Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Α.Μ.Ε.Α. ήταν η σημερινή ομιλία της Σχολής Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, στην ΕΚΑΒΗ. (Βίντεο-Φώτο)


Το θέμα της εκδήλωσης ήταν "3η Δεκεμβρίου - Ημέρα των ατόμων με αναπηρία - Τα Δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α.".

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης. Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα των Α.Μ.Ε.Α στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Δημήτριος Νικόλσκυ.
Την εκδήλωση "έντυσε" με την παρουσία της η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου.

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με ομιλητή το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παυλίδη, σήμερα το βράδυ στην ΕΚΑΒΗ.

Προβληματισμός, αγωνία και πίεση ήταν το αίσθημα που έβγαινε σήμερα το βράδυ από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν τον λόγο για να τοποθετηθούν ή να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους.

Αλλά και στήριξη στο κυβερνητικό έργο και στον Αλέξη Τσίπρα.

Προβληματισμός για την πορεία της κυβέρνησης, αγωνία για το μέλλον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της χώρας, και πίεση από τον κόσμο που καθημερινά ρωτάει τι γίνεται…

Προβληματισμός για το πότε θα σταματήσουν τα φορολογικά μέτρα και για το πότε θα ξεκινήσουν οι θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ 28/11/15


Βίντεο. Πύδνα Κίτρους-Οπούντιος. Τα γκολ, οι καλύτερες φάσεις και η συνέντευξη τύπου.


Αγροτικό Τμήμα Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενημερωτικές επαφές με αγρότες

Συνάντηση με αγρότες  και εκπροσώπους φορέων τους είχε την περασμένη Παρασκευή στην Κονταριώτισσα κλιμάκιο του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα που τους αφορούν και να τους ενημερώσει  για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς της για το μέλλον του αγροτικού τομέα.

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS



          H 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

          Είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των ανθρώπων παγκοσμίως, ώστε να έχουν επαρκείς και έγκυρες πληροφορίες για μία από τις πιο διαδεδομένες μάστιγες της σύγχρονης εποχής.

          Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία, ωστόσο, αισιόδοξα μηνύματα για την τιθάσευση του ιού εκπέμπει η UNAIDS, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του AIDS, που τονίζει ότι «το τέλος της επιδημίας του AIDS δεν είναι πλέον απλώς ένα όραμα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα έως το 2030».

Ψηφίζουμε την καλύτερη και τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς! Υποψήφια κορασίδα: η Άννα Κιάφα του Αρχέλαου Κατερίνης, 400μ. εμπόδια!

Ψηφίζουμε όλοι μας την Άννα Κιάφα του Αρχέλαου Κατερίνης!!!
Ψηφίζουμε ΕΔΩ
Πληροφορίες ΕΔΩ

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την μεγάλη γιορτή της πόλης. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2015


17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ»


Στις 26 Νοεμβρίου  μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές του σχολείου και του Νηπιαγωγείου μας.
Η πυροσβεστική υπηρεσία Κατερίνης ανταποκρινόμενη στο αίτημα του σχολείου μας για ενημέρωση των μαθητών και εκπαιδευτικών  σε θέματα εκτάκτων αναγκών ,πυρκαγιά ,σεισμού… κ.α βρέθηκε  κοντά μας!!!  
Οι πυροσβέστες με τους πυραγούς   κάνανε  μια μικρή παρουσίαση στους μαθητές, ανέφεραν τρόπους  πρόληψης  της πυρκαγιάς και κινδύνων ,πρακτικές σε καταστάσεις άμεσης βοήθειας, συζήτησαν και έλυσαν απορίες των μαθητών.
Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον  την ενημέρωση.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015 - Ο Δήμος Κατερίνης τίμησε τον πρώην Δήμαρχο Συμεών Χαραλαμπίδη


«The theory of everything» «Η θεωρία των πάντων»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Ειδικής Αγωγής  Κατερίνης στα πλαίσια ευαισθητοποίησης της νεολαίας και ειδικότερα των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων  Πιερίας, θα προβάλλει καθημερινά, με πρωινές προβολές, στο κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη την ταινία «The theory of everything» «Η θεωρία των πάντων».

Όλοι & όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης Δεκέμβρη 2015. ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Χτυπάνε το 90% της κοινωνίας!
Ρημάζουν τη χώρα!
ΜΕΤΩΠΟ
Ενάντια σε μνημόνια-λιτότητα-κυβέρνηση-δανειστές
Όλοι & όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 3ης Δεκέμβρη 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνδρομή όλων των μνημονιακών δυνάμεων που ψήφισαν στη βουλή το 3ο μνημόνιο (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) προχωράει σε καταιγισμό νέων μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η επίθεση αυτή αφήνει κυριολεκτικά καμένη γη καθώς οι συνέπειες των μέτρων του 3ου μνημονίου θα προστίθενται σε αυτές των προηγούμενων 2 μνημονίων.

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης


Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' Σ.Ε. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η  ΑΝΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Άνεργοι  και Άνεργες ,  εργαζόμενοι  και  υποψήφιοι  άνεργοι,
Η ανεργία  δεν μπορεί  να είναι  το μέλλον   μας. Ούτε  πρέπει  να αποδεχτούμε   την   εργασιακή   ζούγκλα  που  οικοδομούν  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η  Ε.Ε.  και  όσοι  υπερασπίζονται  τον καπιταλισμό.
Η  ανεργία είναι  γέννημα  θρέμμα του  καπιταλιστικού συστήματος  και οι άνεργοι  είναι  ο  εφεδρικός  στρατός   που χρησιμοποιούν  οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους   για να  μειώσουν  το κόστος  της εργατικής δύναμης.