Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Θερμά Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Θερμά Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις , και ιδιαίτερα στα παιδιά του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης!!!!!!! Πολλά μα πάρα πολλά συγχαρητήρια στην Μάρθα Κοσέογλου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης που πέρασε ΠΡΩΤΗ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οικονομικών επιστημών !!!! Παλέψατε, κουραστήκατε, αλλά άξιζε τον κόπο. Πάντα επιτυχίες !!!!!!!!!!!

Αϊναλής Παντελής

«Προμηθέας Δεσμώτης» του Κώστα Φιλίππογλου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου 28 Αυγούστου, ώρα 21:00


Την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», που πραγματεύεται την ηρωική αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα στο θέλημα του Δία, θα παρουσιάσει ο Κώστας Φιλίππογλου στο Αρχαίο Θέατρο Δίου . Η παράσταση, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, και παρουσιάσθηκε στήν Επίδαυρο στις 21 και 22 Αυγούστου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Τάσο Νούσια. Τόσο τον Ήφαιστο, όσο και τον Ωκεανό θα ενσαρκώσει ο Γεράσιμος Γεννατάς, ενώ τον Ερμή ο Δημήτρης Κουρούμπαλης. Μαζί τους η ΜάρλενΚαμίνσκι στο ρόλο της Ιούς και επταμελής χορός (Ωκεανίδες), αποτελούμενος από ηθοποιούς, αλλά κυρίως από χορεύτριες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Οι προσπάθειες και οι κόποι ετών σήμερα δικαιώθηκαν για όσους πέτυχαν τους στόχους τους με την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ κ ΤΕΙ της χώρας.
Πολλά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες αλλά και στις οικογένειες τους
Για όσους δεν τα καταφέρανε ,είναι απώλεια μιας "μάχης" η ζωή συνεχίζεται και έχει πολλές ευκαιρίες
Μπέης Δημήτρης

Πολιτευτής ΝΔ

‘‘Εαρινή Επίθεση’’ του συνταγματάρχη ε.α. Γιώργου Βαρδάκα


Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Δεν μας εξέπληξε ο συνταγματάρχης ε.α. Γιώργος Βαρδάκας με το καινούργιο του πόνημα ‘‘Εαρινή Επίθεση, 9 Μαρτίου 1941. Εκεί όπου οι Έλληνες ταπείνωσαν τον φασίστα Μουσολίνι’’. Όλοι εμείς που τον γνωρίζουμε από κοντά, όλοι εμείς που ξέρουμε την αγάπη του για την Ιστορία και την ιδιαίτερη αδυναμία του για τον τόπο που ζει, το περιμέναμε.

Έχοντας κατά νουν το ‘‘όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν’’ του Ευριπίδη και όντας εραστής της Ιστορίας ο Γιώργος Βαρδάκας έδωσε ένα ακόμη δείγμα -μετά το ιστορικό φωτογραφικό του Λεύκωμα των νεκρών και εξαφανισθέντων Αξιωματικών και Οπλιτών στο έπος του 1940-41 των καταγομένων από το νομό Κιλκίς- του ανήσυχου πνεύματός του και της όρεξής του για προσφορά: εξέδωσε ένα καλαίσθητο βιβλίο με σκοπό «να γνωστοποιηθεί σε όλους η Εαρινή Επίθεση των Ιταλών, η οποία είχε ως επίκεντρο την επί του υψώματος 731 τιτανομαχία, για την οποία ελάχιστοι, αν όχι ουδείς, αναφέρεται στον επίσημο εορτασμό της Εθνικής μας Εορτής» και «την απόδοση φόρου τιμής σε όλους τους ζώντες και νεκρούς που έλαβαν μέρος σε αυτές τις επιχειρήσεις», όπως ο ίδιος αναφέρει στον πρόλογό του.

Τώρα ζωντανά στον ALPHA ο Αλέξης Τσίπρας.



ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ Κ-17 ΓΕΝ 1999-2000

O ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ  ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 29 /08/2015 και ώρα 6,00 μμ θα ξεκινήσουν δοκιμαστικά, για ποδοσφαιριστές γεννηθέντες 1999-2000 καθημερινά μέχρι και τη Πέμπτη 3/9/2015, στο βοηθητικό γήπεδο του Πιερικού.
Οι ποδοσφαιριστές να έχουν πλήρη αθλητική περιβολή.

Προπονητής Κ-17: Γκούτζας Ζαχαρίας τηλ. επικοινωνίας 6956204134.
Υπεύθυνος τμήματος: Πάσχος Σωτήριος τηλ. επικοινωνίας 6970006176.


                                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                 ΤΟΥ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

3η στον κόσμο στο επί κοντώ η Νικόλ Κυριακοπούλου! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ("15th IAFF World Championships") που γίνεται στο Πεκίνο.



Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: Απάντηση στη ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η φράση που περιλαμβάνεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, στο οποίο ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται μαζί με τις άλλες δυνάμεις της Αριστεράς για τον τερματισμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Είναι αντιφατικό να μιλά κανείς για κατάργηση του νεοφιλελευθερισμού όταν υποστηρίζει και εφαρμόζει το χειρότερο πρόγραμμα λιτότητας και αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος που εφαρμόστηκε σε ευρωπαϊκή χώρα και πολύ περισσότερο όταν κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές με μοναδικό πρόγραμμα το μνημόνιο.

Όσον αφορά στην αιχμή που αφήνει η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προγραμματική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας θα πλήξει τους μη έχοντες και τους κοινωνικά αδύναμους, απαντούμε ότι τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι αγρότες και όλοι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά από ποιους πλήττονται τα τελευταία πέντε χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας.


Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά και πολύ σύντομα θα νιώσουν στο πετσί τους τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους μνημονιακούς της εταίρους, με τους οποίους έχουν πλέον εναρμονιστεί στην υιοθέτηση, εφαρμογή και υπεράσπιση των πιο αντιδραστικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

PARTY ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!



Ας κλείσουμε το φετινό καλοκαίρι μεταδίδοντας όλοι μαζί το μήνυμα της
αλληλεγγύης και της αισιοδοξίας!
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί το τελευταίο ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι
στην παραλία που βρίσκεται μπροστά στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Village Mediterranean!

Σας περιμένει μια άκρως καλοκαιρινή ατμόσφαιρα κάτω από τα αστέρια με
θέα τη θάλασσα και την αμμουδιά στολισμένη με ιστιοπλοϊκά σκαφάκια του
Ναυτικού Ομίλου Πιερίας!

Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 10μ.μ.
Τιμή πρόσκλησης 8 ευρώ στην οποία συμπεριλαμβάνεται το ποτό σας!
Σας περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις!
Θα υπάρχει μπαζάρ από τη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου σε όλους τους επιτυχόντες των σχολών των Ανωτάτων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας για την επιτυχία τους που αποτελεί την δικαίωση κόπων πολλών ετών των ίδιων, των γονέων αλλά και των καθηγητών τους.

Σε μια εποχή που η γνώση αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις δεν πρέπει να ξεχνούμε πως πάνω από όλα αποτελεί το κυριότερο μέσο ολοκλήρωσης του ανθρώπου.

Συγχαρητήριο μήνυμα βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και στις οικογένειές τους για τον σκληρό αγώνα που έδωσαν.
Ταυτόχρονα, οφείλω να επισημάνω ότι και τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων αποδεικνύουν ότι απαιτούνται ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές στην παιδεία, για ένα δημόσιο σχολείο που να αντανακλά στο δικαίωμα όλων των παιδιών για πραγματική και ποιοτική μόρφωση και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς αποκλεισμούς κυρίως για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.
Συγχρόνως, απαιτείται και μία βαθιά αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχει υποστεί τις συνέπειες της μνημονιακής αποψίλωσης, γεγονός που οδηγεί τα καλύτερα μυαλά της χώρας, τους νέους επιστήμονες στη μετανάστευση στο εξωτερικό.
Μέσα από τη Λαϊκή Ενότητα δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα προσφέρει στους νέους τα απαραίτητα εφόδια ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη μόρφωση στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον και για την κατάκτηση του βασικού δικαιώματος στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Ζήσης Ζάννας

