Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Τι εθνικότητας ήταν ο Γεώργιος Καστριώτης, o επονομαζόμενος «Σκεντέρμπεης»;

Γράφει ο Δημήτρης Νατσιός*

Φίδια τριγύρω μας…γεννήματα εχιδνών. Οι Σκοπιανοί, κράτος προϊόν πλεκτάνης των ξένων και προδοσίας των ημετέρων γενιτσάρων, σφετερίστηκαν την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας.

Η νεολαία σήμερα.

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Λίγες μέρες μετά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, (όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίσταση), ακούγονται και γράφονται υπερβολές, θετικές ή αρνητικές.

Το ΕΝΕΓΥΛ παει "Από τον Παρθένη στον Μόραλη"

Την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ομάδες μαθητών του σχολείου μας, με συνοδεία εκπαιδευτικών, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τη μεγαλύτερη συλλογή ζωγραφικής που ταξίδεψε ποτέ στην Ελληνική Περιφέρεια.

Βασίλης Τσακιρίδης: "Πολλές φορές οι άνθρωποι μπορεί να ξεχνούν τι ακριβώς έκανες και είπες, αλλά πάντα θα θυμούνται πώς τους έκανες να αισθάνονται…"

Συγκλονιστικός ο δάσκαλος Βασίλης Τσακιρίδης στην σημερινή εκπομπή "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ" με τον Μιχάλη Κανταρτζή στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 fm. 

Κατάθεση ψυχής και προσφοράς...

Ο Ευαγγελόπουλος Ναούμ (Μάκης) στην εκπομπή YOLO στη Dion TV (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ευαγγελόπουλος Ναούμ (Μάκης) είναι εκπαιδευτικός και υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό «Εκκίνηση» του υπ. δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου.


Στήριξη στις εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς από την Παναγιώτα Γερασιμοπούλου.

Την στήριξη της στις εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης και προσφοράς προσφέρει η συμπολίτισσα μας  Παναγιώτα Γερασιμοπούλου.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 28-03-2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους...

«Φιλοσοφία στην Καθημερινότητα» από την Φιλοσοφική Ομάδα της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Στην κατάμεστη αίθουσα της Αστικής Σχολής του Δήμου Κατερίνης, στις 23 Μαρτίου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το Φιλοσοφικό Καφενείο της Εστίας Πιερίδων Μουσών...

ΒΙΝΤΕΟ - Η Κατερίνη τραγουδάει για την Μακεδονία (Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019)

"Katerini Run 2020"

Ο Αθλητικός, Πολιτιστικός, Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», αναγγέλλει ότι ο Ημιμαραθώνιος και οι Αγώνες Δρόμου των 5000 και 1000 μέτρων “Katerini Run 2020”, θα διεξαχθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (27 Μαρτίου 2019) το βράδυ στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 39χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος, καθώς αντιλαμβανόμενος τον έλεγχο του καταστήματος...

Το παρθένο ελαιόλαδο ώθησε τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών


Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα επιτυχημένης συμμετοχής του ΣΕΒΕ στη Foodexpo 2019 και της ανάλυσης που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ για το εξωτερικό εμπόριο της Ελλάδας στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, το παρθένο ελαιόλαδο αναδείχθηκε ως το σημαντικότερο προϊόν για τις εξαγωγές του κλάδου.

Συλλυπητήριο μήνυμα

Με θλίψη πληροφορήθηκε την απώλεια του Δημήτρη Σκούφα, πατέρα της βουλεύτριας του Νομού Πιερίας Ελισσάβετ Σκούφα.

Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού, η κορυφαία έκθεση ζωγραφικής «Από τον Παρθένη στο Μόραλη» στο αρχοντικό – πρώην οικία Τσαλόπουλου

Παράλληλα με το ευρύ κοινό, καθημερινά συνεχίζονται στο χώρο της έκθεσης οι προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων από την Πιερία, καθώς και από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης πολιτών, με τίτλο «Η Ώρα της Γης», που αναλαμβάνει και φέτος ο Οργανισμός WWF συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης.

Η πολυεθνικοποίηση της Θεσσαλονίκης …και οι θέσεις των υποψηφίων απέναντί της

«Αυτές οι εκλογές δεν έχουν αντίπαλο». Η αποδρομή της διοίκησης Μπουτάρη, της μοναδικής δύναμης του τοπικού κατεστημένου που διέθετε μια σαφή άποψη για το πως πρέπει να κινηθούν τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια, άφησε πίσω της ένα τοπίο πολυδιάσπασης και πολυκατακερματισμού:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Κατερίνη

Προσκεκλημένος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Κατερίνης ο πρώην Πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Κατερίνη.

Το τμήμα τοξοβολίας του ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Ναύπλιο

Στις 16 και 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο ο Αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου στις κατηγορίες Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών-Εφήβων-Νεανίδων.

Ο Βασίλης Τσακιρίδης στην "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 στις 6:00 το απόγευμα στην ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή προσκεκλημένος είναι ο εκπαιδευτικός-δάσκαλος και υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό "Πολίτες σε Δράση" Βασίλης Τσακιρίδης.

Μαθηματική Εβδομάδα από την Ελληνική μαθηματική εταιρεία - Παράρτημα Πιερίας (βραβεύσεις μαθητών-τριων Γυμνασίου και Λυκείου)

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 θα γίνει στην ΕΚΑΒΗ εσπερίδα η οποία θα αποτελέσει για πρώτη φορά μια εισαγωγή για την Μαθηματική Εβδομάδα που θα ακολουθήσει στην Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκαν ακατάλληλα όστρακα

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την παράνομη διακίνηση 2.239 κιλών οστρακοειδών του είδους "Αχιβάδα", στο Δέλτα του Έβρου, άγνωστης προέλευσης, άγνωστου τόπου και χρόνου αλίευσης...

Η Κρήτη αφήνεται στο έλεος των πετρελαϊκών συμφερόντων με υπουργική απόφαση Σταθάκη.

Ανακοίνωσή της WWF με αφορμή τη χθεσινή υπουργική απόφαση περιβαλλοντικής έγκρισης του προγράμματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Νοτιοδυτικά Κρήτης» και «Δυτικά Κρήτης» :

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

193 - Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Πέρτιναξ δολοφονείται από Πραιτωριανούς φρουρούς, οι οποίοι στη συνέχεια πωλούν σε δημοπρασία το θρόνο στον Δίδιο Ιουλιανό.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΗΡΩΔΙΩΝ
➤ ΙΛΑΡΙΩΝ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Πέμπτη σήμερα 28 Μαρτίου 2019