Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με πολύ δυνατές εμφανίσεις από τους κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία(ΕΚΟΦΝΣ) το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά με σκοπό τον έλεγχο της πορείας των αθλητών της Ολυμπιακής και Προολυμπιακής Ομάδας και την επιλογή νέων αθλητών στην Εθνική μας Ομάδα. Πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική δοκιμασία της χρονιάς ενώ έχουν προηγηθεί τακτικές μηνιαίες επισκέψεις Ομοσπονδιακών Προπονητών στα σωματεία με συνεχείς εργομετρήσεις και τεστ αντοχής.


Στον αγώνα αξιολόγησης από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 8 αθλητές και αθλήτριες υπό την καθοδήγηση του προπονητή τους Γιώργου Μπικογιάννη. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι  έμπειροι πρωταθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κατερίνα Νικολαΐδου, που ανήκει στην Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας μας αφού έχει κατακτήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ΡΙΟ 2016,  Θωμάς Καραμήτρος μέλος της Προολυμπιακής Ομάδας που διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και  Νίκος Κακούρης με μεγάλη εμπειρία στην Εθνική Ομάδα και διεθνείς συμμετοχές. Οι Νικολαΐδου και Καραμήτρος επιβεβαίωσαν γι άλλη μια φορά την υψηλή αγωνιστική τους κλάση κατακτώντας μια από τις πρώτες θέσεις σε όλες τις κούρσες που συμμετείχαν ενώ καλή ήταν και η εμφάνιση του Κακούρη παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να αγωνιστεί στο σκιφ και όχι στο αγώνισμα της δικώπου, για το οποίο είχε προετοιμαστεί.  Παράλληλα ιδιαίτερα δυναμική ήταν η εμφάνιση των Χατζησαββίδη Χρήστου και Νάστου Σωτήρη που στην πρώτη τους συμμετοχή σε διαδικασία επιλογής για την Εθνική Ομάδα, κατάφεραν να επικρατήσουν όλων των αντιπάλων τους στο αγώνισμα της δικώπου παίδων, σε όλες τις κούρσες του διημέρου. Ακόμη πολύ ενθαρρυντική ήταν και η συνολική αγωνιστική παρουσία των Χαρισσόπουλου Αντώνη στο σκιφ νέων ανδρών, Κυπαρίσση Ραφαηλίας στο σκιφ νεανίδων και Μαχαιρίδη Κυριάκου στο σκιφ παίδων, στη πρώτη τους συμμετοχή σε αγώνα αξιολόγησης για την Εθνική Ομάδα.
Ευχαριστημένος με τις επιδόσεις και την αγωνιστικότητα των αθλητών και αθλητριών του δήλωσε ο προπονητής κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γιώργος Μπικογιάννης ο οποίος τόνισε ότι τα συμπεράσματα είναι ενθαρρυντικά, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι και η εμπειρία που αποκόμισαν οι νεαρότεροι αθλητές που πήραν πρώτη φορά μέρος σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων όπως είναι οι δοκιμασίες της Εθνικής Ομάδας, όπου είχαν να αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους αθλητές όλης της Ελλάδας.

Ο επόμενος Αγώνας Αξιολόγησης της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας θα πραγματοποιηθεί σε ένα περίπου μήνα, στις 26 και 27 Μαρτίου στο Σχινιά.