Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Ηλιακές γειτονιές στον Δήμο Κατερίνης - Στείλε επιστολή στον Δήμο Κατερίνης!

Κάθε πόλη ή χωριό μπορεί πλέον να δώσει λύσεις στην ενεργειακή φτώχεια αξιοποιώντας τη νέα νομοθεσία και τον πλούσιο ήλιο της Ελλάδας.

Η Εστία Πιερίδων Μουσών στην Πολωνία

Μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών ταξίδεψαν το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου 2018 στην Πολωνία προκειμένου να συμμετάσχουν σε διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+

Η Αγκινάρα Ιρίων αναγνωρίστηκε ως το 107ο ελληνικό ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόν


Με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1235 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταχωρήθηκε το προϊόν με την προστατευόμενη πλέον ονομασία «Αγκινάρα Ιρίων», στο Ευρωπαϊκό Μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ (DOOR) ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

«…την Δευτέρα πρόκειται να εκδικαστεί η μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετεχόντων συλλογική αγωγή που έχει καταγραφεί στις δικαστικές αίθουσες για τις τελευταίες δεκαετίες...»

"Οι θερμοφόρες του δρόμου" (ακρότητες και υπερβολές).


Άγγελος Αγγελίδης.
(Σα συμβαίνουν περίεργα τριγύρω, δεν ηρεμεί εύκολα η σκέψη)


Συνεχώς γίνεται λόγος για το περιβάλλον. Και η ¨κουτσή¨ κατσίκα στη γειτονιά, έμαθε να μιλάει και να οδύρεται για την περιβαλλοντική καταστροφή και την διαρκή υποβάθμιση.

Χριστούγεννα στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας: Άναμμα των φώτων – Απόψε στις 20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις...


ΛΗΞΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΓΕΛΙΩΝ

Από το τμήμα Χορήγησης Αδειών Βιομηχανίας, Ενέργειας, Φυσικών Πόρων και Επαγγελμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π. Ε. Πιερίας, σας ενημερώνουμε ότι στις 31-12-2018 λήγει η παράταση για την αντικατάσταση των αδειών ή αναγγελιών...

«Αι απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι»

Tου Στέλιου Παπαθεμελή*

Όλα τα κατάφερε ο ΟΗΕ, όπου γης παρενέβη. Αδρή η εμπειρία των Ελλήνων από την … απομάκρυνση τού Αττίλα από την Κύπρο, την … απόκρουση τής κλιμακούμενης τουρκικής απειλής στο Αιγαίο και άλλα συναφή κατορθώματά του επιβολής τής ειρήνης και τής δικαιοσύνης στο κόσμο.

Εργασίες συντήρησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 11η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά-Σοχού-Ορίων Νομού (12ο χλμ. Ε.Ο. Σερρών)

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 επί της 11ηςΕπαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά-Σοχού-Ορίων Νομού (12ο χλμ. Ε.Ο. Σερρών) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Ταξιδεύουν στη Λαμία αισιόδοξες για θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου αντιμετωπίζουν τις Νηρηίδες Φθίας

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία των Πιερίδων Μουσών για τον επόμενο αγώνα του πρωταθλήματος.

Φ.Σ.Λ. "ΟΛΥΜΠΟΣ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΗΝΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

1) Κυριακή 02/12/2018: Άγ.Απόστολοι (320 μ.)–Μαστορούλι (1.030 μ.)
Ώρα αναχώρησης από τα γραφεία του συλλόγου: 08:00
Αρχηγός εκδρομής: Χριστοφόρου Γεώργιος
Συνολική διάρκεια: 5 ώρες. Βαθμός δυσκολίας: 3 (κλίμακα 1 – 5
 

Οι αγώνες του Σ/Κ και οι διαιτητές για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας.

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 29-11-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Ο «έλεγχος» των «ξενιτεμένων» του Πιερικού Αρχέλαου

Πάμε μία βόλτα στα παρκέ της χώρας να δούμε τι έκαναν οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου που αγωνίζονται σε ομάδες που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα Εθνικών Κατηγοριών.

Για τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους

Τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους δεν έχουν ζήσει το «πριν»... Για τα περισσότερα από αυτά, τα 8 χρόνια της κατοχής είναι πάνω από τη μισή τους ζωή.

Για την κατάσταση στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η κοινότητα των Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων καθώς η πρόσφατη νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί μαθηματικά στην μετατροπή τους από σχολεία κατάρτισης απλά σε σχολεία ενθάρρυνσης.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

1718 - Ο βασιλιάς Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας σκοτώνεται κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Φρέντρικστεν στη Νορβηγία.

Γιορτάζουν σήμερα:

Γιορτάζουν σήμερα:➤ Άγιος Ανδρέας ο Απόστολος, ο Πρωτόκλητος

"Ἀντίστροφον σταύρωσιν Ἀνδρέας φέρει,
Φανεὶς ἀληθῶς οὐ σκιώδης ἀντίπους.
Σταυρὸν κακκεφαλῆς τριακοστῇ Ἀνδρέας ἔτλη."

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 30 Νοεμβρίου 2018