Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Συναντήσεις της Βουλεύτριας Πιερίας Ε. Σκούφα σε Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Μουσικό Σχολείο και ΣΠΕΚΟ Βροντούς

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7/5 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ξεκινώντας από τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, το Μουσικό Σχολείο και τις εγκαταστάσεις της ΣΠΕΚΟ Βροντού.



➤ Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Δημήτρη Συριανίδη ενημερώθηκε για την έναρξη από φέτος στον νομό του προγράμματος της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία και τις δυνατότητες που δημιουργούνται, ώστε να απελευθερωθούν θέσεις στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και να δοθεί η δυνατότητα εγγραφής περισσοτέρων βρεφών και νηπίων σε αυτούς.

Ο κ.Συριανίδης αναφέρθηκε επίσης στη εξέλιξη και πρόοδο του θεσμού πλέον των σχολικών γευμάτων και την θετική τους αντιμετώπιση από τους μικρούς μαθητές και του γονείς τους.

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, ζήτησε την αρωγή της βουλεύτριας στην επανέναρξη λειτουργίας των μαθητικών κατασκηνώσεων του Μακρυγιάλου που σταμάτησαν να λειτουργούν από το 1976, πειραματικά από την φετινή χρονιά και με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, ειδικά από ορεινές περιοχές του νομού από την επόμενη.

Τέλος ζητήθηκε να δοθεί η δυνατότητα και σε μαθητές με ειδικές ανάγκες της Πιερίας να μπορούν να συμμετέχουν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Λεπτοκαρυάς.



➤ Στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης


Σε επίσκεψή της στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης η κα Σκούφα συνεχάρη τον νέο Διευθυντή κ. Γιώργο Βαρδακώστα και του ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στα νέα του καθήκοντα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι δίπλα στη Διεύθυνση του Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Επιπλέον συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την κατασκευή του νέου κτιρίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο.



➤ Ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις της ΣΠΕΚΟ Βροντούς



Ο κύκλος των επαφών ολοκληρώθηκε με την συνάντηση που είχε η βουλεύτρια Πιερίας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΠΕΚΟ στην Βροντού. Η κα Σκούφα ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής των νέων συσκευαστηρίων και ψυκτικών θαλάμων του συνεταιρισμού και ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που θα δώσουν τεράστια ώθηση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της περιοχής αλλά και υπεραξία στο εισόδημα των αγροτών.

« Είμαι εντυπωσιασμένη από τις νέες εγκαταστάσεις. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στους αγρότες και την διοίκηση του συνεταιρισμού, για τις συνεχείς, επίπονες και συστηματικές προσπάθειες που φέρνουν, όπως όλοι βλέπουμε, καρπούς και σημαντικά αποτελέσματα» ανέφερε η κα Σκούφα.


Τα μέλη του Δ.Σ και ο οικονομικός διευθυντής συζήτησαν με την βουλεύτρια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για την ολοκλήρωση της επένδυσης, και τους τρόπους επίλυσής τους, ζητώντας τη συνδρομή της για επίσπευση των διαδικασιών.