Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παράταση ως το τέλος Ιουλίου αναμένεται να δοθεί σήμερα ή αύριο από το υπουργείο οικονομικών. Η παράταση θα αναφέρεται μόνο στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων και όχι στην πληρωμή των δόσεων.



Ο Δημήτρης Καζάκης στην Κατερίνη.




Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στις 7μμ, ο Δ. Καζάκης οικονομολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ε.ΠΑ.Μ., θα βρίσκεται στην Κατερίνη σε μια εκδήλωση με θέμα την διαγραφή του χρέους και την επιστροφή σε κρατικό εθνικό νόμισμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο "Εκάβη" στο πάρκο της Κατερίνης.

Τρεις προτάσεις για το σημερινό βράδυ στη πόλη μας.



Στις 20:30 στο 4ο ΓΕΛ η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς.

Στις 20:30 στην ΕΚΑΒΗ η θεατρική ομάδα του 2ου ΓΕΛ παρουσιάζει τα μαγικά μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά.

Στις 21:00 στον Καπνικό Σταθμό θα γίνει της.. κακομοίρας, στο θερινό κινηματογράφο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.


Η επιλογή δικιάς σας.

Συλλυπητήριο μήνυμα απο ΔΣ ΠΕ Πιεριας

Εκ μέρους όλων των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον άδικο και πρόωρο  χαμό του αγαπητού σε όλους συναδέλφου μας Μιχάλη Συμεωνίδη. Είναι πάντα τραγικό να φεύγει ένας τόσο νέος άνθρωπος και ακόμη πιο τραγικό και να φεύγει ένας συνάδελφος τόσο αγαπητός και ενεργά δοσμένος στην επαγγελματική του ιδιότητα.

Ευχόμαστε ο Θεός να του χαρίσει ανάπαυση σώματος και ψυχής και να δώσει στη μητέρα και τα παιδιά του υγεία και δύναμη για να διατηρήσουν ζωντανή την μνήμη του.
Αγαπητέ μας Μιχάλη καλό ταξίδι και ελαφρύ να είναι το χώμα που σε σκεπάζει.
Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Η Πρόεδρος                          Η Γραμματέας


Ευτυχία Τσιάμη                     Πηνελόπη Βουλγαρίδου

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Η Κοινωνία της Κατερίνης με πράξεις αλληλεγγύης αντιστέκεται στην πείνα , την εξαθλίωση και την οικονομική ταπείνωση του συνανθρώπου .


Ημέρες γερμανικής κατοχής ξαναβιώνει ο ελληνικός λαός αφού η έλλειψη ακόμη και των πολύ βασικών αγαθών για  αρκετές οικογένειες είναι σχεδόν ένα καθημερινό φαινόμενο στην πόλη μας  . Οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι πλέον μετά από την υπερφορολόγηση που έχουν υποστεί  δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και πολύ περισσότερο αδυνατούν πλέον  να συντηρήσουν τα παιδιά τους και τις οικογένειες αυτών  που ας μην κρυβόμαστε αυτό είναι και το κοινό μυστικό των Ελλήνων . ¨ Ευτυχώς¨ όμως  που οι κυβερνώντες την τελευταία πενταετία έσωσαν τη χώρα μας αλλά χρεοκόπησαν τον λαό της .
Συνεχώς ο αριθμός των οικογενειών που παίρνουν σειρά στα συσσίτια αυξάνεται με πολύ ταχείς ρυθμούς . Τα κοινωνικά παντοπωλεία στην πόλη μας για όσους δεν το γνωρίζουν εξυπηρετούν πάνω από 850 οικογένειες !!!! Ναι καλά διαβάσατε . Ντρεπόμαστε για αυτούς που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν γιατί  απέδειξαν ότι δεν αγαπούν τον λαό τους και δεν είναι πατριώτες . Αγαπούν μόνο την καρέκλα και τα αξιώματα .

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ- ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΚΚΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/6 στις 7μ.μ. στο Σιντριβάνι- πλατάνι

 Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα – λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί.

Το Επιμελητήριο Πιερίας και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κατερίνης σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οργάνωση και Διαχείριση Αποθήκης: Ένα σύγχρονο εργαλείο για την αποδοτική λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης»










Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).
Εισηγητές:
•        Δημήτρης Φωλίνας,  Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κατερίνης                  
•        Δημήτρης Αηδόνης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Κατερίνης

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κατερίνης, Δημήτρης Τριανταφύλλου


Η είσοδος είναι Ελεύθερη

Ο Ματθαίος Τσαχουρίδης καλεσμένος του πολιτιστικού συλλόγου Νέου Κεραμιδίου.


Διευκόλυνση διαδικασιών και μείωση κόστους για τη μετάκληση εργατών γης και αλιεργατών


Η μείωση του προβλεπόμενου τέλους για τη μετάκληση εποχιακών εργατών γης καθώς και των ασφαλιστικών εισφορών που προκαταβάλλονται από τους αγρότες περιλαμβάνεται σε σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αναφέρεται σε απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήση Ζάννα.
Ο κ. Ζάννας στην ερώτηση που είχε καταθέσει, και την οποία  συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τονίσει ότι χρειάζεται άμεσα να εξορθολογιστεί το καθεστώς της μετάκλησης των εποχιακών εργατών, καθώς το υψηλό κόστος που καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι παραγωγοί, οδηγεί στην παράνομη απασχόληση εργατών με τουριστική βίζα, γεγονός που προκαλεί ζημιά και στα δημόσια έσοδα.

