Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων



Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τα οποία θα επιλεγούν οι δικαιούχοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), καθορίζονται με απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Οι ωφελούμενοι από αυτό το πρόγραμμα είναι μεμονωμένα άτομα και οικογένειες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Οι ωφελούμενοι

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ''ΟΛΥΜΠΟΣ'


Τα... αόρατα παιδιά


Από τα 200.000 παιδιά με αναπηρία στην Ελλάδα, μόνο το 15% πηγαίνει σχολείο.
Το υπόλοιπο 85%, δηλαδή 170.000 περίπου παιδιά παραμένουν αόρατοι από τις εκπαιδευτικές κοινότητες, περιορίζοντας τις πιθανότητες τους να γίνουν ορατοί στο μέλλον στην κοινωνία μας.

Κάνε τα παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία.
Υπόγραψε στο www.actionaid.gr/aoratapaidia

H υπογραφή σου έχει δύναμη!

Όσοι περισσότεροι υπογράψετε, τόσο δυνατότερα θα ακουστούν τα αιτήματά μας στη συνάντηση της ActionAid με το Υπουργείο Παιδείας.

Ο Ε.Ο.Σ. Κατερίνης στην 32η Βορειοελλαδική Ορειβατική συνάντηση στα Καμβούνια όρη

Σας γνωρίζουμε ότι ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης Θα συμμετέχει στην 32η Βορειοελλαδική Ορειβατική συνάντηση που θα γίνει Στα Καμβούνια όρη, στην σκιά της Βουνάσας την βασίλισσα των βουνών το σαββατοκύριακο 20 & 21 Ιουνίου 2015 με διοργανωτή τον Ε.Ο.Σ. Δεσκάτης και καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να προγραμματίσουν τίς υποχρεώσεις του και να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη εξόρμηση.


Το πανό και τα Κύπελλα του 3ου Τουρνουά Σκάκι!


ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ήταν τέλος Μαΐου του 2010 όταν μία ομάδα νέων ανθρώπων συναντήθηκαν στην αίθουσα του Συλλόγου Μικρασιατών για την ίδρυση ενός Συλλόγου που έμελλε τα επόμενα χρόνια να μπει στην καθημερινή ζωή της πόλης της Κατερίνης. Αυτό που τους ένωνε ήταν η αγάπη τους για το ποδήλατο αλλά και για την πόλη στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Μία πόλη που τα τελευταία χρόνια ολοένα και παραδίδονταν στην κυριαρχία του αυτοκινήτου. Μία πόλη στην οποία πεζοί και ποδηλάτες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Σε αυτή την πόλη λοιπόν αποφάσισαν να ιδρύσουν το σύλλογο «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ». Ανάμεσα στους σκοπούς του Συλλόγου είναι η κινητοποίηση του κόσμου σχετικά με τη βιώσιμη μετακίνηση στην πόλη, η διεκδίκηση ποδηλατικών υποδομών από την Πολιτεία, η ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα περιβάλλοντος και οδικής ασφάλειας και, το κυριότερο, η συνεχής ενημέρωση του κόσμου και ειδικότερα των μαθητών του Νομού μας για ποδηλατικά θέματα, μέσα από συνεχείς επισκέψεις σε σχολεία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Βραδιά παραδοσιακής μουσικής στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Βραδιά παραδοσιακής μουσικής με σκοπούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της ελληνικής παράδοσης, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θέλοντας να τιμήσει την κοινωνική προσφορά των χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων του τόπου μας για τη συνέχιση και διασφάλιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη συγκέντρωση και ψυχαγωγία ανθρώπων μέσα από τις δράσεις τους, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οργανώνει στις 15 Ιουνίου 2015 βραδιά με θέμα την Παραδοσιακή μουσική.

Πολιτιστικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι του τόπου μας, που επιθυμούν να συμμετέχουν σ’ αυτήν την δράση καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 12/06/2015. 

Θα φιλοξενηθούν έργα μελών συλλόγων που διαθέτουν τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και παραδοσιακής τέχνης, όπως και συλλογικότητες με τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων.

Αξιόλογοι μουσικοί του Τόπου μας θα παίξουν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές: Θράκη, Μακεδονία, Νησιά, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Πόντο, Μικρά Ασία, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Κρήτη.

Οι Σύλλογοι θα παρευρεθούν με  τα λάβαρα και τις αντιπροσωπευτικές φορεσιές τους, συνοδευόμενα από ένα ζευγάρι, συνθέτοντας το παραδοσιακό μωσαϊκό του τόπου μας.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Οι επισκέπτες, αντί εισόδου, θα μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 6986 971143, Βέρα Μπαλτατζή

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Συντονιστική επιτροπή "Θερινός 12λογος 2015"

Ευχαριστήριο των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν στο 3ο Τουρνουά Σκάκι.

