Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Αποκλειστική συνέντευξη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Αστέριου Κρίτογλου στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» για το σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Ορίων των Σχολικών Μονάδων της Κατερίνης.

Μετά και την επικύρωση και από την ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) του νέου σχεδίου για τα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αστέριο Κρίτογλου και μας μίλησε για το χρονικό της όλης προσπάθειας, αλλά και απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Πρέπει να το δηλώσουμε ότι χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Κρίτογλου δέχτηκε να μας μιλήσει για ένα θέμα που ήταν για αρκετό διάστημα στην επικαιρότητα, αλλά και θα είναι για καιρό ακόμα, πιστεύουμε.

Είναι γεγονός πάντως και κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο ότι επί ημερών του η πόλη της Κατερίνης απέκτησε τέσσερα νέα δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο την ώρα που σε άλλους νομούς τα σχολεία κλείνανε το ένα μετά το άλλο.

Αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί ως επιτυχία και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης της χώρας μας.

(Φυσικά, στην ίδρυση των σχολείων σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Δήμος Κατερίνης, αλλά και οι ενέργειες του προηγούμενου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δάφκου Ιωάννη.)

Ο κ. Κρίτογλου θέλησε να ξεκινήσει την συζήτηση μας με μια αναφορά στους συνεργάτες του που επί μήνες δούλεψαν μαζί, όπως μας είπε, από το πρωί ως το βράδυ ώστε να μπορέσουν να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πριν την 1η Ιουνίου που ξεκινάνε οι εγγραφές στα σχολεία.

«Και τα καταφέραμε» μας είπε.


«Και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την επιτροπή και την  ομάδα εργασίας που όλο αυτό το διάστημα θυσιάζοντας από τον προσωπικό τους χρόνο δούλεψαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.»

«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους:

Φελεκίδη Γεώργιο, Διευθυντή του 12ου Δημ. Σχολείου Κατερίνης
Κριθάρα Μαρία,  Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πιερίας
Καραμούζα Δημήτριο, Διευθυντή του 4ου Δημ. Σχολείου Κατερίνης
Αμανατίδου Μαργαρίτα, Υπεύθυνη Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης  Π.Ε. Πιερίας
Βασιλειάδου Γεωργία,  Προϊσταμένη του 11ου  Νηπιαγωγείου Κατερίνης.
Γίδαρη Στυλιανή,  Προϊσταμένη του 6ου  Νηπιαγωγείου Κατερίνης
Θεοδώρου Ευαγγελία, Προϊσταμένη του 3ου  Νηπιαγωγείου Κατερίνης
Λάμπρου Βασίλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας
Οργανόπουλο Ιωάννη, Διευθυντή του 6ου Δημ. Σχολείου Κατερίνης
Παπαζήση Αναστάσιο, Πρόεδρο της Δημ. Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κατερίνης
Σαμαρά  Ευστρατία,   Διευθύντρια   του  3ου  Δημ.  Σχολείου Κατερίνης
Τάκο Χρήστο,  Διευθυντή του 9ου Δημ. Σχολείου   Κατερίνης         
Χανδόλια Βασίλειο, Διευθυντή  του 11ου Δημ. Σχολείου Κατερίνης
Βασίλα Βασιλική, Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής 34ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας
Γραίκο Νικόλαο, Σχολικό Σύμβουλο 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Πιερίας
Βιδάκη Χρήστο, Εκπαιδευτικό κλάδου Π.Ε. 70 Δασκάλων
Παπαθανασίου Μαριάνθη,  Εκπαιδευτικό κλάδου  Π.Ε.  70 Δασκάλων
Παπανικολάου  Ευθαλία,  Εκπαιδευτικό κλάδου   Π.Ε. 60 Νηπιαγωγών»

«Ελπίζω να μην ξεχνώ κάποιον, θέλω όμως να ευχαριστήσω και την Ένωση Γονέων για την βοήθεια της, τους Συλλόγους Γονέων που συνεργαστήκαμε άψογα μαζί τους, τους Διευθυντές των σχολείων καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς που δούλεψαν μαζί μας.»

Ο κ. Κρίτογλου δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ψήφιση του σχεδίου από την ΔΕΠ, και μας είπε ότι όλες οι ενστάσεις που έγιναν από Σχολεία, Συλλόγους Γονέων αλλά και από μεμονωμένους γονείς θα εξεταστούν όλες μια προς μια και θα γίνει ότι το δυνατόν καλύτερο με γνώμονα πάντα το καλό των μαθητών-τριων της πόλης μας.

«Στις 1 Ιουνίου όλοι οι γονείς θα ξέρουν σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους!»

«Το σχέδιο αυτό θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και γονιών για το μέλλον.»

«Η ημερομηνία ψήφισης του σχεδίου από την ΔΕΠ είναι ιστορική» μας είπε.

«Δουλέψαμε σκληρά όλοι μας, χρησιμοποιήσαμε χάρτες από την ΔΕΥΑΚ για να οριοθετήσουμε τις σχολικές μονάδες και επί μήνες διορθώναμε, σβήναμε, προσθέταμε στους χάρτες ώστε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και ευχαριστώ τον κ. Βιδάκη για την προσφορά του σε αυτόν τον τομέα.»

«Ναι υπήρξαν αντιδράσεις από γονείς, αλλά και από εσάς την «ΑΛΗΘΕΙΑ», αλλά θα διαπιστώσετε στην πορεία και εσείς και οι γονείς ότι με την εφαρμογή του σχεδίου όλα θα πάνε πολύ καλά και οι γονείς στο τέλος θα είναι ευχαριστημένοι.»¨

Τελειώσαμε την κουβέντα μας με τον κ. Κρίτογλου, έχοντας την δέσμευση του ότι θα μας μιλήσει κάποια στιγμή αποκλειστικά για τα τα σχέδια που έχει για το μέλλον..