Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΟΥΖΗ ΚΑΙ ΠΑΡΜΑΚΤΣΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

 Ο έμπειρος σέντερ του Πιερικού Αρχέλαου Θανάσης Τοπούζης δήλωσε σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής:
"Ακόμη ένα παιχνίδι εκτός έδρας, το δεύτερο, που ενώ είχαμε τον έλεγχο του αγώνα δυστυχώς δε γυρίσαμε στην Κατερίνη με το ροζ φύλλο. Εμείς ως αθλητές οφείλουμε να ασχοληθούμε με τα ΔΙΚΑ MAΣ λάθη και την επόμενη Κυριακή να κερδίσουμε παίζοντας παράλληλα καλό μπάσκετ και προσφέροντας θέαμα.
ΥΓ. Τι ωραίο θέαμα στον εντός έδρας αγώνα με την Καστοριά που το γήπεδο ήταν γεμάτο παιδιά!!!"
Ο νεαρός αθλητής Κώστας Παρμακτσίδης πρόσθεσε:

Με κάθε λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης σήμερα το βράδυ. (Φώτο)


ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

 
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν κατά την απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό  Κέντρο στην Κατερίνη την 12η Νοεμβρίου 2015. Επεισόδια που είχαν στόχο την παρεμπόδιση της ομιλίας του κ. Συμεωνίδη Στάθη, προέδρου του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ και συναδέλφου μας εκπαιδευτικού. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις απέχουν μακράν από την έκφραση αντίθετης-διαφορετικής άποψης ή διαμαρτυρίας.
Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά ότι μας βρίσκουν αντίθετους και απέναντι, όπως είμαστε αντίθετοι και απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

 Το  Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ξαναζέσταμα...


Καθώς κλιμακώνεται η προώθηση και υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων που λαμβάνει η συγκυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, «στον αφρό» βγήκαν ξανά τα γνωστά καλέσματα «συναίνεσης». Αυτήν τη φορά τα απηύθυνε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας για «εθνικό διάλογο» και «συνεννόηση όλων των δημοκρατικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων», στα θέματα του Ασφαλιστικού, της Παιδείας και της συνταγματικής αναθεώρησης.
Δύο μήνες πριν, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές, μας βομβάρδιζαν με αναλύσεις ότι τάχα ο λαός συναίνεσε με την ψήφο του στην υλοποίηση της πολιτικής που βαθαίνει τη χρεοκοπία του, αθροίζοντας μάλιστα στις αναλύσεις τους όχι μόνο τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και όλων των κομμάτων που ψήφισαν το μνημόνιο και στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο, ακόμα και την αποχή...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι 
την Τετάρτη, 25-11-2015 ημέρα εορτασμού 
της Πολιούχου της Κατερίνης, Αγίας Αικατερίνης, 
τα γραφεία της Ένωσης θα είναι κλειστά. 

Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: PROJUNIOR                                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ 28-11-2015

Εκδήλωση για τα αποτελέσματα και τις ωφέλειες του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



 Σοφία Μαυρίδου,Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: « Η υπερπροσπάθεια συνεχίζεται και εντείνεται ακόμη περισσότερο στην προγραμματική περίοδο 2014-2020 τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας όσο και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Ενημερωτική εκδήλωση για την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Κεντρική Μακεδονία αλλά και για τα αποτελέσματά τους στην καθημερινότητα των πολιτών και την ωφέλεια που προκύπτει για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε.Πιερίας.

"Στην Κατερίνη με αγάπη!"



Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στην Αστική Σχολή Αικατερίνης
Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ τιμά την Πολιούχο της αγαπημένης μας πόλης Αγία Αικατερίνη!
Διοργανώνει την Εκδήλωση με τίτλο "Στην Κατερίνη με αγάπη!"
Οι Συγγραφείς της Πιερίας παρουσιάζουν έργα τους  με αναφορά στην Κατερίνη...δώρα ψυχής στη δική μας πόλη!
Τα λογοτεχνικά (ποιήματα, πεζά), ιστορικά κ.α κείμενα θα διανθιστούν με τραγούδια που "μιλούν" για την Κατερίνη.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ποδοσφαιρικό άρωμα γυναίκας στην Πιερία μέσα στον χειμώνα!

