Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Μην ξεχνάτε κάθε Παρασκευή η Λογοθεραπεύτρια μας, Ξένια Ουσάκοβα μας μυεί στην επιστήμη της Λογοθεραπείας.

Εδώ είναι το πρώτο άρθρο της Ξένιας Ουσάκοβα: http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/07/blog-post_749.html

Το δεύτερο άρθρο της αναφέρεται στα στάδια ανάπτυξης, λόγου και ομιλίας.
Επίσης την Παρασκευή μαζί με το άρθρο θα υπάρχει στην διάθεση σας ένα «ερωτηματολόγιο» για να μπορούν οι γονείς να το κατεβάσουν, να το μελετήσουν, και να απαντήσουν στα ερωτήματα.

Το βιογραφικό της Ξένιας Ουσάκοβα:


Ονομάζομαι Ουσάκοβα Ξένια και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) της Ηπείρου (Ιωάννινα), κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων- Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Ασχολούμαι με διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας και άρθρωσης σε παιδιά και ενήλικες (πχ. διαταραχές άρθρωσης, φωνολογικές διαταραχές, καθυστέρηση γλωσσικής ανάπτυξης, εξελικτικές γλωσσικές διαταραχές, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές στη ροή της ομιλίας- τραυλισμός, προβλήματα ακοής- βαρηκοΐα/ κώφωση, νοητική στέρηση, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και με ασθενείς ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, αφασικά σύνδρομα, εκφυλιστικές ασθένειες- άνοια).
        Καθ’ όλη την διάρκεια της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής μου πορείας, παρακολουθώ εκπαιδευτικά σεμινάρια, εμβαθύνοντας και αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις σε ένα ευρύ φάσμα των διαταραχών λόγου και επικοινωνίας.