Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης φαρμακείου είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός; Τι καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Yπάρχουν έγκυρες πληροφορίες  σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση ετοιμάζει -καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Τροϊκανών -  νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου, μπορεί να  είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός.
Η διάταξη αυτή αποτελούσε εμπόδιο στη δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου.
Ενημερώνουμε την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους,  (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κ.λπ.).
Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς.
Ελπίζουμε και καλούμε  προς τούτο τον πρωθυπουργό, τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός.
Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας.
Στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες.
Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να  εμπαίζουν ένα κλάδο  υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