Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

"ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" - Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ



1η Αγωνιστική Πρωταθλήματος Υποδομής 10 & 11-10-2015

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: PROJUNIOR                                                  ΣΑΒΒΑΤΟ 10-10-2015
ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ  ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΓΗΠΕΔΟ   ΗΜ/ΝΑΙ      ΩΡΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ-3        ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ   ΕΝΩΣΙΑΚΟ         10-10-2015          10:00         ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ        ΑΡΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ     ΕΝΩΣΙΑΚΟ         10-10-2015         11:00          ΧΑΛΚΙΔΗΣ Β

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

      Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 08-10-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους  Καλαμπάκα Νικόλαο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο και Αθανασόπουλο Χρήστο μέλος, με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος  της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν  την 10-10-2015 & 11-10-2015.
         Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.

ΑΠΑΓΓΕΛΙΕΣ στα ελληνικά και τα Ιταλικά, διάλογος και συμμετοχή σε μια ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ποιητική βραδυά στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ!


 «Οι έρωτες της Ενδορφίνης»/Gli amoridell’ Endorfine, είναι ο τίτλος της ενότητας  των ποιημάτων του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
που περιλαμβάνονται στη δίγλωσση τριλογία «TRA LUDICHE EVOLUZIONIINTERIORI SI CERCA L'AMORE» EDIZIONI UNIVERSUM, (ITALIA 2014, ISBN:9788888255392) που κυκλοφορεί  στη γειτονική Ιταλία.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΙΠΝΟ ΣΤΗ ΜΥΡΝΑ Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 7:00 μ.μ στην «ΕΚΑΒΗ»

«Το τελευταίο δείπνο στη Μύρνα» είναι ένα χρονικό νοσταλγίας, ένα χρονικό ονείρου, βάλσαμο για τα χρόνια μοναξιάς που ήρθαν. Αντλεί έμπνευση από την ιστορία και την παράδοση, τη φαντασία και την πραγματικότητα, συνθέτοντας ένα εκρηκτικό μείγμα. Προσπαθεί να βρει μια σπίθα μέσα στις στάχτες του χρόνου για να ανάψει μια φωτιά για το χειμώνα. Στήνει το σκηνικό μιας εποχής γεμάτης με αξεπέραστη ποίηση, ανεξίτηλα χρώματα, ξεχασμένους ήχους και μουσικές της καρδιάς, που δεν πρέπει να τα τυλίξει η ομίχλη της λήθης.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΙ Σ. ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΤΑ «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015»

  Ακόμη μια βράβευση για τις κωπηλάτριες Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη, αυτή τη φορά στην  Ετήσια Εκδήλωση “Τέχνης – Αθλητισμού – Επιστήμης & Κοινωνίας Διαδρομές” «ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 2015» που συνδιοργάνωσαν για 14η χρονιά οι: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων (ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ.), Ινστιτούτο Διεθνούς & Ελληνικού Αθλητικού Δικαίου (ΙΔΕΑΔ) και Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής (ΣΙΓΑ).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 103ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (16-10-1912)


Για την 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 04, 15 και 16 Οκτωβρίου 2015 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

A. ΚΥΡΙΑΚΗ 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 11:00΄

O Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» διοργανώνουν τον 4ο Αγώνα Δρόμου 8 χιλιομέτρων, με την επωνυμία «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ». Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος. Αφετηρία του αγώνα θα είναι το Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας και τερματισμός η κεντρική πλατεία της πόλης.

Β. ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Ώρα 16.00΄

ΑΠΟΝΟΜΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ

 Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος βρέθηκε στην Αγία Πετρούπολη Ρωσίας, επικεφαλής εκκλησιαστικής και ακαδημαϊκής αποστολής.
Σκοπός της αποστολής ήταν η αδελφοποίηση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, της οποίας καθηγητής είναι ο Σεβασμιώτατος, με τη Θεολογική Ακαδημία Αγίας Πετρουπόλεως.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


Σύμφωνα με το αρ. 133/11-09-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Ύστερα από τα ανωτέρω, ορίζουμε την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας:

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


  Αποδεχόμενη τιμητική πρόσκληση από το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, η εφορεία χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης συμμετείχε με τμήμα του φωνητικού συνόλου de profundis, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κυπριακή διπλωματία, την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την Ανεξαρτησία της Μεγαλονήσου.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ



Συνεχίζονται  με  γοργό ρυθμό από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  οι  εργασίες  βελτίωσης  του επαρχιακού οδικού δικτύου Φωτεινά- Σκοτεινά-Φτέρη και συγκεκριμένα στο τμήμα Σκοτεινά -Φτέρη , μήκους περίπου 9 χλμ. Οι εργασίες  ξεκίνησαν  στις  αρχές Αυγούστου 2015  και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Νοεμβρίου  2015.

"Πρόσκληση στην Τελετή Αγιασμού Πολιτιστικής Περιόδου 2015-2016 των Κοκκινοπλιτών Πιερίας"


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε όλους, τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας στην ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ για τη νέα Πολιτιστική Περίοδο 2015-2016 που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 8 το βράδυ στην Πολιτιστική μας Στέγη, επί της οδού Νίκης 12.
Ο Αγιασμός θα τελεστεί με την παρουσία και τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

10 Οκτωβρίου 2015. Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας




   


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλον τον Κόσμο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία αυτή πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
  

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).
Το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στην Αριδαία το Σάββατο η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού - Σάρισα

Στην Αριδαία ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού – Σάρισα, αντιμετωπίζοντας την τοπική ομάδα του Φ.Ο. Αριδαίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο της Αριδαίας.


