Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ



Κοινή συνέντευξη τύπου με αφορμή τον φετινό τελικό του κυπέλλου της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου «Ι. Παραλυκίδης» την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 3:00 μ.μ. μεταξύ των ομάδων Διαγόρας Σεβαστής και Πύδνα Κίτρους, παραχώρησαν το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
   Προλογίζοντας τη συνέντευξη ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Π. και της οργανωτικής επιτροπής Ηρακλής Δασιόπουλος αφού ευχαρίστησε του εκπροσώπους του τύπου για την παρουσία και συμβολή στην επιτυχή έκβαση του τελικού, τόνισε:

   «Επιλέξαμε όπως και πέρυσι ο τελικός κυπέλλου να διεξάγεται στην περιφέρεια, υλοποιώντας τη φιλοσοφία της ένωσής μας για αποκέντρωση των σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων, έτσι ώστε να τις απολαμβάνουν όλοι οι Πιεριείς. Ευχαριστούμε το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού καθώς και τον Αιγινιακό για την παραχώρηση του γηπέδου και το πνεύμα άριστης συνεργασίας που επέδειξαν.
   Ο φετινός τελικός διεξάγεται στη σκιά ενός τραγικού γεγονότος από την απώλεια του 17χρονου αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή της ομάδας Μακεδόνες Πιερίων Ρητίνης Βασίλη Δάλλα, στην μνήμη του οποίου αφιερώνουμε τον αγώνα, όπως και τα έσοδα για την στήριξη της οικογένειας του. Μια απόφαση που συμφώνησαν ομόθυμα και οι δύο αντίπαλοι.

   Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα. Θεωρώ ότι τα χίλια διακόσια εισιτήρια με τη συμβολική τιμή των πέντε ευρώ θα εξαντληθούν. Καλούμε όλη τη φίλαθλη οικογένεια της Πιερίας να παραβρεθεί στο Αιγινίο, να χειροκροτήσει τις αγωνιστικές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και όλοι μαζί να αποχωρήσουμε ικανοποιημένοι από ένα θαυμάσιο από κάθε πλευρά αγώνα.
   Και φέτος οι δημοσιογράφοι θα αναδείξουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του τελικού MVP προς τιμή του Βασίλη Δάλλα, ενώ η Ε.Π.Σ.Π. θα τιμήσει την οικογένεια του αείμνηστου παράγοντα Ιωάννη Παραλυκίδη και τον Αιγινιακό. Με αναφορά στο σύνθημα «ήμουν και εγώ εκεί» θα είμαστε παρόντες στη γιορτή του Πιερικού ποδοσφαίρου.»
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
   Οι προπονητές και οι αρχηγοί των ποδοσφαιριστών τόσο του Διαγόρα όσο και της Πύδνας, επικέντρωσαν τις δηλώσεις στην έκφραση συλλυπητηρίων στην οικογένεια του Βασίλη Δάλλα και στην διάθεσή τους να συμβάλλουν στην άρτια τέλεση του θεσμού του τελικού του κυπέλλου.
   Διονύσης Τοκατλίδης ( προπονητής Πύδνας Κίτρους): « Ο τελικός που είναι γιορτή, συμμετέχουν οι δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Εύχομαι και πιστεύω να ευχαριστηθούν όσοι θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε ώστε να γίνει μια πραγματική γιορτή. Θα κατέλθουμε στον αγώνα χωρίς απουσίες.»

   Δημήτρης Ρωμανίδης (αρχηγός ποδοσφαιριστών Πύδνας): «Εκφράζοντας και την άποψη των συμπαικτών μου θεωρώ ότι θα γίνει ένας αξιόλογος τελικός από δύο ισάξιες ομάδες. Αντιμετωπίζουμε έναν σημαντικό αντίπαλο που αδικείται βαθμολογικά στο πρωτάθλημα.»
   Νίκος Θεοδοσιάδης (προπονητής Διαγόρα Σεβαστής): «Και εμείς δεν αντιμετωπίζουμε κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Συγχαρητήρια στην Ε.Π.Σ.Π. που αποφάσισε να προσδώσει στον τελικό φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος. Είμαστε αντίπαλοι μόνο ενενήντα λεπτά. Από εκεί και πέρα είμαστε φίλοι και συντοπίτες, Ευχαριστώ τους Γιάννη Συμεωνίδη, Γαβριήλ Κωνσταντινίδη και Λάκη Αναστασιάδη για τη συνεργασία.»
   Παναγιώτης Καλουσίδης (αρχηγός ποδοσφαιριστών Διαγόρα): «Θεωρώ ότι θα γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο των δύο καλύτερων ομάδων του πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας στην πρώτη συμμετοχή μας στον τελικό του κυπέλλου.»
   Στη συνέντευξη ήταν παρών και ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας Μακεδόνες Πιερίων της Ρητίνης Παναγιώτης Κουκουλιάτας, ο οποίος δήλωσε: «Από μέρους της ομάδας και της οικογένειας του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας Βασίλη Δάλλα σας ευχαριστούμε πολύ. Μας τιμά ιδιαίτερα η απόφασή σας να αφιερώσετε τον τελικό στη μνήμη του Βασίλη.»
ΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ
   Ο κύκλος των δηλώσεων ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα και προέδρου της επιτροπής διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Πιερίας Κώστα Ορφανίδη που επισήμανε: « Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια του Βασίλη. Τόσο οι διαιτητές όσο και οι παρατηρητές και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην τέλεση του αγώνα προσφέρουν εθελοντικά και κανείς δεν θα πληρωθεί. Είναι γνωστή άλλωστε η καλή συνεργασία Ε.Π.Σ.Π. και συνδέσμου διαιτητών.»
   Τέλος το μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος και κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Π. Κώστας Καρέκλας, τόνισε: «Η ένωσή μας πάντα πρωτοπόρα, ξεχωρίζει με τις πρωτοβουλίες της που είναι εκτός από αθλητικές και κοινωνικές. Επιθυμούμε τη βοήθεια και υποστήριξη των σωματείων για την επιτυχή ολοκλήρωση του αγώνα. Να απολαύσουμε όλοι ένα ωραίο παιχνίδι χωρίς εντάσεις και βία. Να κερδίσει ο καλύτερος.»
                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΠΙΕΡΙΑΣ