Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Άλλη μια διάκριση για τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Εκπαιδευτική Ρομποτική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Ιδιαίτερη διάκριση απονεμήθηκε στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ για τη συμμετοχή κατά τα έτη 2013-2015, στο Ευρωπαϊκό έργο Comenius "Karel - Autonomous Robot for Enhancing Learning". Η επιλογή έγινε από ομάδα εμπειρογνωμόνων από τη Γενική Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία χαρακτήρισε το έργο ως «ιδιαίτερα επιτυχημένο».


Στα πλαίσια αυτού του έργου οι εκπαιδευτικοί Μπλάτσιος Σπυρίδων και Παπαβραμίδης Φιλάρετος, καθώς και ομάδα μαθητών των εκπαιδευτηρίων ασχολήθηκαν με το σχεδιασμό, την κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός αυτόνομου ρομπότ, από μηδενική βάση, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην εκπαίδευση των μαθητών στην Πληροφορική, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία.

Αυτή τη διάκριση την απονέμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέδια που έχουν διακριθεί για τον αντίκτυπό τους, τη συμβολή τους στη χάραξη πολιτικής, τα καινοτόμα αποτελέσματα ή/και τη δημιουργική τους προσέγγιση και μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλους εκπαιδευτικούς. Η επιλογή του έργου ως «ιδιαίτερα επιτυχημένου» έγινε με βάση μια διαδικασία επιλογής σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια όσον αφορά την ποιότητα, τη συνάφεια και τα αποτελέσματα του έργου.

Ως συνέπεια αυτής της επιλογής, στο έργο αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη προβολή και αναγνώριση στις ιστοσελίδες και τις σελίδες των κοινωνικών μέσων της Ευρωπαϊκής επιτροπής, σε καμπάνιες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και κατά την προετοιμασία τεκμηρίωσης για συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής.