Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Μια διασταύρωση... σπαζοκεφαλιά. Μήπως να κάναμε κάτι και για εδώ...

*(1η ανάρτηση 23/6/18)

Επανερχόμαστε σε ένα θέμα το οποίο το θεωρούμε σημαντικό και για το οποίο δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής, ένα μήνα πριν ανοίξουν τα σχολεία για την νέα σχολική χρονιά.
Η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια όπως και πριν από δυο μήνες...


*Ρεπορτάζ 23/6/18


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" και μετά από τηλεφωνήματα κατοίκων βρέθηκε σε έναν από τους κεντρικούς πλέον δρόμους της Κατερίνης -με αυξημένη κυκλοφορία- όπου διαπιστώσαμε ότι όντως υπάρχει θέμα...

Αναφερόμαστε στην διασταύρωση της οδού Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού, μια περιοχή όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων, αλλά και μια περιοχή όπου πάρα πολλά μικρά παιδιά την διασχίζουν για να κατευθυνθούν προς το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Μιλήσαμε με γονείς που μας εκμυστηρεύτηκαν τους προβληματισμούς τους για κάτι που αντιμετωπίζουν σχεδόν ολόκληρη τη χρονιά και αφορά κυρίως τα παιδιά τους.



Ποιο είναι το πρόβλημα;


Από Αθανασίου Αστερίου και πηγαίνοντας δεξιά προς της Λουκιανού ακριβώς στην διασταύρωση δεν υπάρχει πεζοδρόμιο για να χρησιμοποιήσουν τα μικρά παιδιά και αναγκάζονται να περπατήσουν στον δρόμο την ώρα που διέρχονται αυτοκίνητα. Μάλιστα πολλές φορές -και το διαπιστώσαμε και όταν κάναμε το ρεπορτάζ- υπάρχουν στην γωνία δεξιά προς Λουκιανού σταθμευμένα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να περπατούν στην κυριολεξία ανάμεσα στα αυτοκίνητα, με όποιο κίνδυνο αυτό συνεπάγεται.






Επίσης στη διασταύρωση όσο και αν ψάξαμε δεν είδαμε διάβαση πεζών, ούτε και διαγράμμιση... 

Διαπιστώσαμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιο μικρό παιδί, ασυνόδευτο να διασχίσει την διασταύρωση ή να πάει από την μια πλευρά του δρόμου στην άλλη.





Από Λουκιανού προς Αθανασίου Αστερίου ο οδηγός που φτάνει στην διασταύρωση βλέπει το "STOP" λίγα μέτρα μόλις πριν φτάσει εκεί λόγο της στροφής που κάνει ο δρόμος. Καλό θα ήταν να τοποθετούνταν μια ακόμη σήμανση νωρίτερα πριν την στροφή.





*Τέλος, μπορεί τα σχολεία να έκλεισαν, αλλά δίπλα ακριβώς από την διασταύρωση υπάρχει παιδική χαρά που χρησιμοποιείται όπως διαπιστώσαμε από πολλά μικρά παιδιά της περιοχής, οπότε δεν είναι κάτι που μπορούμε να το αφήσουμε να πάει προς τον Σεπτέμβριο και θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης ώστε να γίνουν άμεσα οι κατάλληλες παρεμβάσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι οι αρμόδιοι θα δείξουν την ανάλογη ευαισθησία (που γνωρίζουμε ότι όντως έχουν) ώστε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα.