Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων πρώτο θέμα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.


Από νωρίς αρκετοί κάτοικοι της Ανδρομάχης έχοντας μαζί τους υπογραφές κατά του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο Κατερίνης και στην συνέχεια ανέβηκαν στον πρώτο όροφο για να δηλώσουν την αντίθεση τους και να παραδώσουν τις υπογραφές στον Δήμαρχο Κατερίνης αλλά και στους βουλευτές που ήταν παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο.
Η παρουσία της αστυνομίας έντονη εντός και εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πλήθος κόσμου και είδαμε μετά από αρκετό καιρό όλους τους δημοτικούς συμβούλους να δίνουν το παρών, αλλά και πολλούς γνωστούς παράγοντες της πόλης μας ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε την συνεδρίαση. (βλέπετε το θέμα πουλάει…)

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στον υπουργό Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής με την οποία ζητά διαβούλευση για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής,   Γιάννη Μουζάλα, απέστειλε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου, μετά τη δήλωση του υπουργού  Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη.


Η αρχαία Θ. Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στην Κατερίνη



Το βράδι της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου (Παρεκκλήσιο Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης) η Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών.
Συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες, στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (Κατηχητές, Ιερόπαιδες-Αναγνώστες, Κατασκηνωτικά Στελέχη, Εθελοντές Κοινωνικού Φροντιστηρίου).
Επίσης, συμμετείχαν φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και επιστρέφουν για τις εορταστικές διακοπές.

Επίσκεψη της Διευθύντριας Πωλήσεων και Marketing της RYANAIR στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο  Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ Απόστολος Τζόβας, υποδέχτηκαν στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την υπεύθυνη πωλήσεων και marketing της αεροπορικής εταιρίας RYANAIR,  Δήμητρα Απατσίδου.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ

          
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας, πληροφορούμενο τον θάνατο του Δημήτρη Μοσχοτέλια που διετέλεσε Διαιτητής, Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Πιερίας και επί σειρά ετών Διοικητικό Στέλεχος, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

Οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας στηρίζουν το "Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου"


Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου μας θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της προς τον συνάνθρωπο, συμμετείχε με ιδιαίτερη χαρά στο εορταστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του “Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου” της πόλης μας το βράδυ του Σαββάτου 26 Δεκεμβρίου 2015.
Πρόκειται για τον γιορτινό και ιδιαιτέρως φιλόξενο χώρο αναψυχής για παιδιά και ενήλικες που δημιούργησαν με ιδιαίτερο μεράκι εκατοντάδες εθελοντές συμπολίτες μας, θέλοντας μέσω της σύστασης ενός πλούσιου καλλιτεχνικά προγράμματος να προσφέρουν μια ανάσα ξεγνοιασιάς σε πλήθος κόσμου καθ΄όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Απόρροια αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας είναι η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για την υποστήριξη του έργου του κοινωνικού Παντοπωλείου της Κατερίνης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑΣ Ε. ΜΠΕΤΤΥΣ ΣΚΟΥΦΑ

Η Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα: «Δυσχέρειες και προβλήματα κατά την υλοποίηση του προγράμματος “Μεταφορά μαθητών/τριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”». Την ερώτηση συνυπέγραψαν και άλλοι 16 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων στις 22/12/2015, καθώς κάθε χρόνο παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις από τους  εμπλεκόμενους φορείς στη σύνταξη των δρομολογίων, στη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου, και στην αποπληρωμή των αναδόχων, που επιφέρουν έως και την άρνησή τους, σε πολλές περιπτώσεις, της συνέχισης του έργου της μεταφοράς των μαθητών/τριών.

ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι λόγω της εορτής της Πρωτοχρονιάς, δεν θα γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων τις μέρες Παρασκευή 01/01/2016, Σάββατο 02/01/2016 και Κυριακή 03/01/2016. Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, 31/12/2015 , τα απορριμματοφόρα στο κέντρο της Κατερίνης, θα ξεκινήσουν την αποκομιδή στις 4 το απόγευμα.

Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης, τηρώντας το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί για τις γιορτινές ημέρες της Πρωτοχρονιάς και να μη βγάλουν σκουπίδια κατά τις εν λόγω αργίες.

Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας σας προσκαλεί σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής.


 Ελάτε να αποχαιρετίσουμε το 2015 με ζεστό κρασί και γλυκά !

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.Είμαστε όλοι πρόσφυγες, είμαστε όλοι, πάνω απ’ όλα,Άνθρωπο.



Με αφορμή τα  δημοσιεύματα ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων της Πιερίας, που –σε συνέχεια των δηλώσεων  του υπουργού Επικρατείας σε πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι-  βλέπουν αρνητικά το ενδεχόμενο δημιουργίας  κέντρου ανοιχτής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών  στον τόπο μας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - 30/12/15

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 22:00 στο Bar Caldera, στην Παραλία Κατερίνης το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ του Νομού Πιερίας θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Μέρος των εσόδων θα δοθεί στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης υποστηρίζει αυτή την φιλανθρωπική κίνηση και καλεί όλους τους εθελοντές του αλλά και τους φίλους του Τμήματος, να εκφράσουν και έμπρακτα την υποστήριξη τους με την παρουσία τους.
Ας παραβρεθούμε όλοι σε μια βραδιά αλληλεγγύης αλλά και διασκέδασης.

Συνέντευξη του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιου στην TV100 (BINTEO)

Ακραίες χαρακτηρίζει κάποιες αντιδράσεις ιεραρχών για το σύμφωνο συμβίωσης ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, μιλώντας στα “Πέριξ” της TV100. Ο Μητροπολίτης Γεώργιος εξέφρασε τη διαφωνία του και πρόσθεσε ότι “ η εκκλησία απορρίπτει την αμαρτία αλλά αποδέχεται τον αμαρτωλό”. Σημαντικό είναι το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην Πιερία καθώς διατηρεί κοινωνικό παντοπωλείο με 300 δικαιούχους, διανέμει καθημερινά συσσίτια ενώ χορηγεί και 500 δεκατιανά σε μαθητές της Πιερίας και φυσικά συντηρεί το εκκλησιαστικό γηροκομείο.

Χιλιάδες οικογένειες έμειναν έξω από το επίδομα θέρμανσης!



ΣΟΚ σε χιλιάδες δικαιούχους ήταν ο αποκλεισμός τους από το επίδομα θέρμανσης για την χρονιά 2015-16 ενώ ήταν δικαιούχοι στην προηγούμενη περίοδο.
Το μήνυμα που έβλεπαν στον υπολογιστή τους μετά την κατάθεση της αίτησης ήταν ότι δεν δικαιούταν το επίδομα λόγο… περιουσίας.

«Η αίτηση σας δεν έγινε αποδεκτή για τους παρακάτω λόγους:
ΜΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ»

Και όταν η εφορία αναφέρεται στην περιουσία, αφορά σε ακίνητη περιουσία 200.000 ευρώ (με τις παλιές αντικειμενικές αξίες φυσικά…).

Το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετικά 2 κιλά τρόφιμα/άτομο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ε.Ο.Δ.ν.Π.  Σας παρακαλούμε να προτιμήσετε όσπρια, γάλα σε τενεκεδάκια ή ελαιόλαδο.  Μην φέρνετε ζάχαρη και ζυμαρικά. Αυτά υπάρχουν, προς το παρόν, σε αφθονία.

Βούλιαξε από κόσμο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου!



Τι και αν ήταν Δευτέρα και καθημερινή, μικροί και μεγάλοι για μια ακόμη ημέρα επέλεξαν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό για την διασκέδαση τους.

Κουκλοθέατρο, παραμύθια, αερόστατα, χορωδίες και συναυλίες το μενού των εκδηλώσεων και η αυλή του Καπνικού Σταθμού μια απέραντη πίστα με τους παραδοσιακούς χορούς να ξεσηκώνουν τον κόσμο.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ σε περισσότερους από 710.000 δικαιούχους. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 183 εκατ. ευρώ.




Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΟΓΑ:

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2015