Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Θέλουμε την βοήθεια σας! Μήπως ξέρετε ποιο κτίριο είναι αυτό; (ΦΩΤΟ)

Αφορμή για το ρεπορτάζ μας είναι η ερώτηση που δεχτήκαμε σήμερα το πρωί από ένα ζευγάρι τουρίστες, μπροστά από αυτό το κτίριο.

"What is this building?" (Τι είναι αυτό το κτίριο;)





- Φυσικά και το συγκεκριμένο κτίριο είναι η "ΕΚΑΒΗ" το Πνευματικό Κέντρο της Κατερίνης και όλοι το γνωρίζουμε!


Αλλά αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι όπου και να κοιτάξεις δεν υπάρχει κάποια πινακίδα που να αναγράφει το όνομα του κτιρίου και την ιδιότητα του. Και αν σκεφτείτε ότι δεν μας περισσεύουν τέτοια κτίρια στην Κατερίνη, μια ταμπέλα με πληροφορίες θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη για τους επισκέπτες της πόλης μας, Έλληνες και ξένους.

Μια πινακίδα που θα αναφέρει τουλάχιστον ότι πρόκειται για το Πνευματικό Κέντρο της πόλης, αλλά και την Δημοτική βιβλιοθήκη.



- Βέβαια το κτίριο της "ΕΚΑΒΗΣ" έχει κάποια θέματα τα οποία τα έχουμε αναφέρει κατά καιρούς εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"...


Όπως ότι δεν υπάρχει ασανσέρ για κάποιον που θέλει να ανέβει στον πρώτο όροφο όπου βρίσκεται η Δημοτική βιβλιοθήκη και αναφερόμαστε σε άτομα με κινητικά προβλήματα, ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, μητέρες με καροτσάκια, κ.α.

Όπως ότι ο χώρος του πρώην εστιατορίου-καφέ της "ΕΚΑΒΗΣ" (όπως κοιτάτε το κτίριο από έξω, στην αριστερή πλευρά του) παραμένει αναξιοποίητος εδώ και χρόνια, με εξαίρεση κατά την διάρκεια λειτουργίας του "Πάρκου των Χρωμάτων".

Όπως ότι η κεντρική είσοδος της Δημοτικής βιβλιοθήκης έχει μετατραπεί σε... πίνακα ανακοινώσεων κάθε μορφής εκδηλώσεων...



- Εμείς πάντως όσο και αν ψάξαμε γύρω γύρω από το κτίριο, ταμπέλα, πινακίδα ή οτιδήποτε άλλο δεν είδαμε...

Ελπίζουμε το ρεπορτάζ της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους και να γίνει κάτι τουλάχιστον για το θέμα της ταμπέλας.


Δείτε τις φωτογραφίες που βγάλαμε ψάχνοντας την ταμπέλα....