Η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας ξεκινά τη νέα αγωνιστική περίοδο 2015- 2016 με ανανέωση στους παίκτες και με μεγαλύτερη δυναμική, υποσχόμενη να χαρίσει για ακόμη μια χρονιά μοναδικές στιγμές στους φίλους της καλαθοσφαίρισης.

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο μεγάλος αγώνας ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΠΑΟΚ για την Handball Premier στος 16:00 στο Α ΔΑΚ Κατερίνης.


Ο πόνος του σώματος και της ψυχής




Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης.

Το φορτίο που κουβαλά στην πλάτη ο πολίτης αυτού του τόπου, σε καθημερινή βάση, είναι τεράστιο. Σκέψεις, στρες, στεναχώριες, μόνιμα και έκτακτα προβλήματα, πάθη και χίλια δυο άλλα βάρη εγκλωβίζονται και στριφογυρίζουν με βδελυγμία στο μυαλό ματώνοντας  πολύπλευρα τον ανθρώπινο οργανισμό.
Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, πρόσκαιρες ή μακροχρόνιες ασθένειες ταλαιπωρούν συνανθρώπους μας και τροφοδοτούν με επιπλέον πίεση και στεναχώρια τους οικείους τους. Με το πέρασμα του χρόνου οι ασθένειες αυτές εξαπλώνονται σε μεγαλύτερα πληθυσμιακά τμήματα, ενώ άλλες, σε μικρότερη κλίμακα ίσως, εμφανίζονται για πρώτη φορά.

Φροντίζοντας όλοι για τα του δήμου μας. Tου Αντώνη Δ. Μάντζιου, οικονομολόγου, πρώην δημοτικού συμβούλου Κατερίνης


Σιγή ιχθύος ή αν προτιμάται  σιγήν ασυρμάτου επικράτησε και στο τελευταίο  δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, ομόθυμα και από όλες τις πλευρές,  για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου μας που προέκυψαν τελευταία.
Και μιλάμε για την απένταξη του έργου της ανέγερσης του πολιτιστικού κέντρου από το ΕΣΠΑ, την συζήτηση για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στο ΧΥΤΑ της Κοζάνης αλλά και το σταμάτημα των έργων στην Περιφερειακή οδό.
Καμία συζήτηση, καμία αναφορά, καμία ερώτηση, καμία πρόταση για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης γι αυτά τα τόσο σοβαρά θέματα.
 Για το Πολιτιστικό κέντρο που θα μείνει ένα κουφάρι για το οποίο θα πρέπει και να επιστρέψουμε το 1 εκατ. 700 χιλιάδες ευρώ που δαπανήθηκε,  για τον κορεσμό εδώ και ένα χρόνο του ΧΥΤΑ Κατερίνης και την ανάγκη, αφού δεν έγινε  πρόβλεψη για επέκταση η δημιουργία νέου χώρου, για μεταφορά των σκουπιδιών στην Κοζάνη,  με ποιο κόστος άραγε και για πόσο χρόνο.

To κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση ενάντια στις συμφωνίες TTIP, TPP, CETA και TiSA

Από τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν πορείες, μαζικές διαδηλώσεις και οργανωμένες τοπικές δράσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ενάντια στις συμφωνίες  TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέσης, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), TPP (Διηπειρωτική Εταιρική Σχέση), μεταξύ των ΗΠΑ, Καναδά και διαφόρων ασιατικών χωρών), CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά) και TiSA (Εμπορική Σχέση για την Συμφωνία Υπηρεσιών, μεταξύ πολυάριθμων μερών).

Έμφαση στην εξωστρέφεια και “Like” στο επιχειρείν Με πλήρη παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης -Social Media- συνεχίζει το Επιμελητήριο Πιερίας τη δράση του


Η δραστηριότητα του Επιμελητηρίου Πιερίας είναι διαθέσιμη πλέον στα εξής Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) με τις αντίστοιχες διαδικτυακές τους διευθύνσεις (url’s):

"ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ" - ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΗΞΗΣ


ΚΗ ΠΑΤΡΙΑ 16-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΡΑΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η 1η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Η 1η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας είναι ανοιχτή στο κοινό, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 18:00 έως και τις 20:00 στο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Η λειτουργία της είναι πολύ απλή. Αφήνεις ένα βιβλίο που δε χρειάζεσαι πια και παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου. Η λειτουργία της στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στους ίδιους της τους χρήστες. Χωρίς καμία απολύτως εγγραφή σε φακέλους, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή. Έτσι η διακίνηση των βιβλίων είναι συνεχής και εύκολη για όλους και κυρίως για εκείνους που δεδομένης της οικονομικής κρίσης δεν είναι σε θέση να καταβάλουν το κόστος της αγοράς ενός βιβλίου. Σας περιμένουμε λοιπόν, στη φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού παρέα με τα βιβλία σας.


Η ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»


Επίκαιρο θέμα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΔ.
Αυτοί είναι οι υποψήφιοι:
Άδωνις Γεωργιάδης
Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Κυριάκος Μητσοτάκης
Απόστολος Τζιτζικώστας
‘Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.
Και φυσικά δεν χρειάζεται να βάλετε το χέρι σας στην τσέπη για να πληρώσετε εδώ... (αν θα είναι 2 ευρώ για τα μέλη και 10 ή 20 ευρώ για τους φίλους) όπως διαρρέεται ότι θα γίνει στις κάλπεις της ΝΔ...

Νοσταλγοί της Παράδοσης. Αγιασμός Πολιτιστικού Συλλόγου

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 18.30, σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στον αγιασμό που θα τελεστεί για την έναρξη της νέας πολιτιστικής χρονιάς 2015-2016, στη έδρα του συλλόγου μας στο γυμναστήριο του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης (Μυλαύλακος).
Με εκτίμηση

Το Δ.Σ