Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τελικά σε όσους ήθελαν να εκδηλώσουν την στήριξη τους στην κυβέρνηση και στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για μια έντιμη λύση με τους δανειστές, να συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

Ελάχιστος ο κόσμος σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.
Κάποια στιγμή που άρχισε να μαζεύεται κόσμος, αγρίεψε ο καιρός και μια δυνατή μπόρα τους έδιωξε.
Παρόλα αυτά αρκετοί έμειναν γύρω από την πλατεία και κάτω από μπαλκόνια δηλώντας έτσι την στήριξη τους στην διαπραγματευτική προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους είδαμε την Δημοτική Σύμβουλο, Γνωσούλα Χαϊλατζίδου, τον Αντώνη Μάντζιο, τον Κώστα Μανιάτη, και πολλούς άλλους όπως τον Αστέριο Καστόρη, Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νομού Πιερίας που μας μίλησε για την σημερινή συγκέντρωση.


Αστέριος Καστόρης: «Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια πολύ συντονισμένη προσπάθεια από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, το εξωτερικό, από τους τραπεζίτες και από τους θεσμούς να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό.
Πολλές φορές έχει ακουστεί και από δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα ότι μια επερχόμενη ρήξη θα είναι χειρότερη και από την… Μικρασιατική καταστροφή!
Μπροστά σε αυτή την πίεση και τον ορυμαγδό που βιώνουμε κάθε μέρα γύρω από τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας με τους δανειστές και μπροστά σε αυτή την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση, αντίβαρο θα είναι οι δικές μας κινητοποιήσεις και των εργαζόμενων σε όλη την Ελλάδα.
Μια τέτοια κινητοποίηση είναι και η σημερινή.
Πιέζουμε την κυβέρνηση, τους δανειστές και τους θεσμούς, να υπάρξει μια λύση που να είναι βιώσιμη και επωφελής για όλες τις πλευρές.
Για εμάς έντιμη λύση δεν μπορεί να είναι η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση του ρεύματος και του ΦΠΑ και των φαρμάκων.
Έντιμη λύση είναι η περικοπή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ώστε να είναι βιώσιμο για να μπορέσει να ανασάνει ο Ελληνικός λαός και να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη.
Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε το μεγάλο στήριγμα σε αυτή την διαπραγμάτευση και μπαίνουμε μπροστά ώστε να μην μειωθεί τίποτα από τα δικαιώματα των εργαζόμενων.
Ξέρουμε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι μας δεν διαπραγματεύονται αλλά εκβιάζουν.
Αυτό που θέλουν είναι να υποτάξουν πλήρως την κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, γιατί ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες και οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς της Ευρώπης και αυτό θα σημαίνει σταμάτημα της πολιτικής της λιτότητας και αλλαγή αυτής της πολιτικής κάτι που δεν θέλουν οι τράπεζες και οι θεσμοί.

Σε αυτό αντιστεκόμαστε!

Η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης αν για αυτούς σημαίνει ρήξη, ναι είμαστε υπέρ της ρήξης!

Πιέζουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις!»

Ρωτήσαμε επίσης τον κ. Καστόρη για την αυριανή «αντισυγκέντρωση» υπέρ της Ευρώπης που προγραμματίζεται μέσω facebook και μας είπε:

Αστέριος Καστόρης: «Καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του με όλα τα μέσα και τους τρόπους, παρόλα αυτά νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να δυναμώσουμε τις προσπάθειες μας και να ενωθούμε όλοι μαζί και να παλέψουμε για λύσεις που θα είναι σε όφελος των εργαζόμενων και όχι των Ευρωπαίων τραπεζιτών.
Με αυτή την έννοια οι σημερινές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα είναι αυτές που αντιπροσωπεύουν την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, του 99% των Ελλήνων.
Και φυσικά το 1% που είναι οι τραπεζίτες μπορούν και αυτοί να εκδηλώνουν την άποψη τους και να αντιδρούν αλλά δεν είναι με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού...