - 90km ποδηλασία - 21km τρέξιμο), για ατομικές και ομαδικές συμμετοχές.

Το σύνολο των τριαθλητών και συνοδών που φιλοξενήθηκαν στην Κατερίνη κατά την διάρκεια του almiraMan ήταν πάνω από πεντακόσιοι και αποτελούνταν από κορυφαία ονόματα του χώρου όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με αθλητές διεθνούς φήμης. Σ’ αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι η διοργάνωση συνεχίζει να ακολουθεί και να αυξάνει τα αυστηρά πρότυπα (σε κάθε επίπεδο) καταξιωμένων και αναγνωρισμένων αγώνων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ως προς τους τριαθλητές, η συμμετοχή τους αυξήθηκε φέτος κατά 25%, γεγονός που δικαιώνει τους διοργανωτές, οι οποίοι όχι μόνο καθιερώνουν το «almiraMAN» ως θεσμό της Κατερίνης, της Πιερίας και της χώρας, αλλά κάθε χρονιά τον εμπλουτίζουν.

Στόχος των διοργανωτών είναι η περαιτέρω ανάδειξη του θεσμού και μαζί μ’ αυτόν η ανάδειξη της Κατερίνης, αλλά και της Πιερίας, η οποία, μέσω της διοργάνωσης, δεν γίνεται απλώς μια είδηση στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, αλλά μια θετική είδηση και προβάλλεται προς όφελος ολόκληρης της περιοχής.



Πρωτιές για Στυλιανάκη, Σουγιολτζόγλου



Στο Half Iron ο Στέλιος Στυλιανάκης, μετά από έντονο συναγωνισμό και διαρκείς ανακατατάξεις αθλητών στην πρώτη θέση, κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση με χρόνο 4:22:12. Στις γυναίκες επικράτησε η Λαμπρινή Λιούτα με χρόνο 5:03:51. Αντίστοιχα στο Fast, ο Μιχάλης Σουγιολτζόγλου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:04:44, μπροστά από τον Σπύρο Γκοτζιά και Γιώργο Δανιήλ, οι οποίοι από λάθος της οργανωτικής επιτροπής ποδηλάτησαν ένα χιλιόμετρο παραπάνω και γι’ αυτό τους ζητείται δημόσια συγνώμη. Στις γυναίκες επικράτησε η Στεφανία Πολυχρονιάδη με χρόνο 1:14:49. Στο ομαδικό Half Iron, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα αποτελούμενη από τους Χρήστος Γαρέφης, Ανέστης Αποστολίδης και Κώστας Χατζηπέτρου με χρόνο 4:12:31. Στο ομαδικό Fast, την πρώτη θέση πήρε η ομάδα του MSD αποτελούμενη από τους Χρήστο Παπαδόπουλο,Στέλιο Παπαδόπουλο και Τάσο Στυλιανάκη-Παπακώστα με χρόνο 0:59:08.

Σκληρός συναγωνισμός, εντυπωσιακή συμμετοχή (242 συνολικά), σε ένα επιβλητικό σκηνικό, στην πανέμορφη παραλία της Κατερίνης, ατενίζοντας τον Θερμαϊκό κόλπο, με τον Όλυμπο να κυριαρχεί στο τοπίο. Φέτος οι ξένες συμμετοχές ήταν από ΗΠΑ, Γερμανία, Δανία, Oυγγαρία και Βουλγαρία.

«Κάθε χρόνο το almiraMAN ξεπερνάει τις προσδοκίες μας. Αυτό έγινε και φέτος. Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον αγώνα, ο Δήμος Κατερίνης και η Περιφέρεια είναι στο πλευρό μας, οι συμμετοχές αυξάνονται από Ελλάδα και εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία. Νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι, που η Πιερία διοργανώνει μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του τριάθλου», δήλωσε ο διοργανωτής των αγώνων Ιορδάνης Παπαδόπουλος.

