Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Προσκαλούμε όλους τους κατοίκους της Παραλίας, άλλα και τους φίλους μας από τη Σερβία και τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες να έρθουν στην Παραλία να γιορτάσουν μαζί μας την παραμονή της Αγίας Φωτεινής, Προστάτιδας της Παραλίας στις 28 & 29 Μαϊου 2016. Ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαϊου 2016 στις 20:30, με ένα γνήσιο ελληνικό πανηγύρι, στην Πλατεία της Παραλίας.

Λόγω του ότι κάθε φορά εορτάζεται το Μάιο (Η μνήμη της Αγίας Φωτεινής τιμάται την Ε' Κυριακή μετά το Πάσχα) πιστεύουμε ότι είναι και μια καλή εκδήλωση για την έναρξη της νέας σεζόν.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν για να συμβάλλουμε στη δαπάνη κατασκευής Αντιγράφου Εικόνας της Παναγίας της Τριχερούσας σε φυσικό μέγεθος, η οποία θα εκτίθεται στο Ιερό Ναό της Παραλίας.

Με μπροστάρη το Μορφωτικό Σύλλογο της Παραλίας και με την πλήρη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης, Κίτρους και Κατερίνης θέλουμε να κάνουμε πράξη το να έχουμε στην Παραλία τη συγκεκριμένη Εικόνα.

Πρόκειται για την Ιερή Εικόνα των Σέρβων και άλλων λαών που τόσο αγαπούν την περιοχή μας, αλλά και Ιερή Εικόνα για την πόλη της Κίου στη Μικρά Ασία από όπου προέρχονται οι πρώτοι κάτοικοι της Παραλίας. Το πρωτότυπο της Ιερής Εικόνας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή ορχήστρα με λαϊκό πρόγραμμα και χορευτικά τμήματα των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Στην εκδήλωση θα πωλούνται σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά.

Οι Σύλλογοι της Παραλίας