Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Δράσεις του φιλοζωικού σωματείου «Ο ΑΡΓΟΣ».


Δυο καταγγελίες έγιναν στο σωματείο μας το τελευταίο διάστημα τις οποίες μετά από έρευνα και παρέμβαση μας ενημερώσαμε τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι και ανέλαβαν τις υποθέσεις.

Το σωματείο μας επενέβη και ενημέρωσε την Αστυνομία Κατερίνης για τα εξής περιστατικά:


1.    Ύστερα από καταγγελίες κατοίκων της Περίστασης για συμπολίτη μας ότι εγκατέλειψε το σκυλί του και αφού οι απαντήσεις του για την τύχη του ζώου δεν έπεισαν κανένα μας, ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης για αυτό το γεγονός η οποία ανέλαβε και τις έρευνες.
2.    Ύστερα από καταγγελίες ενοίκων οικοδομής στο κέντρο της Κατερίνης, διαπιστώσαμε την τοποθέτηση σε κοινόχρηστο χώρο.. συρματοπλέγματος για να μην διέρχονται του χώρου.. γάτες! Παρά το γεγονός ότι ενημερώσαμε ότι αυτό είναι παράνομο, το συρματόπλεγμα δεν αφαιρέθηκε. Ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης και την Πολεοδομία οι οποίες και ανέλαβαν την υπόθεση.


*Το φιλοζωικό σωματείο «Ο ΑΡΓΟΣ» ιδρύθηκε το 1998 και έχει έδρα του την Κατερίνη και τα γραφεία του βρίσκονται επί της οδού Κρέσνας 1.
Συνεχίζουμε έως και σήμερα αδιαλείπτως και προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες μας τόσο στα αδέσποτα αλλά και στα δεσποζόμενα ζώα.

Ενημερώνουμε τους πολίτες για τις στειρώσεις, βοηθάμε ενεργά το έργο του Δήμου Κατερίνης που έχει την αποκλειστική διαχείριση των αδέσποτων ζώων και συμμετέχουμε στην πενταμελή επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων.