Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Περιφορά του Επιταφίου της Θεοτόκου στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ καθιερώθηκε ο στολισμός του Επιταφίου της Θεοτόκου από την παραμονή της εορτής, τελέστηκε Εσπερινός στον οποίο Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Γεώργιος...

Η ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ’ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ « ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ στις 14 Ιούνη 2018 ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ;…

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος
Β΄ ΜΕΡΟΣ
«… Κι απέξω από την πόρτα μας
Οι ξένοι σούρτα φέρτα
το αίμα τον ιδρώτα μας
να πίνουνε αβέρτα
Αχ πατρίδα μου καημένη
Ποια κατάρα σε βαραίνει»(Στίχοι: Φώντας Λάδης)

Να σταματήσει το "πανηγυράκι" γύρω από τους δυο στρατιωτικούς μας...

Όλοι μας θέλαμε να ελευθερωθούν και όλοι μας χαρήκαμε που μετά από πολλούς μήνες αυτό έγινε. Αλλά η υπερβολή που μας χαρακτηρίζει σαν λαό αρχίζει και ξεπερνάει τα όρια.

Σχηματισμός δικογραφίας για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών στην Πιερία.

Από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 26χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.

Συλλήψεις σε περιοχή της Πιερίας για κατοχή κάνναβης και εκτέλεση εντάλματος σύλληψης

Συνελήφθησαν χθες (16 Αυγούστου 2018) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, δύο αλλοδαποί ηλικίας 31 και 24 ετών, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο...

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Πιερία για την καταπολέμηση του παρεμπορίου - Συνελήφθησαν 3 άτομα και κατασχέθηκαν 2.500 είδη παρεμπορίου

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, συνελήφθησαν σήμερα (17 Αυγούστου 2018) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Πιερίας, 3 αλλοδαποί ηλικίας 46, 38 και 37 ετών, για κατοχή ειδών παρεμπορίου με σκοπό την πώληση.

20 χρόνια Παραδοσιακό Βλάχικο Γλέντι

Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΌΛΥΜΠΟΣ"

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 20ο παραδοσιακό βλάχικο γλέντι στις 24 & 25 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Το πρόγραμμα της 4ης Γιορτής Μανιταριού

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 4η Γιορτή Μανιταριού, που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 & 9 Σεπτεμβρίου στην Καλαμπάκα.
Η Γιορτή διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και διεξάγεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

17/08/2007 - 17/08/2018 | 11 Χρόνια e-Pontos.gr | 11 χρόνια ενημέρωση

Το www.e-Pontos.gr κλείνει σήμερα 11 χρόνια καθημερινής, έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης, με νέα, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις, ενδιαφέροντα άρθρα και ειδήσεις από τον Ποντιακό Ελληνισμό σε όλο τον κόσμο.

«Πολιτιστικά Δειλινά» από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Κινηματογραφικές διεξόδους και νύχτες θερινού κινηματογράφου προσφέρει το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος» στην ανεγειρόμενη κατασκήνωση «Άγιοι Νεομάρτυρες» στη Ράχη Πιερίας.

Θανάσης Λιακόπουλος: «Για να γίνουμε άνθρωποι ξανά»

Δεκαεννιά Αυγούστου. Μια μέρα που πριν το 2003, τον βομβαρδισμό στο Ιράκ της έδρας του ΟΗΕ και τον θάνατο του ειδικού απεσταλμένου του παγκόσμιου οργανισμού στη χώρα δεν σήμαινε τίποτα, αλλά που πλέον σημαίνει τα πάντα ειδικά για όσους αισθανόμαστε άνθρωποι.

Κανένα περιστατικό μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Πιερία μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους (16/8/18), που δημοσιεύει το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα στον νομό Πιερίας.

Ελεύθερη πρόσβαση σε 27 φάρους την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων, θα δοθεί η δυνατότητα επίσκεψης από το κοινό (από τις 10.00 έως 20.00) στους ακόλουθους Φάρους:

Το ΕΠΑΜ για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Η απελευθέρωση των δύο ομήρων στρατιωτικών μας από το καθεστώς Ερντογάν, εκτός από τη χαρά και την ανακούφιση που προκαλεί και σε εμάς, όπως και σε όλους τους Έλληνες για την επιστροφή των δύο παιδιών μας στις οικογένειές τους, θα έπρεπε να συνδυάζεται με σαφή καταδίκη των απαγωγέων τους απ’ όλους τους πολιτειακούς παράγοντες και τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

29ο Παραδοσιακό και λαϊκό Πανηγύρι Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης "Το Φλάμπουρο"

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης «Το Φλάμπουρο» με χαρά και ιδιαίτερη τιμή σας προσκαλεί, στο 29ο Παραδοσιακό και Λαϊκό πανηγύρι, που διοργανώνει ο σύλλογος μας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 στον πεζόδρομο στα Καταφυγιώτικα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

309 - Ο Πάπας Ευσέβιος εξορίζεται από τον αυτοκράτορα Μαξέντιο στη Σικελία, όπου θα πεθάνει ίσως από απεργία πείνας.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 17 Αυγούστου 2018