Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ημερίδα διάχυσης εμπειριών και αποτελεσμάτων σχεδίου ERASMUS+ KA1-VET του 2ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης ημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ (ΚΑ1-VET) του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, με τίτλο «Βιώσιμες Νεανικές Επιχειρήσεις στον Αγροτουρισμό».

Η κύρια δράση του προγράμματος αφορούσε την εκπαίδευση και κατάρτιση δεκαπέντε μαθητών/τριών του σχολείου, από 16 έως 31 Μαρτίου 2018, στην Aσίζη (περιοχή Ούμπρια) της Ιταλίας.

Ο Δ/ντής του 2ου ΕΠΑΛ παρουσίασε τα βασικά στοιχεία του προγράμματος και τόνισε τη σημασία που έχουν τέτοια προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς και γενικότερα για τη σχολική κοινότητα. Οι καθηγήτριες, Καλταρίδου Χριστίνα και Πετάση Μαρία, που συνόδευσαν τους μαθητές, που μετακινήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, παρουσίασαν με τη βοήθεια ψηφιακού υλικού όλο το 15ήμερο πρόγραμμα με τις πραγματοποιηθείσες δράσεις (εκπαιδευτικές και πολιτιστικές) καθώς και τα αποτελέσματά του.

Το λόγο πήραν επίσης μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και κατέθεσαν τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι των μαθητών, καθηγητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. και άλλων Λυκείων και Γυμνασίων της Πιερίας καθώς και η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων κα Παππά Μυράντα, η οποία και έκανε σύντομη αναφορά στην αξία και σημασία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+ εγκρίνονται κατόπιν αξιολόγησης από το Ι.Κ.Υ., το οποίο έχει ορισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για τη χώρα μας και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενα προγράμματα.