Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.
Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.
Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια στην Πιερία η εορτή Αποδόσεως Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης Παραλίας Σκοτίνας.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στη συνέχεια, ψάλθηκαν οι τρεις στάσεις των Εγκωμίων της Παναγίας με τη συμεμτοχή της Μικτής Χορωδίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Νικολάου Φωτίου.

16ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ


ΖΑΛΗ – ΙΛΙΓΓΟΣ. ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΗΛΙΑ



Σε περίπτωση που ένας άνθρωπος αισθάνεται ζάλη, το πρώτο που θα πρέπει να καθοριστεί από τον θεράποντα ιατρό είναι αν πρόκειται για ίλιγγο, ζάλη ή αστάθεια. Και αυτό λόγω των διαφορετικών αιτιών που έχει η κάθε μία κατάσταση, μερικές φορές, ευτυχώς τις λιγότερες, επικίνδυνες ακόμα και για την ζωή του ασθενούς.
Έτσι ένα πρωτοεμφανιζόμενο σύμπτωμα ζάλης καλό είναι να ελέγχεται από ειδικό για να καθοριστεί η φύση αλλά και η αντιμετώπιση που θα πρέπει να βρεθεί σε κάθε περίπτωση γιατί ακόμα και να μην είναι επικίνδυνο πολλές φορές είναι επαναλαμβανόμενο και πολύ ενοχλητικό για τον ασθενή. Και πολλές φορές η αντιμετώπιση είναι μη φαρμακευτική ή τα φάρμακα βοηθούν πολύ λιγότερο από άλλες μεθόδους. Επίσης η αιτία πολλές φορές επιβάλει την χρήση διαφορετικών φαρμάκων από αυτά που χρησιμοποιούμε για τον ίλιγγο (αν για παράδειγμα το αίσθημα ιλίγγου είναι πλαίσια μιας ημικρανίας ή μιας αγχώδους κατάστάσεως).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Εργαζόμενοι , άνεργοι, απόμαχοι της δουλειάς, νέοι, και νέες,


Η Τ.Γ.  του ΠΑΜΕ  σας καλεί  να πάρετε  μέρος στη σύσκεψη-συζήτηση, με θέμα: Η ανατροπή των  μνημονίων, είναι ο μόνος δρόμος για να δει ο λαός μας φως στο τούνελ.
 Η  σύσκεψη  γίνεται στο πλαίσιο  δράσης που αποφάσισε  η  γραμματεία ενάντια στο 3ο  μνημόνιο και, θα συζητήσουμε την οργανωμένη κάθοδο στο συλλαλητήριο   του ΠΑΜΕ στη Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης 5 Σεπτέμβρη, στέλνοντας μήνυμα ότι   τα μνημόνια θα ανατραπούν με τον αγώνα του λάου.
Η αστική  τάξη ας το βάλει καλά στο μυαλό της. Την  εργατική τάξη, δεν θα  τη μάθουν να  ζει  με  μισθούς και συντάξεις πείνας, με ελαστικές μορφές απασχόλησης,  χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με συσσίτια, στη φτώχεια, την εξαθλίωση, κλπ., για να ζουν αυτοί μέσα στην χλιδή από τον ιδρώτα της. 
Σε αυτές τις συνθήκες να ζήσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι,   οι ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, η αστική τάξη. Όλοι αυτοί  που ρουφάνε το αίμα του λάου. Όλοι  αυτοί που με το πολιτικό τους  προσωπικό, τα κόμματα του κεφαλαίου, την Ε.Ε. κλπ,   επεξεργάζονται, ψηφίζουν,  και εφαρμόζουν πολιτικές  στοχοποίησης του λάου, για τα κέρδη  των μονοπωλίων. 

 ΌΛΟΙ  ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ.  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  28/8 ΣΤΙΣ 7μ.μ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ   ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αυγουστιάτικο φεγγάρι με την Ε.Π.Μ. Κατερίνης στην Αρχαία Πύδνα

















Συνεχίζοντας την παράδοση των ποιοτικών αφιερωμάτων, η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα μας ταξιδέψει τη βραδιά που θα ξεπροβάλλει το φετινό Αυγουστιάτικο φεγγάρι, όπως πάντα ρομαντικά και γοητευτικά, ζεστά και χαλαρά με μια συναυλία με τίτλο
                                        «ένα τραγούδι μια ιστορία»
          Φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Σκηνικό η Αρχαία Πύδνα. Συνταξιδιώτες όλοι  σε μια βραδιά διανθισμένη με ήχους και χρώματα, προσκυνητές του ιστορικού χώρου, εκεί όπου θα ζωντανέψουν  ιστορίες και στιγμιότυπα από την μυθολογία, την ιστορία, το παρελθόν, το παρόν, την καθημερινότητα, τη λήθη, την ανάμνηση, που χαρακτήρισαν, διαμόρφωσαν αλλά και στοίχειωσαν το είναι μας.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες των διοργανωτών Η δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης στον αγώνα 5 χ.λ.μ. για τη μικρή Ηλιάννα

Τη δύναμη της αλληλεγγύης και της αγάπης στον συνάνθρωπο αποδεικνύουν απτά οι πολυάριθμες συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, που σε καθημερινή βάση προστίθενται και διευρύνουν τον ονομαστικό πίνακα όλων εκείνων που θα βρεθούν στην εκκίνηση (αύλειος χώρος Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους),  του αγώνα δρόμου – περιπατητικού αγώνα 5χλμ, για την οικονομική ενίσχυση της θεραπείας της μικρής Ηλιάννας. Ανάμεσά τους πρωταθλητές, μέλη του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο σύλλογος Ελλήνων εξαιρετικά διακριθέντων αθλητών, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και αθλητικοί - πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου και αποτελεί συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο των εορτασμών, για τα 50 χρόνια λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους.
Την ευθύνη της φετινής διοργάνωσης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρoπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχουν: ο Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους, ο Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εξοχής και ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ

 Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες στα πεντάμηνα των δήμων,
Οι κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ  προηγούμενα, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα μαζί με την  Ε.Ε.  και τους συμμάχους τους, χρόνια τώρα επεξεργάζονταν πολιτικές  που υπηρετούν την κερδοφορία  των επιχειρηματικών ομίλων. Ο εκσυγχρονισμός του αστικού κράτους  γίνεται με κριτήριο την  εξυπηρέτηση των  συμφερόντων  της αστικής τάξης και όχι του λαού. Εκεί στοχεύουν και τα 3 μνημόνια,  που τσακίζουν κάθε λαϊκό δικαίωμα, με ανατροπές που τις βάφτισαν «μεταρρυθμίσεις» που δήθεν αν γίνονταν πιο μπροστά  δεν θα είχαμε την οικονομική κρίση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ψέμα. Η κρίση είναι παιδί του καπιταλισμού και είναι αναπόφευκτη γιατί τα μέσα παραγωγής και ο παραγόμενος πλούτος  είναι στα χέρια μιας χούφτας  καπιταλιστών. Αυτές οι «μεταρρυθμίσεις» που ζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα των δήμων, αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενοι, στόχο έχουν να κάνουν πιο φθηνή την εργατική δύναμη.