Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΕ Πυλαίας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

Ο Πιερικός Αρχέλαος αντιμετωπίζει την Πυλαία, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πυλαίας, την Κυριακή 1 Απριλίου στις 14:00, σε αγώνα για την 21η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Οι αγώνες του Σ/Κ για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας.

Δείτε τους αγώνες και τους διαιτητές του Σ/Κ για το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας


ΥΒΡΕΙΣ, ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΠΑΡΣΗ: ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΙΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ;

Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο, από τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ν. Πιερίας με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού άλλων οργανώσεων από ολόκληρη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου, το ετήσιο μνημόσυνο της επίθεσης ένοπλων κομμουνιστών στο Λιτόχωρο.

Εκπαιδευτική δράση Διεύθυνσης Δασών Πιερίας- Ενημερωτική εκπαιδευτική επίσκεψη στο 13o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Η περιβαλλοντική ομάδα της Δ/νσης Δασών Πιερίας αποτελούμενη από τους :

ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/4/18 ΚΑΙ ΩΡΑ 16:00 ΣΤΟ Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Πιερίας και της Κατερίνης στο κυριακάτικο παιχνίδι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας, στο τελευταίο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας 2017/18. Πρέπει να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ στη μεγάλη αυτή προσπάθεια ανάδειξης του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.

Εντατικοποιούνται τα μέτρα ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας την εορταστική περίοδο του Πάσχα, σε όλη τη χώρα

Αυξημένες θα είναι οι αστυνομικές δράσεις για την παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση κροτίδων, βεγγαλικών κ.λπ., που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τραυματισμούς και απώλεια ανθρώπινης ζωής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ-ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΣΣΑ


Την 1η Απριλίου 2018 ξεκινάει η νέα εμβολιακή καμπάνια των αλεπούδων για ανοσοποίηση έναντι του ιού της Λύσσας,. Από το 2012 και μέχρι σήμερα έχουν απομονωθεί 48 κρούσματα λύσσας σε ζώα στην χώρα μας. Το τελευταίο κρούσμα λύσσας καταγράφηκε σε μια αλεπού, τον Μάιο του 2014, στην ΠΕ Πέλλας. 

Δήμος Κατερίνης: Πασχαλινές δημιουργίες στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Τις δικές τους πασχαλινές κατασκευές – χειροτεχνίες με κέφι και μεράκι δημιουργούν και φέτος οι ηλικιωμένοι, με την καθοδήγηση του προσωπικού, στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) του Δήμου Κατερίνης.

«Αναγνώρισε – Αναζήτησε – Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση-συζήτηση της δράσης «Αναγνώρισε – Αναζήτησε – Συζήτησε | ανοιχτοί κύκλοι διαλόγου» με το κρίσιμο και επίκαιρο θέμα «ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ποσότητα Vs ποιότητα» το Σάββατο 24 Μαρτίου στον φιλόξενο χώρο του “GIORGIO kitchen bar” στην Κατερίνη.

Συναυλία Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Έκφραση συγχαρητηρίων σε μαθήτριες και μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας στην ομάδα ποδοσφαίρου των κοριτσιών μας, που πήραν την 1η θέση στους αγώνες ποδοσφαίρου των Λυκείων της Πιερίας κατακτώντας το κύπελλο μετά τη νίκη τους και στον τελικό αγώνα. Μαζί με την καθηγήτρια της Φυσικής Αγωγής, την κ. Τσιάμη Ευτέρπη, που είχε την εποπτεία της ομάδας, συγχαίρουμε τις μαθήτριες: 

Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτα...


Ποινές... "χάδι" στον ΠΑΟΚ από την αθλητική δικαιοσύνη για τα όσα έγιναν στον αγώνα του με την ΑΕΚ. Η απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης είναι... στάλα στον ωκεανό αν αναλογιστεί κανείς ότι για πιο απλά παραπτώματα ο Άρης και κυρίως ο Ηρακλής τιμωρήθηκαν με εξοντωτικές ποινές (υποβιβασμός).

