Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μήνυμα της πολιτευτή Μαρίας Νικολαΐδου για την Γενοκτονία των Ποντίων


Η 19η Μαΐου έχει χαραχθεί στο μυαλό μας ως ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στους 350.000 Έλληνες του Πόντου, οι οποίοι έπεσαν θύματα ενός από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μιας απάνθρωπης Εθνοκάθαρσης, καθώς σφαγιάστηκαν και διώχθηκαν από τα σπίτια τους.


Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία τους και η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων. Οι Έλληνες του Πόντου, κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανή την εθνική αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και να μεγαλουργήσουν όπου και αν έζησαν, στον Πόντο και τη Μικρά Ασία.

Η Μνήμη για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού του Ποντιακού Ελληνισμού είναι χρέος και ιερό καθήκον όλων μας έτσι ώστε να πετύχουμε την αναγνώριση και την καταδίκη των εγκλημάτων εναντίον του.

Η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων μας βοηθάει να διατηρήσουμε την ιστορική μας μνήμη και ταυτόχρονα να τονώσει την εθνική μας συνείδηση. Στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης υπάρχουν κάποια ιδανικά που παραμένουν ζωντανά, όπως η εθνική υπερηφάνεια και η αίσθηση του εθνικού συμφέροντος. Έχοντας λοιπόν ως οδηγό την ιστορική μνήμη και συνείδηση, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας.



Μαρία Νικολαΐδου
Πολιτευτής κόμματος «Τελεία –Απόστολος Γκλέτσος»
Ν. Πιερίας