Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

«ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018»

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ», τις οποίες διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», αποτελούν θεσμό και στηρίζονται στη συνείδηση του Διοικητικού Συμβουλίου, των Μελών και των Φίλων του συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ 2018».

Τα μέλη και τους πολυάριθμους φίλους του συλλόγου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν ασφυκτικά την μεγάλη πλατεία των Μικρασιατών της Νέας Εφέσου και τους παράπλευρους δρόμους.

Τους πολυάριθμους εθελοντές που έκαναν κατάθεση ψυχής και συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και στην εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων. Ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, για την πολύτιμη προσφορά τους.

Τις ορχήστρες, οι οποίες ήταν υπέροχες και με το πλούσιο πρόγραμμά τους πρόσφεραν μοναδικές στιγμές. Με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια Μικράς Ασίας, Πόντου, Θράκης, Μακεδονίας και Ηπείρου συγκίνησαν, ενθουσίασαν και έδωσαν τη δυνατότητα να εκφραστούν όλοι με το τραγούδι και το χορό.

Την πρώτη μέρα, με τη Μαρίκα Φωτοπούλου, το Δημήτρη Κατιρτζή, τον Παναγιώτη Λυμπανοβνό, τον Κώστα Καψάλη, τον Παναγιώτη Μπόρα, το Γιώργο Μπελογιάννη, το Φοίβο Αποστολίδη, το Βασίλη Μαυρομυστακίδη, το Γιώργο Μιχαηλίδη.

Τη δεύτερη μέρα, με το Νίκο Πατρή, το Βαγγέλη Τσιγγαρόπουλο, τη Μαρία Αδάμου-Τζώρτζογλου, το Μάκη Καραλιά, το Γιώργο Τσιρίμπαση, το Δημήτρη Φαρμακιώτη, το Βασίλη Μαυρομυστακίδη, το Γιάννη Αμβροσιάδη.

Το Δήμο Δίου-Ολύμπου για την άδεια παράστασης, την εξέδρα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γραφειοκρατίας.

Τους χορηγούς των εκδηλώσεων και τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή τους.

Τους προμηθευτές για την καλή συνεργασία.

Συγχαίρει τα μέλη της χορωδίας και τη Χοράρχη κυρία Μαρίκα Φωτοπούλου.

Συγχαίρει τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και τη Χοροδιδασκάλισσα κυρία Γιαννούλα Πριώνα.

Συγχαίρει όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εύχεται καλές σπουδές και όλες τις χαρές της φοιτητικής ζωής. Σε όσους έχασαν αυτή τη μάχη, εύχεται να νικήσουν στην επόμενη και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες προς αυτούς που μας στηρίζουν. Η αναβίωση, από εμάς, του πανηγυριού των προγόνων μας αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός και τα «ΠΡΟΔΡΟΜΕΙΑ» που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρασιατών Νέας Εφέσου «Ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ», είναι πλέον θεσμός. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, για να τιμήσουμε τη μνήμη τους και να παραδώσουμε την κληρονομιά τους στους επόμενους. Τη μνήμη του Αγίου την τιμούν όλοι οι πιστοί, όλη η Χριστιανοσύνη.

Αναμφισβήτητο είναι και το γεγονός ότι συμβάλαμε να τελούνται Πατριαρχικές Πανηγυρικές Θείες Λειτουργίες και Εσπερινοί στις εκκλησίες των προγόνων μας. Στον Ιωάννη Πρόδρομο και στον Άγιο Δημήτριο του Κιρκιντζέ, στη Βασιλική του Ιωάννου Θεολόγου και στη διπλή εκκλησία της Παναγίας και του Ιωάννου Θεολόγου στην Έφεσο.

Επόμενος στόχος, εάν σταματήσουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις και έχουμε καλές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, η αναβίωση του μεγάλου πανηγυριού του Αγίου Δημητρίου στον Κιρκιντζέ. Αυτή θα είναι η νέα πρότασή μας προς τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Ο Κιρκιντζές ήταν αυτοδιοικούμενη κοινότητα με Έλληνες και Χριστιανούς κατοίκους. Οι πρόγονοί μας είχαν εμπειρία αυτοδιοίκησης, διοργάνωσης πανηγυριών, αγώνων πάλης και ιπποδρομιών, με μεγάλη συμμετοχή και απήχηση. Αυτά είναι καταγραμμένα και οφείλουμε να τα διατηρήσουμε.

Προσπαθούμε να αναλαμβάνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες και να δημιουργούμε σημαντικά γεγονότα με εθνικές διαστάσεις. Στηρίζουμε αυτούς που φυλάγουν Θερμοπύλες του Έθνους μας και αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια, τα δίκαια και την προσφορά του Γένους μας.

Δεν αντιδικούμε με κανέναν, δεν ασχολούμαστε με μικρότητες, προσπαθούμε να κρατήσουμε τον πήχη ψηλά, όπως και το επίπεδό μας. Την ιστορία την τοπική και γενικά της πατρίδας μας τη γνωρίζουμε καλά και θέλουμε άριστες σχέσεις και συνεργασία με όλους, ιδιαίτερα με τους πολιτιστικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες. Κοιτάζουμε μπροστά με ανοιχτούς ορίζοντες και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Η πατρίδα μας χρειάζεται, οι επόμενες γενιές ανέρχονται και οφείλουμε να τους παραδώσουμε μια καλύτερη κοινωνία, έναν καλύτερο κόσμο. Με αυτές τις αρχές πορευόμαστε και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των συνανθρώπων μας και με κάθε δημιουργία τους. Ως προμετωπίδα έχουμε αυτό που, επί τριάντα πέντε χρόνια, επαναλάμβανε στην Έφεσο ο Ιωάννης Θεολόγος: «Τεκνία αγαπάτε αλλήλους».






Ευχόμαστε σε όλους υγεία, ευτυχία και καλές επιτυχίες.