Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος




1ος Όμιλος-1η Αγωνιστική

1. Δοξα Προσκυνητων - Ηρακλης Ν. Ζυγου    1-2
2. Αρης Φωτολιβους - Νεστος Χρυσουπολης   1-3
1ος Ομιλος 2η Αγωνιστικη  Τεταρτη 1 Απριλιου 4.30 μ.μ
Ηρακλης Ν. Ζυγου - Νεστος Χρυσουπολης

2ος Όμιλος-1η Αγωνιστική

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ,ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟ.
Οι μαθητές, ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και ο Διευθυντής του Εσπερινού ΓΕΛ Κατερίνης Χατζής Διονύσιος εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την τιμή που τους έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερινης και Πλαταμώνος να πραγματοποιήσει για αυτούς ξεχωριστή λειτουργία των Χαιρετισμών. Παρόμοιες ενέργειες όσο κι αν φαίνονται μικρής σημασίας έχουν ανυπολόγιστη αξία για τους μαθητές τέτοιων σχολικών μονάδων, όπως το εσπερινό ΓΕΛ γιατί αποδεικνύουν ότι οι εκκλησιαστικές αρχές του τόπου δεν αδιαφορούν ούτε τους αντιμετωπίζουν ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας.

Αντιθέτως νοιάζονται για αυτούς και προσπαθούν να τους συμπαρασταθούν και να τους βοηθήσουν στο δύσκολο και κοπιαστικό έργο τους.
Κλείνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας. Ευελπιστούμε ότι και στο μέλλον θα συνεχίσετε να βρίσκεσθε κοντά στους μαθητές μας με πολλούς και ποικίλους τρόπους. 
Με σεβασμό.
Ο Διευθυντής Διονύσιος Χατζής
Ο Σύλλογος Διδασκόντων

ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 5Ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ



5Ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ -ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πόσα στ’ αλήθεια ξέρουμε για τη Μεγαλόνησο;
Με διάθεση να ερευνήσουμε, να μάθουμε, να διδαχτούμε από τα λάθη μας, να αγαπήσουμε τη «Μικροκόρη μας» αποφασίσαμε να εκθέσουμε τις ομορφιές, την ιστορία, την παράδοση, τις γεύσεις, αλλά και την οδύνη και τον πόνο της Κύπρου.

Παρασκευή 27 Μαρτίου
20:00: Σας περιμένουμε για ένα ποιητικό αφιέρωμα στην Κύπρο και τους αγώνες της μέσα από τα έργα Κυπρίων κι Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στην οργάνωση και παρουσίαση των παραπάνω εκδηλώσεων συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ λυκείου - μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Πολιτιστικού Προγράμματος «Πεμπτουσία εν τύπω» και ανήκουν στη Δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου.

Την επιμέλεια του αφιερώματος έχουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος:
Καλαϊτζή Σοφία,Καρπούζα Κωνσταντία και Πεσερίδου Ιωάννα.

Ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ

Αλέξανδρος Παπαργυρίου

Ημικρανία: Διάγνωση, θεραπεία και αγωγή του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)




ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Πρωτοεμφανίζεται στην παιδική ηλικία, την εφηβεία ή κατά τα πρώτα χρόνια της ενήλικου ζωής (80% πριν τα 30 έτη). Είναι συχνότερη σε γυναίκες, υπάρχει κληρονομική επιβάρυνση(60-80%), και συχνά εμφανίζεται όταν η περίοδος της έντασης τελειώνει, π.χ. σαββατοκύριακο ή διακοπές.
Ο επιπολασμός της ημικρανίας ήταν 12% στο γενικό πληθυσμό, 18% στις γυναίκες και 6% στους άντρες.
~1,000,000 ασθενείς στην Ελλάδα
15-18% του συνόλου των γυναικών
8-10% του συνόλου των ανδρών
Η γενετική μπορεί να προδιαθέτει τα άτομα στις ημικρανιακές κρίσεις, αλλά οι περιβαλλοντολογικοί παράγοντες διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο ως προς την τροποποίηση αυτής της προδιάθεσης

ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ-ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!