Οι πρώτες τριάδες του αγώνα:

Half Iron Άντρες

1. Στυλιανάκης Στέλιος 4:22:12

2. Τεκερτάλης Μιχάλης 4:26:07

3. Νικολούζος Σπύρος 4:28:19



Half Iron Γυναίκες

1. Λιούτα Λαμπρινή 5:03:51

2. Διαλετάρα Βιολέτα 5:22:56

3. Τόμπρα Αναστασία 5:29:14



Half Iron Ομαδικό

1. Χρήστος Γαρέφης, Ανέστης Αποστολίδης, Κώστας Χατζηπέτρου 4:12:31

2. Ιωάννης Βαμβακίδης, Δημήτρης Θωμάς, Άκης Κρουστάλης 4:49:50

3. Πάνος Μαυρίδης, Γιάννης Μαριόλας 5:15:19



Fast Άντρες

1. Σουγιολτζόγλου Μιχάλης 1:04:44

2. Γκοτζιάς Σπύρος 1:05:01

3. Δανιήλ Γιώργος 1:05:01



Fast Γυναίκες

1. Πολυχρονιάδη Στεφανία 1:14:49

2. Παπαδοπούλου Ευθυμία 1:18:00

3. Μωραΐτη Δανάη 1:19:41



Fast Ομαδικό

1. Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαδόπουλος Στέλιος, Στυλιανάκης-Παπακώστας Τάσος 0:59:08

2. Πολύζος Παναγιώτης, Ψαρόπουλος Γιάννης, Αποστολίδης Ανέστης1:00:23

3. Λυπηρίδης Γεώργιος, Γιουβανούδης Γιώργος, Πάγκαλτσος Ανέστης 1:01:33



Παράλληλες εκδηλώσεις

Πέρα όμως από το αγωνιστικό κομμάτι, το «3ο almiraΜΑΝ» είχε και μια ακόμη θετική επίδοση, από πλευράς διοργάνωσης, αφού προσέλκυσε 950 περίπου θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες, όπου έγινε θεαματική εκκίνηση με χρωματιστά πυροτεχνήματα, με παιδικούς αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας, με εκθεσιακό χώρο αθλητικών ειδών, με έκθεση παλαιών κλασικών αυτοκινήτων, με έκθεση παλαιού, αναπαλαιωμένου ποδηλάτου, με zumba dancers και με εκπληκτική διάχυση ενέργειας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η επιστημονική ημερίδα, όπου μίλησαν τέσσερις διακεκριμένοι ομιλητές, Χρήστος Γαρέφης, Γιάννης Καραγιάννης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και Σύλβια Κωνσταντινίδου με θέματα βελτίωσης της προπόνησης και της αγωνιστικής απόδοσης. Ακολούθησε τεχνικό συνέδριο, Pasta party και After race party.



«Τρέχουμε για ν’ αλλάξουμε το διαβήτη μας»!

Στη διοργάνωση του «almiraMAN» για πρώτη φορά φέτος συμμετείχε η Ένωση Διαβητικών Ν. Πιερίας, γι’ αυτό και η Ένωση στηρίχθηκε από τους διοργανωτές τού θεσμού, ενώ και οι αθλητές του αγώνα έτρεξαν φέτος για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σακχαρώδη διαβήτη.



Ικανοποίηση και ευχαριστίες

Την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση και τις συμμετοχές φορέων, εξέφρασαν τριαθλητές και επισκέπτες. Έμειναν ευχαριστημένοι από την όλη διαδικασία, από το κλίμα του αγώνα, ακόμη και από το περιβάλλον, από τις καταπράσινες διαδρομές με θέα τον Όλυμπο και την Παραλία Κατερίνης. Ήταν μια διοργάνωση με πολύ καλά στοιχεία, με καλή προετοιμασία, με πολύ καλές παροχές για το κόστος συμμετοχής.

Τέλος, αθλητές και προπονητές κάνουν λόγο για την ενθάρρυνση που δέχθηκαν από τα χειροκροτήματα και τους επαίνους των θεατών, των εθελοντών, αλλά και συναθλητών, νιώθοντας ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι. Ζητούν όμως τη συμμετοχή ακόμη περισσότερων φορέων και πολιτών με σκοπό τη στήριξη του τριάθλου, ώστε «να αναπτυχθούμε ως τριαθλητική κοινωνία σε υγιή βάση», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί άπαντες και υπόσχεται τον Μάιο 2017 το «4ο almiraMAN» να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και εμπόδιο.