Βουλευτής Πιερίας

Λαϊκή Ενότητα

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, η Λαϊκή Ενότητα εύχεται σε όλους τους επιτυχόντες νέους καλή επιτυχία και καλή αρχή στη σταδιοδρομία τους. Οι νέοι φοιτητές μας αποτελούν ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, το μέλλον αυτής της χώρας, και είμαστε σίγουροι ότι με την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αγωνιστούν για την προσωπική και κοινωνική προόδο. Οι νέοι μας θα είναι οι πρωτοπόροι που θα χτίσουν μια Ελλάδα δημοκρατική και ευημερούσα σε γερά θεμέλια στην οποία ο ελληνικός λαός θα ζει με αξιοπρέπεια.   
Δυστυχώς, και τα φετινά αποτελέσματα των πανελλαδικών επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα των ριζικών αλλαγών που έχει ανάγκη το δημόσιο σχολείο, ώστε το δικαίωμα στη πραγματική μόρφωση να αφορά όλα τα παιδιά και ιδιαίτερα από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Αγαπητέ Μίκη,
Ο σεβασμός και η εκτίμηση στο πρόσωπό σου, τόσο η δική μου όσο και των συντρόφων της «Λαϊκής Ενότητας», είναι απεριόριστη.  Γι’ αυτό πάντα ανιδιοτελώς προστρέχω σε σένα, όχι μόνο ως θαυμαστής της ανεκτίμητης μουσικής και πολιτιστικής προσφοράς σου αλλά και ως ακούραστο αγωνιστή και εξαίρετο πολιτικό ηγέτη της μαχόμενης Αριστεράς.
Καταλαβαίνω πλήρως τις ανησυχίες σου, προϊόν μακράς πολιτικής εμπειρίας, αγώνων και σκέψης, για τους κινδύνους της συμμετοχής μας στις εκλογές και εκπροσώπησης μας στη Βουλή.
Θέλω όμως να τονίσω ότι η πορεία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ  που κατέληξε τελικά στο μνημόνιο, ασφαλώς και δεν προδιαγράφει μια ανάλογη πορεία της «Λαϊκής Ενότητας».  Άλλωστε, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές που ακολουθούν τη «Λαϊκή Ενότητα» είχαν την «ευκαιρία» να συμβιβασθούν και να παραμείνουν στην κυβέρνηση και στην κυβερνητική Κοινοβουλευτική Ομάδα.  Αντιστάθηκαν, όμως και δεν το έπραξαν.  Δεν θα συμβιβασθούν και αύριο όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουμε.  Θα ακολουθήσουμε το «ΟΧΙ» μέχρι τέλος.
Κατά τα άλλα εγώ και οι αγωνιστές και αγωνίστριες της «Λαϊκής Ενότητας» είμαστε έτοιμοι, έτσι και αλλιώς και ανεξάρτητα από τη δεδομένη συμμετοχή μας στην εκλογική μάχη, να συναντηθούμε στο Παλλαϊκό Μέτωπο, στο οποίο μας καλείς.  Η παρουσία μας στη Βουλή δεν είναι ασύμβατη με την παρουσία μας στο Παλλαϊκό Μέτωπο του αγώνα που σωστά σαλπίζεις.
Πάντα μαζί σου μέχρι το τέλος και μέχρι τη νίκη.
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Παναγιώτης Λαφαζάνης

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.


          Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.
         Οι οικογένειες του Ν. Πιερίας οι οποίες έχουν μέλη με παρόμοια προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος κ. Πετρίδου Χριστίνα στο Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης για πληροφορίες και υποστήριξη στις αναφερόμενες υπηρεσίες.
Δ/νση: 7ης Μεραρχίας 26  (παλαιό  Γ.Ν. Κατερίνης)
E-mail: anoia1@otenet.gr
Τηλ.: 23510 46910 

 Ο Διοικητής                                                                                                           
 ΑστέριοςΦαρμάκης                                                                                              

Ραχήλ Μακρή: «Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για τις σχέσεις εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από το επιχειρηματικό κατεστημένο;»


19/8/2015
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τουςκ.κ. Υπουργούς
-Οικονομικών
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Θέμα: «Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για οι σχέσεις εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από το επιχειρηματικό κατεστημένο;»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ημερήσιου και περιοδικού τύπου, με χαρακτηριστικότερο αυτό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2015, τα οποία αναφέρονται σε «θαλασσοδάνεια» της Αγροτικής Τράπεζας προς καναλάρχες.
Επιπρόσθετα το άρθρο αναφέρει: «Ενδεικτική είναι η περίπτωση του ομίλου Αλαφούζου, που είχε αγοράσει τη συχνότητα του Seven X αντί του ποσού των 400.000 ευρώ προ δεκαετίας από την ΑΤΕ και έξι μήνες αργότερα μεταβίβασε το 25% των μετοχών του ΣΚΑΪ στην τιμή των 7,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να αποκομίσει τεράστια κέρδη και να αποκτήσει ρευστό για επενδύσεις χωρίς στην ουσία να βάλει το χέρι στην τσέπη.…
Οχι τυχαία λοιπόν στο πρόσφατο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τα αμαρτωλά δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας δεν περιλαμβάνονται τα «θαλασσοδάνεια» των ιδιοκτητών ΜΜΕ, καθώς άπαντες, πόσω μάλλον η οικογένεια Αλαφούζου, ελέγχονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τον τρόπο με τον οποίο έλαβαν τέτοιες... χορηγήσεις, συνολικού ύψους 750-800 εκατ. ευρώ.
Το αποκαλούμενο «σκάνδαλο του ΣΚΑΪ», όπως περιγραφόταν τότε από το σύνολο του Τύπου, έπληξε βαρύτατα την κυβέρνηση Καραμανλή και προσωπικώς τον πρώην πρωθυπουργό, λόγω εμπλοκής σε αυτό του ονόματος του στενότερου συνεργάτη του, Θόδωρου Ρουσόπουλου. θρυμμάτισε, δε, τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες πάταξης της διαπλοκής, ενώ αποκαλύφθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο οι σχέσεις εξάρτησης του πολιτικού συστήματος από το επιχειρηματικό κατεστημένο, γεγονός που αμαύρωσε διεθνώς το κύρος της χώρας».
Θυμίζουμε ότι το 2012 ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος της της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε επιστολή του προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογράμμισε ότι η πώληση της ATEbank έγινε χωρίς διαφάνεια και χωρίς καθαρούς όρους. Χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων:«Εκτιμώ ότι η δρομολόγηση τόσο σημαντικών για την οικονομία εξελίξεων, δίχως διαφάνεια και στοιχειώδη ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων, αποτελεί ευθεία απαξία και υποβάθμιση του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας»,
Με βάση τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μετά την αποχώρηση των μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ σας ανακοινώνουμε την νέα σύνθεση της
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Συντονίστρια  Χαιλατζίδου Γνωσούλα
Αν.συντονιστής Καστορης Αστεριος
        ΜΕΛΗ
Αμανατίδης Χάρης
Γκαιτατζής Γιώργος
Μανιάτης Κων/νος
Μάντζιος Αντώνης
Μπονοβόλιας Νίκος
Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα
Ορνιθόπουλος Νίκος
Ρεμπατσιός Αρης
Αστερίου Σάκης
Σαμψούρης Τάκης
Συμεωνίδης Στάθης
Τζαμακλής Χάρης
Τσίρκου Αννα

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πιερίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι κόποι τους και ο προσωπικός τους αγώνας δικαιώθηκε με την κατάκτηση μιας θέσης στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Είναι, επίσης, άξιοι συγχαρητηρίων γιατί έδωσαν μια σκληρή μάχη και πέτυχαν το στόχο τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Πλέον, νέοι δρόμοι προόδου και γνώσης ανοίγονται μπροστά τους και ευχόμαστε να είναι αντάξιοι των προσδοκιών τους για ένα καλύτερο μέλλον και μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Συγχαίρουμε επίσης τους γονείς  και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών που ήταν δίπλα τους σ’ αυτόν τον αγώνα στηρίζοντας με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους.
Τέλος, σε όσους μαθητές, που παρά την προσπάθειά τους, δεν κατάφεραν να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ευχόμαστε η εμπειρία αυτή να είναι το εφαλτήριο για νέους στόχους και κατακτήσεις.

Καλή δύναμη και πρόοδο σε όλους.

Για το ΔΣ του Επιμελητηρίου Πιερίας
Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ"

Η ΝΕ Συριζα Πιερίας ,τα μέλη ,οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του Συριζα δίνουμε το παρών στην εκλογική μάχη του Σεπτέμβρη. Δίνουμε
το παρών για να την πλειοψηφία στην κοινωνία και το κοινοβούλιο,για να μην εξαρτάται η διακυβέρνηση της χώρας από τα κόμματα
που μας  οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση τα τελευταία 40 χρόνια. Δίνουμε το παρών γιατί η μάχη ενάντια στα  ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,στη ΔΙΑΦΘΟΡΑ,στην φοροδιαφυγή,
στην φοροαποφυγή και στην ευνοιοκρατία είναι υπόθεση όλου του λαού.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 31η Εμποροπανήγυρη Κατερίνης. Πάντως σήμερα που πήγαμε εκεί δεν είδαμε πολύ κόσμο. Θα φανεί το Σάββατο η συμμετοχή.




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων της Πιερίας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και βλέπουν τους κόπους, τις αγωνίες, την προσπάθειά τους να δικαιώνονται.
Τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στους νέους στόχους που θα θέσουν.
Αξίζουν συγχαρητήρια όμως και   σε εκείνους που δεν κατάφεραν να επιτύχουν σ’αυτή τη χρονική στιγμή το στόχο τους. Ο αγώνας είναι διαρκής και καμία προσπάθεια δεν είναι χαμένη.
Τέλος, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη συμβολή και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας,  αλλά και των γονέων των υποψηφίων, τους συγχαίρω ολόψυχα.

Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Πιερίας      

Έπεσε η σελίδα του Υπουργείου Παιδείας. (Κάποιος να την... σηκώσει!)


Μόλις ανακοινώθηκαν οι βάσεις στην σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και μπήκαν οι υποψήφιοι φοιτητές και φοιτήτριες να τις δουν, η σελίδα… έπεσε!


Η ανάπτυξη και η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη!!!

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ (ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Σάββα Χιονίδη για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες και ιδιαίτερα του Δήμου Κατερίνης, για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επιτυχία αυτή, σηματοδοτεί μία νέα περίοδο στη ζωή τους, η οποία εύχομαι από καρδιάς να ανοίξει διάπλατα ορίζοντες και επαγγελματικές προοπτικές αντάξιες των υψηλών προσδοκιών τους.
Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, από τις διακρίσεις αυτές των παιδιών μας αντλούμε δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι γονείς των υποψηφίων, οι οποίοι στάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά αρωγοί και συμπαραστάτες στον διαρκή αγώνα των παιδιών τους,  για την κατάκτηση της επιτυχίας. Επίσης, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης, οι οποίοι εφοδίασαν με γνώσεις ζωής τους μαθητές και επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας που συντελείται στον τόπο μας.
Στους συμμετέχοντες των πανελλαδικών εξετάσεων, που δεν είδαν τις προσπάθειες τους να δικαιώνονται εύχομαι να αποτελέσει η εμπειρία αυτή, αφετηρία για νέες πιο δυναμικές προσπάθειες, προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.
Εύχομαι στον καθένα ξεχωριστά, καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία !

Σάββας Χιονίδης

Δήμαρχος Κατερίνης

Περί βιοκλιματικών σχολείων και συντηρήσεων σχολικών μονάδων. (Δεν είναι όλα τέλεια τελικά…)



Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε στα ΜΜΕ της πόλης μας, πολλά λόγια για βιοκλιματικά σχολεία, για συντηρήσεις που έγιναν σε σχολικά κτίρια και ότι όλα είναι τέλεια!

Υπάρχει όμως και αυτή η εικόνα, δημοτικού σχολείου της Κατερίνης που κανείς «αρμόδιος» δεν το επισκέφτηκε για να το συντηρήσει.

Και ενώ ο αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς είναι σε λίγες ημέρες, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες θα αντικρίσουν αυτές τις εικόνες.




