Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πιερίας σχετικά με την μη ανανέωση των συμβάσεων των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων στο ΠΕΔΥ, σύμφωνα με απόφαση του ΕΟΠΥΥ.


 Προς :  κ. Κατρούγκαλος Γεώργιος, Υπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Κοιν. Αλληλεγγύης
            κ. Ξανθός Ανδρέας, Υπουργός Υγείας
 κ. Κοντός Δημήτριος, Διοικητής ΕΟΠΥΥ
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
            ως Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε.  Ν. Πιερίας, θα θέλαμε να σας θέσουμε το μείζον θέμα που έχει προκύψει στο ΠΕΔΥ με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των οδοντοτεχνιτών εργαστηρίων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση αυτή του ΕΟΠΥΥ.


            Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε από την εφαρμογή της απόφασης είναι πολλαπλάσια καθώς συνάδελφοί μας μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να επισκεφθούν τα συμβεβλημένα οδοντοτεχνικά εργαστήρια του ΠΕΔΥ για την κατασκευή ή επιδιόρθωση της οδοντοστοιχίας τους, ενώ και εκεί η κατάσταση δεν είναι καλύτερη καθώς εργαζόμενοι και συνταξιούχοι είναι αναγκασμένοι να περιμένουν μήνες για την επίσκεψή τους στο αρμόδιο εργαστήριο του ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης για να γίνει ο προγραμματισμός για την έναρξη εργασιών. Πολλοί δε εξ αυτών δεν έχουν καν την δυνατότητα μετακίνησής τους στη Θεσσαλονίκη είτε εξαιτίας των λοιπών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν είτε για οικονομικούς λόγους ενώ η επίσκεψη σε ιδιωτικό οδοντοτεχνικό εργαστήριο και η αποκατάσταση ή χορήγηση τεχνικής οδοντοστοιχίας εξ ιδίων πόρων είναι κυριολεκτικά εκτός συζητήσεως.
Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Συμβάσεων της Οικονομικής Διεύθυνσης του ΕΟΠΠΥ στις 1/10/2015 ανακοινώθηκε η παράταση έως την 31/12/2015 της ισχύος των Συμβάσεων Παρόχων Υγείας που έληγαν έως τις 30/9/2015 χωρίς όμως σ’ αυτές να περιλαμβάνονται τα οδοντοτεχνικά εργαστήρια.
            Σας ζητούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν σας τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας για την ταλαιπωρία που θα πρέπει να υποβάλλονται τόσο σε οικονομικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο και άμεσα : είτε να υπογράψετε την ανανέωση ή την υπογραφή νέων συμβάσεων των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων στην περιοχή μας είτε αυτά να συμπεριληφθούν στην παράταση ισχύος των συμβάσεων Παρόχων Υγείας (όπως μικροβιολογικά εργαστήρια, φυσιοθεραπευτήρια κλπ.) έτσι ώστε πραγματικά οι ασφαλισμένοι να χρίζουν Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αλλά και ίσης μεταχείρισης έναντι ασφαλισμένων άλλων Νομών όπου υπάρχουν και λειτουργούν οδοντοτεχνικά εργαστήρια στις Μονάδες Υγείας ΠΕΔΥ.
Κλείνοντας, σας αναφέρουμε ότι είμαστε πάντα στη διάθεσή σας με την κατάθεση προτάσεων και λύσεων για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των εργαζομένων και συνταξιούχων στο ΠΕΔΥ από το οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα πλην της τρομερής ελλείψεως ιατρικού προσωπικού έναντι παλαιοτέρων ετών.
Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,
Για τα Διοικητικά Συμβούλια


του Σωματείου Συνταξιούχων
Ι.Κ.Α. Ν. Πιερίας
Ο Πρόεδρος


 Τσιώτσιος Θεόδωρος
του Σωματείου Συνταξιούχων
Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας
Ο Πρόεδρος


Κουτσής Δημήτριος