Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Έχει ένα φεγγάρι απόψε... Κατερίνη 13 Ιούνη 2022

«Σημεία των καιρών»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ


Ζούμε σε μια κοσμογονική καμπή της παγκόσμιας ιστορίας. Ο άνθρωπος σήμερα διαθέτει συγκλονιστικές γνώσεις και απεριόριστες δυνάμεις, που μπορούν να μεταβάλλουν την κοσμική τάξη του πλανήτη μας, αλλά ακόμη να επηρεάσουν και το γειτονικό μας σύμπαν.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ (ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γράφει ο Γιώργος Βαζάκας* - φιλόλογος


Συνήθως τις σχέσεις μιας χώρας με άλλες, αυτό το ονομάζαμε εξωτερική πολιτική. Ο όρος εξωτερική πολιτική έχει μάλλον πλέον ξεπεραστεί. Μια χώρα πρέπει, όσο μικρή και να ’ναι, να ασκεί διεθνή πολιτική, δηλ. δεν μπορεί να έχει προσανατολισμό αποκλειστικά προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Στο Βουκουρέστι οι πρωταθλητές πάλης του Αρχέλαου Κατερίνης

Στο Βουκουρέστι βρίσκονται οι πρωταθλητές του Αρχέλαου Κατερίνης Γιώργος Αθανασίου και Λευτέρης Παππάς για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης 13-19/06/2022.

Σε δύο μεγάλα τουρνουά οι ακαδημίες χάντμπολ του Αρχέλαου Κατερίνης

Την συμμετοχή τους σε δύο σημαντικά τουρνουά χάντμπολ εξασφάλισαν οι ακαδημίες χάντμπολ (χειροσφαίρισης) του Αρχέλαου Κατερίνης.

Αγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Παιδαγωγικὰ θέματα

γράφει ο Μυργιώτης Παναγιώτης (Μαθηματικός)


Θεωρώ υποχρέωσή μου να δημοσιοποιήσω αποσπάσματα από το έργο του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, σε απλή απόδοση, σχετικά με την εκπαίδευση των νέων. Διατηρώ το πολυτονικό σύστημα γραφής.

Διέρρηξαν διαμέρισμα στην Κατερίνη, προσπάθησαν και για δεύτερο...

Συνελήφθησαν προχθές (11 Ιουνίου 2022) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Σύσσωμο το Δ.Σ. του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ και όλη η ΠΙΕΡΙΚΗ οικογένεια εκφράζουν τα ειλικρινή, θερμά και βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του μπασκετικού Πιερικού παράγοντα Αλέκου Τσιώτσιου.

Εμείς τι θα κάνουμε; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα...

Βρισκόμαστε υπό την απειλή πολέμου από το κράτος-εγκληματίας της Τουρκίας και η λανθασμένη -για μία ακόμη φορά- απάντηση μας είναι ότι δεν θέλουμε πόλεμο.

Σήμερα Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 το Φιλανθρωπικό δείπνο της ενορίας Αγίας Άννας Κατερίνης

Η πολυθεματική έκθεση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πολυθεματική έκθεση της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, από τις 4 έως και 11 Ιουνίου 2022 στην Αστική σχολή Κατερίνης.

Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΤΣΙΩΤΣΙΟΥ

Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΙΠ, συνέπεσε με το δυστυχές γεγονός της απώλειας του πνευματικού του ηγέτη, Αλέκου Τσιώτσιου.

ΦΩΤΟ - Αγία Τριάδα & π. Βροντού Πιερίας


ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ & ΠΑΛΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στην Κατερίνη.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

Η 13η Ιουνίου είναι η 164η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο (165η σε δίσεκτα έτη). Υπολείπονται 201 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Αρχίζει να θυμίζει ξανά καλοκαίρι ο καιρός μετά από αρκετό διάστημα βροχών και καταιγίδων.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία-Μακεδονία. Δευτέρα σήμερα 13 Ιουνίου 2022