Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Σιγά μην βάλουμε και σκάφανδρο...

Διπλή μάσκα πρέπει να φοράμε για να πάμε στην εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα...

Εδώ δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα με την μία μάσκα, τώρα θέλουν να φοράμε και δεύτερη!

Με τον παραλογισμό των μέτρων για τον κορονωιό, που όταν έχει να κάνει ιδιαίτερα με την εκκλησία χτυπάει κόκκινο, αναρωτιόμαστε πόση φαιά ουσία χρειάζεται να ξοδέψει κάποιος για να σκεφτεί αυτού του είδους τα μέτρα και πόσο παρανοϊκός πρέπει να είναι για να τα επιβάλλει στους ανθρώπους.

Δυστυχώς όμως αυτά τα μέτρα πιστεύουμε ότι θα κρατήσουν τον κόσμο μακριά από τις εκκλησίες, γιατί οι πιστοί αντιλαμβάνονται ότι η σκοπιμότητα των μέτρων δεν είναι για την προστασία τους από τον κορονωιό, αλλά για την αποθάρρυνση τους στο να πάνε στις εκκλησίες. Και αυτή η αίσθηση της αδικίας διογκώνεται όταν συγκρίνονται αυτά τα μέτρα με ότι ισχύει σε άλλες περιπτώσεις, όπως τα σούπερ μάρκετ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού.

Έτσι οι πιστοί θα βρεθούν σε ένα δίλημμα, από το να κάτσουν σπίτι τους και να κάνουν Ανάσταση στα μπαλκόνια τους στις 12:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου με τους αγαπημένους τους και χωρίς μάσκες όπως προστάζει η παράδοση μας, ή να πάνε το... απογευματάκι στην εκκλησία με διπλή μάσκα, 10 μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο και ότι άλλο σκαρφιστούν στην κυβέρνηση.


* Φωτογραφία από Alexandr Potapov από το Pixabay