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής αγοράς, με συνδιοργανωτές την Αντιπεριφέρεια Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, διοργανώνουν τη δράση «Πάσχα στον τόπο μας».

Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 30-3-2018.


Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκπαιδεύτηκε από τον Παιδίατρο κ. Αθανάσιο Κασίμη σε Θέματα Βασικής Υποστήριξη Ζωής και Πνιγμονής σε Παιδιά και Βρέφη

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας μετά από πρόσκληση ο κος Αθανάσιος Κασίμης, ο οποίος είναι Παιδίατρος και Επιμελητής Β΄ στην Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Γ.Ν.Θ.

Όλοι οι επιλαχόντες, σε όλη τη χώρα, εντάσσονται στο Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών – 300 εκατ. ευρώ για 16.000 νέους αγρότες

Τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθούν στο Μέτρο των Νέων Αγροτών όλοι οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει φάκελο και πληρούν τους όρους...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ - ΕΕΕΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνελήφθη 31χρονος στην Κατερίνη για κλοπές κατ’ εξακολούθηση από κατάστημα που εργαζόταν

Τους τελευταίους 10 μήνες αφαίρεσε σταδιακά ενδύματα και υποδήματα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ - Επίσης συνελήφθη και μία 25χρονη για συνέργεια σε κλοπή.

Απ' τον Άννα στον Καΐάφα – τα πάθη των παραγωγών

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται το δράμα μας, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβρη, τότε με την μεγάλη βιβλική πλημμύρα, που παρέσυρε και ξήλωσε τα περιβόλια μας, δέντρα, στύλους, λάστιχα ποτίσματος, ακόμα και τη γη, τα χώματα. “Τα πήρε όλα κι έφυγε”, όπως λέει και το τραγούδι με τον Στράτο Διονυσίου.Τα κουβάλησε και τα κατέβασε στη θάλασσα.
 

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Διανύοντας το 42ο έτος λειτουργίας της και πάντα με γνώμονα την προβολή και προώθηση του πολιτισμού και της κιν/φικής παιδείας η Κινηματογραφική Λέσχη πραγματοποίησε εκλογές για την ανάδειξη νέου 3ετούς Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.).

ΑΥΡΙΟ 30/3/18 ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ
ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Ύμνοι και μελωδίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου

Πλησιάζοντας στο τέλος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και οδεύοντας προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» θα παρουσιάσουν την εκδήλωση «Ατενίσαι την Ανάστασιν», το Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου και ώρα 8μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Ένα βήμα πριν τον τίτλο - Κάλεσμα στους φιλάθλους να ενισχύσουν την ομάδα στο τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι

Η πορεία των Πιερίδων Μουσών στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ήταν εξαιρετική. Έχοντας μόνο νίκες και μόνο μια ισοπαλία, σταθερά πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα του 2ου Ομίλου, έφτασε να διεκδικεί δυναμικά την άνοδο στη Β’ Εθνική. 

Μειωμένα έως και μηδενικά οικογενειακά επιδόματα για αρκετούς τρίτεκνους και πολύτεκνους. (Πληρώθηκαν σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα)


Αρκετοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοι είδαν σήμερα τα οικογενειακά τους επιδόματα να έχουν μειωθεί, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτών που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ!


4o Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας προσκαλούμε στο 4ο Φιλανθρωπικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου μεταξύ των Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) και Ένοπλων Δυνάμεων (Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας) με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και πάνες ηλικιωμένων για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-1 25η Α' Πιερίας. (Του Νίκου Κολίτση Metrosport.gr)

Διεθνές συνέδριο βιολόγων στους πρόποδες του Ολύμπου με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ένα σημαντικό επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Η διασύνδεση εγκεφάλου και συμπεριφοράς στην ικανότητα προσανατολισμού των ζώων» πραγματοποιήθηκε, από τις 24 έως τις 28 Μαρτίου 2018, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Cavo Olympo, στον νομό Πιερίας.

29η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1430 - Πολιορκία της Θεσσαλονίκης (1422–1430): Οι Οθωμανοί υπό τον Μουράτ Β΄ καταλαμβάνουν τη Θεσσαλονίκη.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 29 Μαρτίου 2018