Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟ


Ένας μήνας γεμάτος από εκδηλώσεις ,ήταν ο μήνας Απρίλιος για τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις/δραστηριότητες:









1. Στις 9 Απριλίου 2016 ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας , σε συνδιοργάνωση με τους Ποντιακούς Συλλόγους του νομού Πιερίας, με το Βιβλιοπωλείο ΝΕΣΤΩΡ και τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, πραγματοποίησαν την παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού Βλάση Αγτζίδη: «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ»- Ένας οδυνηρός μετασχηματισμός (1908-1923). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 7μμ, στην Κατερίνη στην αίθουσα διαλέξεων της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

2. Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Θράκης, στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου & Ευθυμίου.

Καθώς και στην εκδήλωση που ακολούθησε στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

3. Το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10 π.μ. μέλη του Συλλόγου μαγείρεψαν πασχαλιάτικα εδέσματα από την μικρασιάτικη παράδοση, για την τηλεοπτική εκπομπή «Ταξιδεύοντας με την κουζίνα». Η συγκεκριμένη εκπομπή θα προβληθεί ανήμερα το Πάσχα.

4. Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 7μ.μ ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Κατερίνης παρουσίασαν το βιβλίο με τον τίτλο «Η Προίκα», της Μιράντας Σοφιανού και Φωτεινής Στεφανίδη, καθώς και το βιβλίο της Μιράντας Σοφιανού «Ο παππούς μου ο Φάχρη». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

5. Την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 7 μ.μ., πραγματοποιήθηκε ομιλία της Εφόρου Αρχαιοτήτων Πιερίας κ. Έλενας Παπασταύρου, με θέμα «Ο Άγγελος του Ευαγγελισμού». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.

6. Το Σάββατο 23 Απριλίου στις 7 μ.μ., ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας σε συνεργασία με την Θρακική Εστία, τον Ποντιακό Σύλλογο «Παναγία Σουμελά» και το Θεατρικό Εργαστήρι «Αυλαία», ανέβασαν τη Θεατρική παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα» σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Μιχαήλ., προς ενίσχυση των προσφύγων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Συλλόγου του Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ»

7. Επίσης το Σάββατο 23 Απριλίου στις 8 μ.μ., ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας παραβρέθηκε, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρίτσας Πιερίας, Βυζαντινό Ορατόριο στα πλαίσια της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας με τίτλο «ΑΧΡΑΝΤΑ ΠΑΘΗ»

8. Τέλος την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου στις 4:30 μ.μ, ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας συμμετείχε, στην εκδήλωση που διοργάνωσε Δήμος Κατερίνης: για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016», στην πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους!!


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστάσιος Μπογιατζής Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου