Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Η ετυμολογία των ονομάτων των θεών του Ολύμπου.

Η ετυμολογία των ονομάτων των θεών του Ολύμπου.
[Ίσως το κείμενο να μην παρουσιάζει όλες τις ετυμολογικές εκδοχές, αλλά έχει φιλολογική επάρκεια και δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση. Διευκρινίζεται επίσης ότι ο Πλούτωνας δεν ανήκει στο Δωδεκάθεο, αλλά παρατίθεται, εδώ, μαζί με τους θεούς του Ολύμπου, λόγω της σπουδαιότητάς του και της στενής συγγένειας μαζί τους.]

Το Αιγίνιο υποδέχθηκε αντίγραφο της Παναγίας Τριχερούσας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ Φ.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 11-3-2018 ΩΡΑ 10:30-13:00 ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΑΚΗ.


Ορθή συμπλήρωση ηλεκτρονικών αιτήσεων για εργασία. Η περίπτωση της πλατφόρμας ΑΣΕΠ

Με ευλάβεια και τιμή το Αιγίνιο Πιερίας υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας

Πανηγυρικά και μεγαλόπρεπα ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Βόρειας Πιερίας υποδέχθηκαν την Παρασκευή 9 Μαρτίου την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας, πιστό αντίγραφο της ιστορικής εικόνας της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.

Πλούσιο αστυνομικό δελτίο από Δήμο Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα παραβίασε Ιερό Ναό σε περιοχή της Πιερίας...

Ας κάνουμε κάτι τουλάχιστον εμείς…

Αφού διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα ας κάνουμε κάτι εμείς, οι απλοί πολίτες.
Και ας ελπίσουμε ότι θα συμπαρασύρουμε κάποια στιγμή στο πλευρό μας αυτούς που ψηφίσαμε και εκλέχθηκαν για να υπερασπίζονται τα δίκαια της πατρίδας… 

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Της Ειρήνης Παπαδοπούλου

   Ξημέρωνε ημέρα γενικής απεργίας στη μικρή, βορειοελλαδίτικη πόλη. Οι αέρηδες σφύριζαν τις μανιασμένες μελωδίες της επανάστασης, λίγο πριν ηττηθούν από τους άναρχους θορύβους της πόλης, που ξυπνούσε σιγά σιγά κι έβρισκε τους αγχωμένους ρυθμούς της.

ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/3/18 ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00 ΣΤΟ Α΄ ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Σας καλούμε στο αυριανό παιχνίδι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας. Πρέπει να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού τιμ στη μεγάλη αυτή προσπάθεια ανάδειξης του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

Οι ποδοσφαιριστές μας χρειάζονται το δυνατό παλμό της εξέδρας για να πάρουν δύναμη για τo ποθούμενο αποτέλεσμα. 

10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ) και το Σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ. (πρώην Φίλοι Τ.Μ.Θ)» διοργανώνουν το 10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...

«Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης»

Διοργάνωση δράσης στην Κατερίνη με τίτλο : «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 (Εαρινή Ισημερία), διοργανώνεται στην Κατερίνη η δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης».

Διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης ο «Άργος»

Διαμαρτυρία του Φιλοζωικού Σωματείου Κατερίνης ο «Άργος»

Όριο ηλικίας στους οδηγούς λεωφορείων μεταφοράς μαθητών. (Αφορά και τις εκδρομές)

Με διάταξη που κατατέθηκε, προς ψήφιση στη Βουλή, ορίζεται ενιαίο όριο ηλικίας 55 ετών για τους οδηγούς λεωφορείων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης που διενεργούν σχολικές μεταφορές και εκδρομές, για λόγους προστασίας των συγκεκριμένων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

10η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτών στα χέρια των Τούρκων. Πόσο ακόμα θα περιμένουμε;

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

241 π.Χ. - Α΄ Καρχηδονιακός Πόλεμος: Οι Ρωμαίοι βυθίζουν τον στόλο της Καρχηδόνας στις Αιγάδες Νήσους βάζοντας τέλος στον Α' Καρχηδονιακό Πόλεμο.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ
ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ
ΑΓΑΘΩΝ
ΚΟΔΡΑΤΟΣ

Πηγή: http://www.saint.gr/

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ
Πηγή: http://www.hnms.gr

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Σάββατο σήμερα 10 Μαρτίου 2018

*Πλατεία Ηρώων.