Τα 1ο , 9ο, 10ο, 14ο και 15ο, Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης ευχαριστούν τον Δήμο Κατερίνης και τον Παυλίδη Θεόδωρο, Πρόεδρο Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού &. Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης για την στήριξη τους για ακόμη μια φορά στο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης.

Ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και ο Πρόεδρος του Θεόδωρος Παυλίδης αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον τους για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις Παιδείας των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης.

Τον ευχαριστούμε.


Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν στο 3ο Τουρνουά Σκάκι.

Ετήσια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του πολιτιστικού μουσικοχορευτικού συλλόγου Καλλιθέας.


Ερώτηση του ΚΚΕ για το νοσοκομείο Κατερίνης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης

          Ένα ακόμη δημόσιο Νοσοκομείο, αυτό της Κατερίνης, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται  και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



Ο  ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ερασιτέχνης) προσκαλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 26η  Ιουνίου  2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30 στην ΕΚΑΒΗ (Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης), στην αίθουσα του ισογείου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Eκλογή Προέδρου και Γ .Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.
- Οικονομικός, Διοικητικός Απολογισμός απερχόμενης Διοίκησης.
- Αρχαιρεσίες εκλογής για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την 29η Ιουνίου 2015 ημέρα Δευτέρα, στον ίδιο παραπάνω αναγραφόμενο χώρο.

Υποψηφιότητες για το Δ.Σ και Ε.Ε. θα γίνονται δεκτές μέχρι τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στα γραφεία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ερασιτέχνης) στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.





                                             Για το Δ.Σ.


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΤΣΙΤΙΡΟΚΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ                         ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ


Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με την επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. στην Αθήνα


Σοφία Μαυρίδου: “Η ύπαρξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού σχετικά με την αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η διάκριση των φύλων και ο σχολικός εκφοβισμός, καθώς επίσης και η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα είναι στις άμεσες προτεραιότητες της ΕΝ.Π.Ε. και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας”

Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΟΣΕΠ συμμετέχει ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας


Στην κοινοβουλευτική συνέλευση της Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας συμμετέχει ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ζήσης Ζάννας.
Να σημειωθεί ότι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού λαμβάνουν μέρος βουλευτές από 12 εθνικά κοινοβούλια  με στόχο την παροχή νομικής βάσης για εμπορική, πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στα κράτη - μέλη του οργανισμού και τη γενικότερη ανάπτυξη των χωρών του Εύξεινου Πόντου.


"Στο Πανηγύρι Αγίας Τριάδας Πισοδερίου Φλώρινας οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας"


Μέχρι το Πισοδέρι Φλώρινας ταξίδεψε ο Σύλλογός μας τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, προκειμένου να συμμετέχει με τη Χορωδία Ενηλίκων και τη Χορευτική του ομάδα στις Πανηγυρικές Εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας , οι οποίες πραγματοποιήθηκαν φέτος για 2η συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του τοπικού "Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ".


 Σε ένα ιδιαιτέρως όμορφο και καταπράσινο τοπίο και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η Χορωδία μας, αποτελούμενη από άνδρες και γυναίκες μέσης και μεγάλης ηλικίας ντυμένοι με την παραδοσιακή κοκκινοπλίτικη φορεσιά, παρουσίασε τρία κοκκινοπλίτικα και ένα παραδοσιακό βλάχικο τραγούδι. Η 18μελής Χορευτική μας ομάδα, χάρη στην καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Φτεργιώτη Αθανάσιου, παρουσίασε ένα πλήρες χορευτικό πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό της γενέτειράς μας , η οποία με την ζωντάνια της και τις εντυπωσιακές παραδοσιακές φορεσιές κατάφερε και ενθουσίασε το παρευρισκόμενο κοινό.

Παρέμβαση του Χάρη Τζαμακλή στον Υπουργό Οικονομικών για μείωση των αντικειμενικών αξιών στο Ελατοχώρι

Υπέρ του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων του Ελατοχωρίου τάσσεται ο Χάρης Τζαμακλής καταθέτοντας ως αναφορά στον Υπουργό Οικονομικών κ. Βαρουφάκη το ψήφισμα της Τοπικής Κοινότητας.
Σκοπός του βουλευτή είναι να αναδείξει το γεγονός ότι το ύψος των αντικειμενικών τιμών δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα και χαρακτηριστικά της περιοχής και ως εκ τούτου αντιβαίνει την αρχή της αναλογικότητας και συνιστά αδικία σε βάρος των κατοίκων του Ελατοχωρίου σε σύγκριση με τους όμορους οικισμούς της Πιερίας. Για τους λόγους αυτούς ζητά από τον Υπουργό να προβεί σε άμεση μείωσή τους, στο πλαίσιο της συνολικότερης αναπροσαρμογής που σχεδιάζεται.  
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

Η θεατρική παράσταση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης



Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος


Επιδότηση εγκατάστασης αντιχαλαζικών δικτύων και αντιβρόχινης μεμβράνης για την προστασία της αγροτικής παραγωγής

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 έχει επανενταχθεί το Μέτρο 126, του οποίου Φορέας Εφαρμογής είναι ο ΕΛΓΑ, «Αποκατάσταση του γεωργικού παραγωγικού δυναμικού που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και εισαγωγή των κατάλληλων δράσεων πρόληψης», με 8 εκ. ευρώ δημόσια δαπάνη και έχουν ξεκινήσει οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του Μέτρου (σύνταξη σχετικής ΚΥΑ από τον ΕΛΓΑ).

