Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

"Αερητζήδες" προκαλούν ανεπανόρθωτη καταστροφή στον τόπο μας


Σχόλιο του γραφείου τύπου της ΛΑΕ Πιερίας για τις ανεμογεννήτριες στη θέση "Πέντε Πύργοι"

Η Λαϊκή Ενότητα δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή της στην κατασκευή ανεμογεννητριών στη θέση "Πέντε Πύργοι" στα Πιέρια όρη. Δεν θα επαναλάβουμε την επιχειρηματολογία των φορέων και της επιτροπής κατοίκων ενάντια στις ανεμογεννήτριες, η οποία μας βρίσκει σύμφωνους, έχει επαρκή επιστημική βάση και τεκηριώνει το μέγεθος της καταστροφής χωρίς ταυτόχρονα να υπάρχουν αξιόλογα οφέλη από την συγκεκριμένη επένδυση.

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η αλλαγή στάσης του Δημάρχου Κατερίνης και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας οι οποίοι πριν από λίγα μόλις χρόνια στήριζαν το αίτημα των κατοίκων για μη εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Τι μεσολάβησε και άλλαξε άρδην η θέση αυτή;

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί η απραξία των κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι ισχυρίζονται χαμηλόφωνα ότι διαφωνούν με την "επένδυση", ουδεμία όμως πρωτοβουλία έχει αναληφθεί για την ανάκλησή της. Άλλωστε η μέχρι τώρα κυβερνητική διαδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, με την εκποίηση της ΔΕΗ προ των πυλών, δείχνει ότι δεν έχει κατεύθυνση την δημόσια παροχή ενέργειας αλλά την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων και την εφαρμογή των μνημονίων.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και φορέων που στέκονται απέναντι στην "επένδυση" η οποία δεν πρόκειται ούτε ενεργειακά να προσφέρει, ούτε να αφήσει κάτι θετικό στην τοπική κοινωνία, παρά μόνο οικολογική καταστροφή για την οποία πολύ γρήγορα θα μετανοιώσουν ακόμη και όσοι σήμερα τρέφουν αυταπάτες. Τα Πιέρια είναι ιδιαίτερης πολιτιστικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής αξίας και αξίζουν τον σεβασμό όχι μόνο από του κατοίκους αλλά από όλους τους Πιεριείς.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται ταυτόχρονα για ένα νέο εθνικό δημοκρατικό ενεργειακό σχεδιασμό, για την ανασυγκρότηση της ενεργειακής βάσης της χώρας.

Λαϊκή Ενότητα
N.E. Πιερίας
Πλ. Ελευθερίας 9
Κατερίνη 60100
Τηλ. 2351103211
email: laikienotita.pierias@gmail.com