Ξεκίνησε τώρα στην βουλή η συζήτηση για την ιθαγένεια...


2o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης

Μουσικές, χρώματα, παράδοση και πολιτισμός οκτώ (8) ευρωπαϊκών χωρών σμίγουν στο 2o Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης -  Κεντρικής Πιερίας, που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας.
Mουσικά σχήματα, καθώς και περισσότεροι από 300 χορευτές από τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γεωργία και Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα.


Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Της... κακομοίρας απόψε το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό!

Της... κακομοίρας απόψε το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό!
Ο Θερινός 12λογος συνεχίζεται από την Ε.Ο.Δ.ν.Π. με μια νέα γνώριμη όμως προβολή ταινίας, με την οποία αναβιώνει ο παλιός καλός και κλασικός Θερινός Κινηματογράφος. Aπόψε, εκεί γύρω στις 21:00, μόλις το φως της ημέρας πέσει για τα καλά, η αυλή του Καπνικού Σταθμού, θα φορέσει ακόμη μια φορά τα γιορτινά της για να υποδεχτεί όλες και όλους τους φίλους της ομάδας. 
Ο γνωστός σε όλους μας, Ζήκος, θα μας βοηθήσει να συγκεντρώσουμε τρόφιμα για το δικό μας μπακάλικο. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου. Είναι ο προαιρετικός οβολός σας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για αυτό. Στο διάλειμμα, ο δικός μας Ζήκος με το καλαθάκι του, θα προσφέρει ποπ κορν σε όλους έτσι για να θυμηθούμε τα χρόνια τα παλιά ....
     

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου




Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Κώστας Δημόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Olympus Marathon, Aριστείδης Νίκας, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στη Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Παρουσίαση  προγράμματος εκδηλώσεων του 12ου ΟLYMPUS MARATHON». Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ. στο γραφείο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, στο δημαρχείο στο Λιτόχωρο.

Η Ένωση Γονέων Κατερίνης στην Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων ( Ωραία, τώρα μένει να βρει και γραφεία για να συνεδριάζει…)


Συγκροτήθηκε Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Ιούνη με τη συμμετοχή των Ενώσεων Γονέων των δήμων Κορδελιού Ευόσμου, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, Θέρμης, Δ' δημοτικής κοινότητας δήμου Θεσσαλονίκης, Πυλαίας Χορτιάτη και Κατερίνης. Παραβρέθηκαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ενωσης του δήμου Ωραιοκάστρου και γονείς από τη δημοτική ενότητα των Πεύκων.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του ο πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων και εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών.

Η ίδρυση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ανάγκη προσαρμογής της δομής των συνδικαλιστικών οργάνων των γονέων στη νέα δομή της Τοπικής Διοίκησης μετά τον «Καλλικράτη». Είναι επιβεβλημένη για να συμπεριλάβει περιοχές της Περιφέρειας που δεν είχαν ομοσπονδίες όπως η Πιερία, η Χαλκιδική, το Κιλκίς και η Πέλλα, εναρμονίζοντας όλες τις περιοχές με την κωδικοποίηση λειτουργίας των οργανώσεων γονέων με βάση τις οδηγίες της ΑΣΓΜΕ.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 28-06-2015 ο ΕΟΣ Κατερίνης ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ τους φίλους του για ανάβαση στον ΟΛΥΜΠΟ κυκλική διαδρομή:


Από Αγ. Βασίλειο υψ 269μ - Καστρακι,υψ 428μ - Ρέμα Μπαμπίτσι υψ 521μ - Μελίσι υψ 680μ - Κόκκινος Βράχος υψ 800μ - Αγ. Κων/νο υψ 320μ - Αγ .Βασίλειο υψ 269μ
Υ.Δ: 531μ.
Μήκος διαδρομής: 6χλμ
Μέγιστο Υψόμετρο:800 μ
Διάρκεια πορείας : 04:00ω σνλ
Βλάστηση: Πυκνό Δάσος από Πουρνάρια, Κουμαριές, Ελατα
Βαθμός Δυσκολίας : A
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα ,[μποτάκια ή καλά αθλητικά παπούτσια] μικρό σακίδιο για προσωπικά αντικείμενα, κάποιο σνακ για ενέργεια, , μια μπλούζα για να αλλάξετε, καπέλο, νερό,ΜΑΓΙΟ, φωτογραφική μηχανή, όρεξη για περιπέτεια και καλή διάθεση!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ στις  23-06-2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα, που εξετάστηκαν, είναι τα εξής:

1. Λειτουργικά κενά Μουσικού σχολείου Κατερίνης για το σχολικό έτος  2015-16

"Υπάρχει και φιλότιμο" από την θεατρική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης


Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 24 Ιουνίου 2015