Έργα αγροτικής οδοποιίας στον καστανεώνα της Τοπικής Κοινότητας Βρίας



Τις οδούς πρόσβασης στην αγροτική περιοχή του καστανεώνα Βρίας, έκτασης 300 στρ. διαμόρφωσαν φορτηγά και grader του Δήμου Κατερίνης.
Ειδικότερα, εξαιτίας του εδάφους, το οποίο είναι επικλινές και δύσβατο, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν στην χαλικόστρωσή του, προκειμένου οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες της περιοχής να έχουν άνετη και ομαλή πρόσβαση στα περιβόλια τους, τόσο κατά την καλοκαιρινή όσο και κατά την περίοδο της συγκομιδής.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, Δημήτριος Βαϊνάς :«Ο καστανεώνας της Τοπικής Κοινότητας Βρίας, αποτελεί μια μεγάλη πηγή εσόδων για τους κατοίκους της Βρίας, καθώς τους αποδίδει περίπου 300.000 ευρώ το χρόνο. Υποχρέωσή μας ήταν να προχωρήσουμε στη χαλικόστρωση και στη διαμόρφωση της οδοποιίας, ώστε οι κάτοικοι απρόσκοπτα να συλλέγουν την παραγωγή τους».


ΠΟΤΑΜΙ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ-Κομματικές διοικήσεις στο παρά πέντε...

Η έγνοια για την οικοδόμηση ενός σκληρά κομματικού κράτους της «Πρώτη φορά Αριστερά» Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Αφού τους τελευταίους επτά μήνες οδήγησαν σε αδιέξοδο την εθνική οικονομία και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας,
αφού ακύρωσαν κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιολόγησης στον κρατικό μηχανισμό και τις θέσεις πολιτικής ευθύνης,
αφού δεν άφησαν προεκλογική δέσμευση για την μεγέθυνση ενός πελατειακού παρασιτικού κράτους που να μην την υλοποιήσουν,
προωθούν μια ακόμα θεσμική εκτροπή ενώ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την εξουσία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ''


  Εργαζόμενοι-ες  στο εμπόριο, στην  παραγωγή, στις υπηρεσίες,
Με όσα συμβαίνουν στις μέρες μας μπορούμε να βγάλουμε πιο καθαρά  συμπεράσματα για το τι περιμένει την εργατική τάξη αν δεν αντιδράσει. Αν δεν γυρίσουμε την πλάτη μας σε όλους αυτούς μας κοροϊδεύουν και στήνουν νέες παγίδες για να μας καθηλώσουν στον καναπέ. Είναι όλοι αυτοί  που στήριζαν και στηρίζουν τη σύγχρονη σκλαβιά για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Είναι  όλοι αυτοί, ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, που ανάλογα με την πολιτική συγκυρία  κάθε φορά  αλλάζουν όνομα, αλλά είναι στοιχισμένοι στην ίδια πολιτική που υπηρετεί το κεφάλαιο και κοροϊδεύουν τους εργάτες.  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 Η  Λ. Ε. Κατερίνης πιστή στις αρχές  συγκρότησης της, θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες του λαού μας, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των  μνημονίων, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα σύγχρονα αιτήματα της εποχής μας.
 Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες που πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές που στοχοποιούν τον λαό για χάρη της πλουτοκρατίας, να πάρουν μαζικά μέρος  στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ  στις  5 του Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

Κάνε και εσύ ένα κόμμα, μπορείς! Κατεβαίνει στις εκλογές ο Καπερνάρος με δικό του κόμμα…



Με δικό του κόμμα κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές ο Βασίλης Καπερνάρος, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον Real.


Τα σπορ στην τηλεόραση σήμερα



14:00 ΕΡΤ2, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου, Πεκίνο
21:45 OTE SPORT 6, Παρτίζαν - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ, Champions League - Πλέι οφ
21:45 OTE SPORT 5, ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Champions League - Πλέι οφ
21:45 OTE SPORT 4, Κλαμπ Μπριζ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Champions League - Πλέι οφ
21:45 OTE SPORT 3, ΑΠΟΕΛ - Αστάνα, Champions League - Πλέι οφ
21:45 OTE SPORT 2, Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λάτσιο, Champions League - Πλέι οφ
01:00 OTE SPORT 3, Αρσενάλ - Ιντεπεντιέντε, Copa Sudamericana