Το 1821 την επανάσταση την ανέλαβαν οι ήρωες.

Γι΄αυτό και έγινε.

Το 2015 την αναθέσαμε σε ψευτοήρωες.

Γι΄αυτό και δεν θα γίνει.

Ας ελπίσουμε οτι κάποια στιγμή θα βρεθούν οι ήρωες για να ξαναπατήσει η πατρίδα μας στα πόδια της!

Ο Πιερικός Αρχέλαος Πρωταθλητής Εκασκέμ| Εφηβικό Πρωτάθλημα!



H ομάδα των εφήβων του Πιερικού Αρχέλαου κατέκτησε για 7η φορά τα τελευταία 10 χρόνια το εφηβικό πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΜ και αναμφισβήτητα αποτελεί τη μεγαλύτερη δύναμη στην κεντρική Μακεδονία.

Στους ομίλους της διοργάνωσης ο Πιερικός Αρχέλαος τερμάτισε 1ος κάμπτοντας την αντίσταση του Βατανιακού Σάρισα,της Κατερίνη 2008,της ΑΓΕΠ και του  Αιγινιακού.Στην τελική φάση επικράτησε έναντι των πρωταθλητών των άλλων δύο ομίλων,του ΑΟΚ Βέροιας και του Πανεδεσαϊκού και κέρδισε πανάξια τον τίτλο του Πρωταθλητή Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Επέτειος της 25ης Μάρτη σήμερα. Για ποιούς;

Στο Μεγάλο μας Τσίρκο, ο Ιάκωβος Καμπανέλης έβαζε επί σκηνής να ζωντανεύει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη και να απευθύνεται στους σημερινούς Έλληνες μ' ένα λόγο που ακόμη ακούγεται γνώριμος και εξαιρετικά επίκαιρος:

"Κολοκοτρώνης: Αύριο ξημερώνει πάλι 25 του Μάρτη…Θα ‘ρθουνε με στεφάνια και τούμπανα…Εγώ θα ‘μαι εκεί πάνω σαν άγαλμα…Και σαν έρθει η στιγμή να βγει μπροστά ο

Η ΣΑΛΚΕ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Μπέττυ Σκούφα με την μητέρα της.



Σε στιγμές οικογενειακής χαλάρωσης σε κεντρική καφετερία της πόλης μας συναντήσαμε σήμερα το μεσημέρι την Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κυρία Μπέττυ Σκούφα.
Μαζί της η αγαπημένη της μητέρα και ο πατριός της, και φυσικά ο συνεργάτης κύριος Νίκος Ορνιθόπουλος.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για την κατάληψη στη Νομική Αθηνών και στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ



Φίλοι και φίλες

Το κείμενο, που ακολουθεί είναι η πρόταση ψηφίσματος, που κατέθεσε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Τρίτη 24/3/2015.
Το κείμενο αυτό ΔΕΝ υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. 
Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπερψηφίστηκαν από το Δ.Σ. ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Mercedes Benz, τους απεργούς της Coca Cola και ψήφισμα για την πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε.

Έτσι … για να φαίνεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Πρόταση ψηφίσματος της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για την κατάληψη στη Νομική Αθηνών και στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ:

"Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει την πρόσφατη κατάληψη στο κτίριο της Νομικής σχολής Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε ως αποτέλεσμα βανδαλισμούς, καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά και πλιάτσικο στον εξοπλισμό της σχολής.
Επίσης καταδικάζουμε τα πρόσφατα επεισόδια στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ., που συνοδεύτηκαν από καταστροφές στο κτίριο και τραυματισμούς εργαζομένων.
Τα πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται. Χώροι στους οποίους προάγεται η γνώση και προστατεύεται η ελευθερία του λόγου και οι δημοκρατικοί θεσμοί."
                                                                        
Κατερίνη, 24 Μαρτίου 2015


 
                  

Καθήλωσε με την συγκλονιστική της αφήγηση η συγγραφέας - ποιήτρια κ. Καλυψώ Δημητριάδη το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης

Καθήλωσε με την συγκλονιστική της αφήγηση η συγγραφέας - ποιήτρια κ. Καλυψώ Δημητριάδη το κοινό της Σχολής Γονέων Κατερίνης
παρουσιάζοντας τον βίο του Αγ. Ιωάννη Καλυβίτη με τον δικό της μοναδικό τρόπο! 

Τη Δευτέρα 23/3/2015 οι φίλοι της Σχολής Γονέων-Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης απόλαυσαν τη συγκινητικά ποιητική παρουσίαση της συγγραφέως
κ. Καλυψώς Δημητριάδη για τη «Ζωή του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου», στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης με συνδιοργάνωση της
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ)


Παρά την δυνατή βροχή ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη.

"Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΥΤΖΙΟΥ




Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης είναι από τους ιστορικότερους και ισχυρότερους σκακιστικούς συλλόγους  στην  Ελλάδα. Ιδρύθηκε επίσημα στις 28 Ιανουαρίου 1954  και από τότε    συμμετέχει ανελλιπώς στα πανελλήνια πρωταθλήματα σκάκι με  πολλές διακρίσεις.

Διεθνείς συμμετοχές, παρουσία στην Α’ Εθνική, συμμετοχή στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος, με αποκορύφωμα το 1998 όταν η ομάδα μας αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο γρήγορο σκάκι.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΟΓΩ ΑΣΧΗΜΩΝ ΚΑΙΡΙΚΏΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ!




ΑΠΟ ΤΗΝ Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας:
Σας ενημερώνουμε οτι η προγραμματισμένη για σήμερα παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Κατερίνη δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως και η κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ελευθερίας θα τελεστεί κανονικά.


ΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ



Με γραπτές εξετάσεις από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) θα γίνεται η αναγνώριση πτυχίων από πανεπιστήμια του εξωτερικού και κολεγίων.

Οι εξετάσεις αφορούν κατόχους πτυχίων με ουσιωδώς διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα από εκείνα που καλύπτονται από τους τίτλους του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και όσους η διάρκεια εκπαίδευσής τους υπολείπεται των αντίστοιχων εγχώριων ιδρυμάτων, αναφέρει δημοσίευμα στο Έθνος.

Το υπουργείο Παιδείας καθόρισε τους όρους και τις προϋποθέσεις διενέργειας των εξετάσεων για όσους ενδιαφέρονται να αναγνωρίσουν τα πτυχία τους.

Η γραπτή δοκιμασία θα διενεργείται έως δύο φορές τον χρόνο Σάββατο ή και Κυριακή και η διεξαγωγή της θα ανακοινώνεται το αργότερο τρεις μήνες πριν από την κάθε εξεταστική περίοδο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Δυνατή βροχή τώρα στην Κατερίνη-Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα γίνει η παρέλαση!


Πολλοί αναγνώστες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" επικοινωνούν μαζί μας για να μάθουν αν θα γίνει η παρέλαση σήμερα, μόλις μάθουμε θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Πάντως αυτή την ώρα δεν κυκλοφορεί κανείς στο κέντρο της πόλης, εκτός από τα συνεργεία του Δήμου που φροντίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.




Ο Πλατινί επανεξελέγη πρόεδρος της UEFA- Δεν υπήρχε δεύτερη υποψηφιότητα..




Θα παραμείνει στην ίδια θέση έως το 2019 - Εξέφρασε φόβους για «μαύρες ημέρες» λόγω του χουλιγκανισμού στην Ευρώπη.
Η επανεκλογή του Πλατινί ήταν βέβαιη καθώς δεν είχε υποβληθεί δεύτερη υποψηφιότητα...

"Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου"



Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ήρωές μας που με πραγματική αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για να έρθει η πολυπόθητη ημέρα που οι Έλληνες θα είναι ελεύθεροι από τα δεσμά της σκλαβιάς.
Ταυτοχρόνως με την Εθνεγερσία του 1821, η 25η Μαρτίου αποτελεί και γιορτή της απανταχού χριστιανοσύνης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.