Η Κατερίνη φιλοξενεί την Εθνική Ομάδα Γυναικών!
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει δύο σημαντικούς αγώνες για τα
προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2017. Πρώτα με τη Ρουμανία την
Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα και στη συνέχεια με τη Γαλλία
την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 8 παρά τέταρτο το βράδυ στο Α' ΔΑΚ Κατερίνης.
Τα κορίτσια μας θέλουν δίπλα τους το πάντα θερμό και φιλόξενο φίλαθλο
κοινό της Κατερίνης.
 Η είσοδος όλων των φιλάθλων θα είναι δωρεάν και στους δύο αγώνες.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ



ΒΡΑΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Μια υπέροχη «Βραδιά Τραγουδιού» του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, απόλαυσαν οι συμπολίτες μας την Κυριακή  22 Νοεμβρίου 2015,στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο  των Αικατερινείων, ήταν αφιερωμένη σε   μουσικές και τραγούδια της νεότερης ρωσικής παράδοσης, τα οποία ερμήνευσαν η καθηγήτρια του Ωδείου Ειρήνη Μεταξά και η μαθήτρια Χριστίνα Παναγιωτίδου, με συνοδεία πιάνου από τις καθηγήτριες του Ωδείου Αθηνά Μαυροπούλου και Όλγα Φραγγουλίδου, σε διασκευή του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη.

Επιτόπιο έλεγχο του έργου «Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου» προϋπολογισμού 60.000 € από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης που εξυπηρετεί τους αθλητές μας για τη σωστή και ασφαλή τους  προπόνηση»

Επιτόπιο έλεγχο των παρεμβάσεων που εντάσσονται στο έργο «Καθαρισμός συλλεκτήριας τάφρου Λιτοχώρου ανάντη του τμήματος του κωπηλατοδρομίου» πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Δίου Ολύμπου, κ. Αθανάσιο Καλαϊτζή ,τον Πρόεδρο του Ν.Ο.ΚΑΤ. ,κ. Κώστα Καρυώτη, τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ. , κ. Κωνσταντίνο Σακκά και την κ. Γιώτα Σινωπίδου
από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΧ,ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ» Ιστορικό Δρώμενο – Θεατρική παράσταση από μέλη της Θρακικής Εστίας

Εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Μαργαριτόπουλου είναι το ιστορικό δρώμενο – θεατρική παράσταση με τίτλο «ΑΧ,ΘΡΑΚΗ ΜΟΥ», το οποίο παρουσιάζει στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2015», η Θρακική Εστία Κατερίνης, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
Η Θρακική Εστία Κατερίνης γιορτάζει φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή της και τιμά την Πολιούχο της πόλης μας Αγ. Αικατερίνη, με την συμμετοχή της, στις εκδηλώσεις «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015»,


Άνοιξε η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας. Ένας ακόμα κεφαλικός φόρος (αυξημένος) που καλούνται, ποιοι άλλοι... οι Έλληνες φορολογούμενοι να πληρώσουν


Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας του 2016. Μέσω της ειδικής εφαρμογής οι ιδιοκτήτες μπορούν να δουν την κατάσταση των οχημάτων που έχουν στην κατοχή τους αλλά και να εκτυπώσουν το έντυπο των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, η ανάρτηση των εντύπων θα είναι σταδιακή.

Έτοιμοι για την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης μας;

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) και θα λειτουργήσει από την 12η έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 εκτός από τις ημερομηνίες 14,15,16,17 και 18 Δεκεμβρίου. Αυτές τις 5 ημέρες το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 13:00 για να υποδεχτεί μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας.

Συλλυπητήριο μήνυμα



Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Κατερίνης εκφράζει τη συντριβή και τη βαθιά οδύνη του για τον απροσδόκητο και πρόωρο χαμό της αγαπημένης φίλης και συναδέλφου Όλγας Σφήκα, η οποία υπηρετούσε ως φιλόλογος επί σειρά ετών στο σχολείο μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Χρωστάτε στην τράπεζα ;Δες και μάθε πώς σου σκάβουν το λάκκο. Του Δημήτρη Καζάκη


Χρωστάτε στην τράπεζα. Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια της εκκρεμότητας βρείτε αγοραστή για την κύρια κατοικία σας και μάλιστα σε τιμή μεγαλύτερη από την οφειλή σας στην τράπεζα; Όχι μόνο η τράπεζα δικαιούται να πάρει το ποσό της οφειλής σας προς αυτήν, αλλά και το 50% του υπολοίπου!
Δηλαδή; Αν π.χ. χρωστάτε στην τράπεζα 50.000 ευρώ με υποθήκη την κύρια κατοικία σας και βρείτε να την πουλήσετε για 80.000 ευρώ, τι θα συμβεί; Η τράπεζα δικαιούται να πάρει όχι μόνο τα 50.000, αλλά και 15.000 ευρώ από το υπόλοιπο ποσό. Κι έτσι ο δανειολήπτης και κάτοχος της πρώτης κατοικίας έχει δικαίωμα να κρατήσει όχι τα 30.000 ευρώ, αλλά μόνο τα 15.000.

Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Ανακοίνωση για τη ΔΕΗ


 Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι,  Νέοι και νέες 
Η ΔΕΗ με τις  ευλογίες της κυβέρνησης είναι έτοιμη να εξαπολύσει τα ιδιωτικά συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα  στη λαϊκή οικογένεια. Η αναλγησία της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΗ)  έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας. 
Τι μας λένε οι ψεύτες της κυβέρνησης με τη μαύρη προπαγάνδα τους για να  καθησυχάσουν  τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην αντιδράσουν; Ότι  τα χρέη της ΔΕΗ  τα δημιουργούν οι μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν και, διαδίδουν διάφορες ειδήσεις όπως π.χ. για τις βίλες που δεν πληρώνουν. Παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία της  ΔΕΗ προχωρούν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των λαϊκών σπιτιών.

 

Ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τον ΕΝΦΙΑ

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα για τις δηλώσεις Φίλη και τη Γενοκτονία των Ποντίων

Να σεβαστεί την ιστορία ζητά από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα, με ψήφισμα που εξέδωσε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. "Εκτιμούμε ότι το αίτημα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει επίκαιρο, στην κρίσιμη συγκυρία του προσφυγικού δράματος του οποίου μάρτυρας γίνεται και η πατρίδα μας, καθώς στέλνει το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης με βάση τον αλληλοσεβασμό σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου" σημειώνεται χαρακτηριστικά.  

Η ΛΑΕ Πιερίας στην 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας

Σε θερμό αγωνιστικό κλίμα έλαβε μέρος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας. Ο προβληματισμός υπήρξε πλούσιος και σε δημιουργική κατεύθυνση. Στην συνδιάσκεψη παρευρέθησαν πάνω απο 1500 αντιπρόσωποι από 200 περίπου οργανώσεις απ' όλη την Ελλάδα και συσταθήκαν πάνω 10 θεματικές επιτροπές. Επίσης πολυπληθής και με διαρκή παρουσία η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Πιερίας όπου επισημάνθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της περιφέρειας και ιδιαίτερα η ανεργία, η φοροεπιδρομή στους αγρότες-κτηνοτρόφους κ.α.

 

Οι αστυνομικοί της Πιερίας... ζωγραφίζουν!

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης -«Αίθουσα Τέχνης – Α’ Όροφος». Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών

Τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών, θα πραγματοποιηθούν από την Τ.Δ. Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «Αίθουσα Τέχνης – Α’ Όροφος». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Δελτιο τύπου της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Με 22 παίχτες στην αποστολή αναχώρησε σήμερα η ΠΥΔΝΑ για το αυριανό παιχνίδι με τον Εθνικό Φιλιππιάδας.
Μια ακόμη δύσκολη έξοδος για την ΠΥΔΝΑΚΙΤΡΟΥΣ που καλείτε να διασπάσει την καλύτερη άμυνα του 2ου  ομίλου, αφού η ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ έχει δεχθεί μόνο 3 γκόλ σε 11 αγωνιστικές .
Στην προσπάθειάτης για το νικηφόρο αποτέλεσμα η ΠΥΔΝΑ θα στερηθεί των υπηρεσιών του του τραυματία Κολξίδη ενώ έχει αμφίβολους και τους Παυλίδη και Τσιούνη που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκη.
Οι 22 παίχτες τη αποστολής είναι :

Ενθουσίασε ο Διεθνολόγος & Λέκτορας Νομικής κ.Βενιαμίν Καρακωστάνογλου με την εξαιρετική και πλήρως εμπεριστατωμένη διάλεξη που έδωσε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την 23-11-2015 με θέμα "Το Μακεδονικό Ζήτημα απο τον Παύλο Μέλα μέχρι και σήμερα".


Με μια πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη διάλεξη  για το Mακεδονικό Zήτημα από την εποχή του Πάυλου Μελά μέχρι σήμερα , στα πλαίσια των Αικατερινείων 2015, συνέχισε το έργο της η Σχολή Γονέων-Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος διεθνολόγος-λέκτορας νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε, όπως πάντα, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και συνδιοργανωτές ήταν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας. Την εκδήλωση  πλαισίωσε το Μουσικό Εργαστήρι του Δήμου Δίου με τη χορωδία των Μικρασιατών Πιερίας, που τραγούδησε τραγούδια των Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.