Απίστευτη σύγκρουση στο GT4 European Series στη πίστα του Red Bull Ring στην Αυστρία



4 ερωτήσεις προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης ζητούν απάντηση...



Με έγγραφό της, προς την Τοπική Κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 η Επιτροπή Δημοτικής Βιβλιοθήκης  του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης διαβεβαίωνε ότι  "Σχετικά με την αξιοποίηση προγραμμάτων αλλά και χορηγιών έχουμε κάνει πρόταση στο Ίδρυμα Νιάρχος και φυσικά σκοπός μας είναι να ενταχθούμε στο πρόγραμμα FutureLibrary του ιδρύματος αλλά και σε άλλα προγράμματα."  

Δεδομένου ότι για να ενταχθεί μια δημοτική ή δημόσια βιβλιοθήκη στα προγράμματα του Ιδρύματος Νιάρχος  τα οποία γίνονται με τη συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, δε χρειάζεται παρά μόνο μια απλή αίτηση, ενώ ως γνωστό, το ίδρυμα δεν απορρίπτει καμία αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, 3 μήνες μετά προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1ον: Πώς γίνεται να έχει καταθέσει αίτηση/πρόταση η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ήδη στις 2 Μαρτίου 2015 όταν η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε το Μάιο του 2015;

2ον: Πώς γίνεται να έχει καταθέσει αίτηση/πρόταση στις 2 Μαρτίου η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να ενταχθεί στο πρόγραμμα FutureLibrary όταν ακόμη το ίδιο το Ίδρυμα δε γνώριζε αν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για το έτος 2015; Υπάρχει άραγε η αίτηση αυτή;

3ον: Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή Δημοτικής Βιβλιοθήκης και γιατί τα ονόματα τους δεν υπάρχουν στη σελίδα του Δήμου, στην υποενότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;

4ον και σημαντικότερο: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας μένει εκτός προγραμμάτων εκστρατείας προώθησης της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας;




Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τα μέλη του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αγίου Ιωάννη

Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκαν τα μέλη του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη στο γραφείο της στην έδρα της Π.Ε. Πιερίας. Η Αντιπεριφερειάρχης υποδέχτηκε το νέο Δ. Σ. και ευχήθηκε στον πρόεδρο, κο Στέλιο Κοντοδήμο και στα νέα μέλη καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα. Η κα Μαυρίδου τόνισε πως “είναι πολύ σημαντικό νέοι άνθρωποι να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες που προβάλλουν τον πολιτισμό της Πιερίας και κυρίως οι νέοι του Αγίου Ιωάννη που φέρουν σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά από την περιοχή τους.” Ο κος Κοντοδήμος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την υποδοχή και την ενημέρωσε πως αυτός ο πολιτιστικός σύλλογος ιδρύθηκε με πολύ μεράκι και πολύ αγάπη για την Πιερία και συγκεκριμένα για τον Κάτω Άγιο Ιωάννη και μάλιστα σκοπεύουν να αναλάβουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την προαγωγή του πολιτισμού του τόπου τους. Με τη σειρά της, η κα Μαυρίδου επεσήμανε, πως “Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι πάντα συνοδοιπόρος σε ανάλογες πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε δράση του Πολιτιστικού Συλλόγου που προωθεί τις πολιτιστικές αξίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής”, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση μιας καρποφόρας συνεργασίας στο μέλλον και από τις δύο πλευρές.

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2ο, 4ο και 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Το 2o , το 4o και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης
αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά 2014-2015 με μια κοινή γιορτή λήξης
στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ. αφιέρωμα στην ξενιτιά!

"Από ξένον τόπο κι απ' αλαργινό..."
αφιέρωμα στην ξενιτιά
Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ περιλαμβάνει:
• Τραγούδια της ξενιτιάς
• Παραδοσιακούς χορούς ξενιτιάς
• Λογοτεχνικά κείμενα
Επιμέλεια χορών: Αντώνης Βλάγκας
Κώστας Φακαλής
Μουσική επιμέλεια: Νάντια Μιχαλούλη
Δημήτρης Καραμούζας
Επιμέλεια κειμένων: Νίκος Ναχόπουλος
Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Φελεκίδης

Παρουσίαση Προγράμματος: Ζωή Κουτσουρά

Καλημέρα, καλή εβδομάδα!