Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Ιερατική Σύναξη και βράβευση κληρικού στην Κατερίνη

Την Τρίτη 24 Απριλίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε εόρτια Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος έδωσε τις πασχάλιες ευχές του σε όλους τους κληρικούς και ιδίως σε όσους είχαν, κατά το προηγούμενο διάστημα, την ονομαστική εορτή τους. Στη συνέχεια, η Ιερατική Σύναξη ασχολήθηκε με λειτουργικά, ποιμαντικά και διοικητικά θέματα.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων με θέμα: «Ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», με αφορμή την επικείμενη Κυριακή του Παραλύτου, επικεντρώνοντας στο έργο του κληρικού, που αποτελεί το πεδίο της ποιμαντικής ευθύνης του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε ευφήμως στον Ιεραπόστολο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο, κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τίμησε με το μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου τον 90άχρονο συνταξιούχο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπιλιάγκα, με τον οποίο συνδέθηκε ο ίδιος ως νέος διάκονος από την εποχή των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μετά την ομιλία του Μητροπολίτη Βεροίας, το λόγο πήρε ο Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, ο οποίος ευχαρίστησε το φιλοξενούμενο Αρχιερέα για την εποικοδομητική παρουσία του και τους πνευματικούς λόγους που απηύθυνε στους κληρικούς.

Η Ιερατική Σύναξη ολοκληρώθηκε με εόρτια δεξίωση που παρέθεσε σε όλους ο οικείος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 4 ετών Ποιμαντορίας του (2014-2018).