Οι δανειολήπτες στα χέρια των αποτυχημένων τραπεζών

Κώστας Λαπαβίτσας
Εβίτα Νόλκα
Ζωή Χασιούρα

Μετά από «σκληρές διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ψηφίσθηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών (Ν. 4346/2015, ΦΕΚ Α’ 152/20-11-2015, σε ισχύ από 1/1/2016), το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις τροποποιούμενες διατάξεις του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε να παρουσιάσει την πολιτική της για τους δανειολήπτες ως «συνετή», «αριστερή» και προστατευτική για τους πολίτες. Στην πραγματικότητα είναι βαθύτατα μνημονιακή, απαράλλαχτη με τις γνωστές πολιτικές που η Ελλάδα βίωσε από το 2010. Αυτό που δεν έχει προηγούμενο είναι ο ωμός κυνισμός της σημερινής κυβέρνησης.

Πρόγραμμα εορταστικών - λατρευτικών εκδηλώσεων ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές - λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Προστάτιδος και Πολιούχου μας Αγίας Αικατερίνης, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Μετά τιμής

        Ο   Μητροπολίτης                                                          Ο Δήμαρχος Κατερίνης
   + Ο Κίτρους  Γεώργιος                                                  Σάββας Χιονίδης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας


  H  Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 7.00 το απόγευμα, με ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΕ του Συριζα Νίκο Παυλίδη.

Εθελοντισμός και Αιμοδοσία. Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό και την Αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου και Γυμνασίου Κ. Μηλιάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ


Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ και η σωματειακή επιτροπή καταγγέλλουν το δήμο Κατερίνης που εξακολουθεί  να αρνείται να  εφαρμόσει τις δύο εγκυκλίους του υπουργείου εργασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες αφορούν τους εργαζόμενους στα προγράμματα  κοινής ωφέλειας.
Στη συνάντηση  που είχε  πριν λίγες μέρες το Δ.Σ.  το Συνδικάτο και η  Σωματειακή  Επιτροπή με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, καταθέτοντας και σχετικό  υπόμνημα, ο Αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστούν. Η υπόσχεση  αυτή όχι μόνο δεν τηρήθηκε, που είναι υποχρέωση του δήμου να εφαρμόσει  το νόμο, αλλά  ακολουθούν και τη γνωστή τακτική σε βάρος των εργαζομένων.

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Συναντήσεις με τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού είχε το διοικητικό συμβούλιο  του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον αντιπρόεδρο Πλάτωνα Τασχουνίδη και τα μέλη της διοίκησης, Χάιδω Παπαχατζή και Ζαφείρω Κουσιοπούλου, επισκέφθηκε τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και την υπουργό Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά.

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ. στην Αστική Σχολή Αικατερίνης Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ τιμά την Πολιούχο της αγαπημένης μας πόλης Αγία Αικατερίνη!

Διοργανώνει την Εκδήλωση με τίτλο "Στην Κατερίνη με αγάπη!"
Οι Συγγραφείς της Πιερίας θα παρουσιάσουμε έργα μας με αναφορά στην Κατερίνη...δώρα ψυχής στην δική μας πόλη!
Τα λογοτεχνικά (ποιήματα, πεζά), ιστορικά κ.α κείμενα θα διανθιστούν με τραγούδια που "μιλούν" για την Κατερίνη.

Σας περιμένουμε όλους!

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 24ης Νοεμβρίου.

380 - Μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση των Γότθων, ο Θεοδόσιος Α΄ επιστρέφει θριαμβευτής στην Κωνσταντινούπολη.
1429 - Εκατονταετής Πόλεμος: η Ιωάννα της Λωραίνης πολιορκεί ανεπιτυχώς τη Λα Σαριτέ-σιρ-Λουάρ.
1642 - Ο Άμπελ Τάσμαν γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακαλύπτει το νησί Γη του Βαν Ντίμεν (αργότερα μετονομάστηκε σε Τασμανία).
1859 - Ο Κάρολος Δαρβίνος δημοσιεύει το μνημειώδες έργο του «Η καταγωγή των ειδών».

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν κατά την απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό  Κέντρο στην Κατερίνη την 12η Νοεμβρίου 2015. Επεισόδια που είχαν στόχο την παρεμπόδιση της ομιλίας του κ. Συμεωνίδη Στάθη, προέδρου του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ και συναδέλφου μας εκπαιδευτικού. Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις απέχουν μακράν από την έκφραση αντίθετης-διαφορετικής άποψης ή διαμαρτυρίας.
Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά ότι μας βρίσκουν αντίθετους και απέναντι, όπως είμαστε αντίθετοι και απέναντι σε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται.

Το  Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 24 Νοεμβρίου 2015