Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Κατασκευή πεζοδρομίου από τον Δήμο Κατερίνης σε ένα σημείο που είχε αναδείξει με ρεπορτάζ της η "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Ο Δήμος Κατερίνης προχώρησε στην κατασκευή πεζοδρομίου επί της οδού Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού  μια περιοχή όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και όπου πάρα πολλά μικρά παιδιά την διασχίζουν για να κατευθυνθούν προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" με ρεπορτάζ της μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής είχε αναδείξει το πρόβλημα και ορθώς οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης προχώρησαν στην κατασκευή πεζοδρομίου που λύνει πολλά προβλήματα, αν και στην περιοχή χρειάζονται να γίνουν και κάποια άλλα πράγματα.

Το θετικό είναι ότι ο Δήμος Κατερίνης ανταποκρίθηκε άμεσα και ενήργησε ώστε να υπάρξει ασφαλέστερη πρόσβαση για τα μικρά παιδιά.





- Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης που ενημερώνει για τις εργασίες:


Δήμος Κατερίνης: Κατασκευή πεζοδρομίων στην οδό Αθανασίου Αστερίου πλησίον του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Ασφαλείς διαδρομές για την πρόσβαση των μαθητών

Συνέχεια των παρεμβάσεων, που δίνουν άλλη πνοή στην πόλη, βελτιώνουν την ποιότητα και την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζουν τις γειτονιές του Δήμου Κατερίνης και εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές υποδομές, συνιστούν οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και τοποθέτησης κυβόλιθων στην οδό Αθανασίου Αστερίου, πλησίον του 9ου δημοτικού σχολείου και της παιδικής χαράς, που λειτουργεί σε κοινόχρηστο χώρο της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι παρεμβάσεις, οι οποίες συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, από την αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης εξασφαλίζουν την ομαλή πρόσβαση των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών στο 9ο δημοτικό σχολείο και ευρύτερα στα σχολικά συγκροτήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

«Οι παρεμβάσεις αυτές εξασφαλίζουν ασφαλείς διαδρομές για την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους, ενώ γενικότερα βελτιώνουν την πρόσβαση για τους πεζούς. Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη και με βάση την καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών από τις υπηρεσίες μας, οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα έργων, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στο σύνολο του Δήμου» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των εργασιών.


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
17-10-2018