Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στις 26/6 ο διασυλλογικός αγώνας κωπηλασίας «Κύπελλο Δήμου Καλαμαριάς 2016» με τη συμμετοχή συλλόγων κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν και ο έντονος κυματισμός δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή όλων των αγωνισμάτων στη θάλασσα. Το πρόγραμμα διακόπηκε και η ολοκλήρωση του προγράμματος έγινε σε κωπηλατικά εργόμετρα. 

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟΛίγο πριν απο το μεσημέρι η ευρύτερη περιοχή της Νότιας Πιερίας καλύφθηκε απο γκρίζο σύννεφο προερχόμενο απο πυρκαγιά, με πιθανή εστία την Κρανιά Ολύμπου.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 2 αεροπλάνα καναντέρ.
Το σύννεφο μέχρι και τώρα απόγευμα είναι ορατό

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΌ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΠλήθος κόσμου, προσήλθε την Παρασκευή της 15 Ιουλίου το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Κάτω Μηλιάς προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες και αποδεδειγμένες συνέπειες οι οποίες θα υπάρξουν με την εγκατάσταση των 11 ανεμογεννητριών στα Πιέρια Όρη και συγκεκριμένα, ξεκινώντας λίγα μέτρα από την Άνω Μηλιά και καταλήγοντας στους 5 πύργους.

ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ...


Δεν είναι δυνατόν να έχεις Όμηρο τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ ,να είναι μεταξύ των Πραξικοποιματιών ο Αρχηγός της Αεροπορίας , ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας και ο Στόλαρχος του Τούρκικου ΠΝ …και να μην πετύχει το Πραξικόπημα !

Το βίντεο από την εξέταση του διευθύνοντα συμβούλου της ATTICA BANK από τον Χάρη Τζαμακλή στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Ανακοίνωση - Παρέμβαση του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ της Κάτω Μηλιάς στην ενημέρωση για τα αιολικά πάρκα της 15ης Ιουλίου 2016


Ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο, από την αρχή του 2016, του Πολιτιστικού Συλλόγου ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ της Κάτω Μηλιάς, τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, δηλώνουμε ευθύς εξ αρχής ότι εμμένουμε στην προ διετίας απόφασή μας ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε μεθόδευση πώλησης ή παραχώρησης όλου ή μέρους του ιδιόκτητου κοινοτικού δάσους και κατ’ επέκταση βουνού, όπως επιχειρείται με πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, στον οποίο χωρίς να ρωτηθούμε μας οδήγησε ο Καλλικρατικός Νόμος περί υποχρεωτικών συνενώσεων ΟΤΑ.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριων υποψήφιο για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων για το 2017


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών ανακοινώνει πως είναι υπόψήφιο για 2 βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσείων: το Luigi Micheletti και το DASA.

To Luigi Micheletti αφορά καινοτόμα Μουσεία του κόσμου, στον τομέα της Σύγχρονης Ιστορίας, της Βιομηχανίας και της Επιστήμης και βραβεύει το Μουσείο εκείνο το όποιο, όχι μόνο, παρουσιάζει καινοτομίες, αλλά, τις εισάγει στον τρόπο λειτουργίας του και τις προωθεί στην προβολή των εκθεμάτων του και γενικότερα στη δομή του.

Σαν σήμερα 16 Ιουλίου του 1927 γεννιέται η ηρωίδα Κωνσταντοπούλου Ηρώ!

Η Ηρώ Κωνσταντοπούλου, η οποία γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1927 και εκτελέστηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944 σε ηλικία 17 χρονών, ήταν αγωνίστρια της εθνικής αντίστασης.
Οι γονείς της ήταν από τη Σπάρτη. Η ίδια γεννήθηκε κι έζησε στην Αθήνα. Ήταν μαθήτρια Γυμνασίου και οργανωμένη στην ΕΠΟΝ, όπου είχε αναπτύξει έντονη απελευθερωτική δράση, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Μιλούσε τέσσερις γλώσσες και όταν τη βασάνιζαν οι χιτλερικοί στην οδό Μέρλιν, όπου βρισκόταν το αρχηγείο της Κομαντατούρ, αναφέρεται ότι τους "μαστίγωνε" στη γλώσσα τους.

Τουρκία : 60 νεκροί μέχρι στιγμής...


60 νεκροί, 800 τραυματιες, συλλήψεις παντού ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ... απόπειρας πραξικοπήματος στη γειτονική χώρα. 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ Για το Πολιτιστικό Κέντρο στήν Κατερίνη.Ενδεχομένως οφείλει να παρέμβει η Δικαιοσύνη.Δημόσια εξήγηση οφείλει ο κΧιονίδης


Τό ζήτημα τού πολυδιαφημισμένου έν.μέσω προεκλογικής περιόδου το 2014 απο την σημερινή Διοίκηση ημιτελούς Πολιτιστικού Κέντρου στήν Κατερίνηπού έπρεπε να παραδοθεί τόν Μάρτιο 2016 είναι αναντίρρητα μείζονος σημασίας,οφείλει συνεπώς ο κ.Δήμαρχος πού διαβεβαίωνε ότι τό έργο θα ήταν έτοιμο σε 24 μήνες μετά την δημοπράτηση του ,να ενημερώσει λεπτομερώς με στοιχεία τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και τούς Δημότες.

Ποιοτική βουτιά ο Τουρισμός στήν Πιερία

Γράφει ο Β. ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Η Πιερία κατα γενική ομολογία φιλοξενεί τουρίστες χαμηλού εισοδηματικού επιπέδου απο πρ.ανατολικές χώρες όπωςΤσεχία Πολωνία,Ρουμανία κυρίως πού μισθώνουν μέσω τουριστικών γραφείων δωμάτια σε καταλύματα και ξενοδοχεία με χαμηλότατο ημερήσιο κόστος10 η 15€,αγοράζουν απο το Lidl και δέν γευματίζουν πλήν ελαχίστων σε ταβέρνες και εστιατόρια πού στηρίζονται σε Έλληνες επισκέπτεςδηλ.στόν εγχώριο τουρισμό

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη από την ΕΜΥ

Κατερίνη 
Καιρός
Θερμοκρ.
Διεύθυνση
Έντ. ανέμων
  16/07/16 03:00 UTC23oC305o7Kt
  16/07/16 06:00 UTC27oC310o4Kt
  16/07/16 09:00 UTC29oC105o7Kt
  16/07/16 12:00 UTC31oC135o6Kt
  16/07/16 15:00 UTC28oC175o4Kt
  16/07/16 18:00 UTC24oC265o3Kt
  16/07/16 21:00 UTC24oC340o5Kt
Πηγή: http://www.hnms.gr/hnms/greek/index_html

"Περίεργη"... προσπάθεια πραξικοπήματος χθες το βράδυ στη Τουρκία....


Από όπου και αν τη κοιταξεις αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος.. . μπάζει.
Το πιο σημαντικό τελικά θα είναι οι εξελίξεις και οχι τόσο το ιδιο;το πραξικόπημα.. .