Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Εθελοντική βάρδια στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων για την πολιτευτή Μαρία Νικολαΐδου


Βάρδια στο παρατηρητήριο των Ν. Πόρων πραγματοποίησε η Μαρία Νικολαΐδου, πολιτευτής Ν. Πιερίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος «Τελεία – Απόστολος Γκλέτσος», συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ¨Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2015¨ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου .

Εργασίες διαγράμμισης και αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο πλαίσιο της συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της.

Συνεργεία της Π.Ε. Πιερίας πραγματοποίησαν εργασίες διαγράμμισης και προχώρησαν και σε αποκαταστάσεις λακκουβών σε τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσίαζαν ιδιαίτερες φθορές,  με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας.

Ο Νίκος Ζαλίκας νέος προπονητής του Πιερικού

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την συμφωνία του , με τον έμπειρο Κατερινιώτη προπονητή Νίκο Ζαλίκα για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.  Ο Νίκος Ζαλίκας θα αναλάβει το δύσκολο έργο να συντονίσει την ομάδα του Πιερικού ώστε να έχουμε μια επιτυχή αγωνιστική πορεία στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας.

Γραφείο Τύπου
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

H ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ

Αρχαίο έθιμο αποτελεί η πάνδημη υποδοχή του ι. λειψάνου του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω στην πόλη της Κατερίνης, κάθε χρόνο το απόγευμα της 6ης Αυγούστου. 
Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 6 Αυγούστου το απόγευμα, ο κλήρος και ο λαός της Κατερίνης παρέστησαν στην υποδοχή του ι. λειψάνου του Αγίου Διονυσίου, προστάτου και εφόρου πάσης Πιερίας, στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος. 

ΣΕΡΒΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Για δέκα ημέρες βρίσκονται φιλοξενούμενα στην Κατερίνη 60 παιδιά από το Βελιγράδι, συνοδευόμενα από τον διάκονο π. Μπράνισλαβ Γιότσιτς. 
Τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες που συτίζονται καθημερινά στα συσσίτια του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι. Να σημειωθεί ότι το σύνολο των παιδιών δεν έχουν δει ποτέ θάλασσα. 

Σύσκεψη Παραδοσιακών Αμβυκούχων Διημέρου (αποστακτήρια τσίπουρου) Πιερίας

Καλούνται οι ιδιοκτήτες παραδοσιακών αποστακτήριων Διημέρου Πιερίας,  την Τρίτη 11-08-2015 και ώρα 08:30 μ.μ. στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (4ος όροφος), σε σύσκεψη εργασίας με θέμα «Το νέο Νομικό  πλαίσιο που αφορά στην άρση των αδειών των αποστακτήριων».

Τρόποι ενίσχυσης της ανάπτυξης της ομιλίας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

           Η εκμάθηση της ομιλίας μπορεί να φαντάζει εύκολο έργο μολονότι είναι μία πολύπλοκη διαδικασία. Η πολυπλοκότητα αυτή επισκιάζεται από το γεγονός πως τα παιδιά γρήγορα γίνονται ικανοί χρήστες του καινούριου αυτού κώδικα επικοινωνίας, χωρίς να έχει προηγηθεί στοχευόμενη διδασκαλία (όπως στην περίπτωση του γραπτού λόγου). Ωστόσο, συχνά πλέον παρατηρούμε τα παιδιά να εμφανίζουν δυσκολίες στην ομιλία. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση δυσκολιών (που δεν οφείλονται σε νευρολογική βλάβη) καλό είναι να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της ομιλίας. Η ενίσχυση της ανάπτυξης της ομιλίας είναι μία διαδικασία που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, παρά μόνο χρόνο και υπομονή!

Σήμερα γιορτάζουν:

Αστέριος, Αστερία, Αστέρω, Νικάνωρ