Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Γιορτές έχουμε μόνο στο κέντρο της Κατερίνης;


Εικόνες εγκατάλειψης στο Πάρκο των Ευαγγελικών στην Κατερίνη.
Όχι μόνο δεν είναι στολισμένο αυτές τις γιορτινές ημέρες, αλλά και παρατημένο.
Σπασμένα πλακάκια, σπασμένα παγκάκια, βρύσες σκουριασμένες που δεν δουλεύουν, συνθήματα παντού…
Περάσαμε σήμερα το βράδυ στις 7:00 και είδαμε αυτές τις εικόνες εγκατάλειψης, φυσικά ούτε λόγος για δεις κάποιον να κάθεται στο πάρκο.
Παρόμοια εικόνα στο διπλανό παρκάκι, αλλά και σε όλα τα άλλα πάρκα της πόλης που δεν έχουν την… τύχη να βρίσκονται στο κέντρο της Κατερίνης.

Τελικά Κατερίνη είναι μόνο ο πεζόδρομος και το κέντρο; 

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Φωτογραφίες)





Με δεκαεννιά παίχτες στην αποστολή θα αναχωρήσει η την Κυριακή η ομάδα της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ για το παιχνίδι με την ομάδα του ΤΥΡΝΑΒΟΥ .


    Απόντες θα είναι ο Κολαξίδης που ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα και αναμένετε την επόμενη εβδομάδα  να ενταχθεί στις προπονήσεις, ο Παυλίδης αναμένετε να επιστρέψει στις προπονήσεις της ομάδας μετά τις γιορτές ό πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Σπύρος ο Μακράκης που ταλαιπωρείτε από μια τενοντίτιδα στον προσαγωγό και αναμένετε να μπει στο κανονικό πρόγραμμα της ομάδας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

62η Διανομή από τους «Χωρίς Μεσάζοντες» σήμερα το πρωί στην Κατερίνη και επικράτησε το αδιαχώρητο για πορτοκάλια και μήλα!


Τελευταία διανομή προϊόντων σήμερα το πρωί για το 2015 από τους «Χωρίς Μεσάζοντες» και η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή!
Από πολύ νωρίς ο κόσμος είχε καταφθάσει για να προμηθευτεί πορτοκάλια Σπάρτης και μήλα Πιερίας.
Η πολύ οικονομική τιμή, η ποιότητα αποδείχτηκε μεγάλο κίνητρο τελικά για τους Κατερινιώτες που για μια ακόμη φορά αγκάλιασαν την προσπάθεια της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας.

Ιδιαίτερη ήταν όμως σήμερα και η προσέλευση εθελοντών, κάτι που αποδείχτηκε… ευχάριστος πονοκέφαλος για την Εθελοντική Ομάδα!

ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ 4 ΧΕΡΙΑ

Με πρωταγωνιστές βραβευθέντες μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ 4 ΧΕΡΙΑ

Σε μια βραδιά γεμάτη από τις ωραιότερες σελίδες μουσικής πιάνου για 4 χέρια, πρωταγωνίστησαν οι βραβευθέντες μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Κοκολάκης Νικόλαος και Παπαφωτίου Θεόδωρος, στο πλαίσιο των «Αικατερινείων 2015», που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Λαϊκό γλέντι ΚΚΕ!

Κώστας Κουκοδήμος: ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΕΡΩ Τ ΗΣΗ

Προς:τον Υπουργό  Οικονομικών
                                                                 κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΘΕΜΑ: «Επίδομα Πετρελαίου Θέρμανσης»
κ. Υπουργέ,

Έπειτα από την υπ’ Αριθμ. Πρωτ. 256/14-10-2015 Ερώτηση, που κατέθεσα προς το Υπουργείο σας, σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος θέρμανσης σε δικαιούχους, επανερχόμαστε στο θέμα λαμβάνοντας υπόψη ότι το Υπουργείο Οικονομικών, προαναγγέλλει την έκδοση υπουργικής απόφασης για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, με νέα πιο αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν σημαντικά οι δικαιούχοι.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Οι μαθητές ,οι γονείς και ο δάσκαλος της Ε΄τάξης του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Γανόχωρας-Α.Α.Ιωάννη-Τριλόφου , που εδρεύει στη Γανόχωρα ,νιώθουν την ανάγκη και έχουν την υποχρέωση να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους στον πρόεδρο του Δ.Δ της Γανόχωρας κύριο Ιωάννη Μαντονίτσα και στους αρμόδιους υπεύθυνους του τμήματος Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης για τη μόνωση της σχολικής τους αίθουσας.
Σας ευχαριστούμε!!!    Καλά Χριστούγεννα!!!

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης απονέμει τον τίτλο του "Επίτιμου Πολίτη της Παλαιστίνης" στον Μανώλη Γλέζο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ:Ανανέωση αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών

«Ανανέωση αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών»
          Το Τμήμα Αλιείας σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΒΔ 666/66, όσες άδειες αλιείας επαγγελματικών σκαφών λήγουν στις 31-12-2015 ανανεώνονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές πριν τη λήξη τους.
          Οι άδειες θα πρέπει να προσκομίζονται αυτοπροσώπως από τους νόμιμους πλοιοκτήτες ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Οι ίδιοι οι πλοιοκτήτες θα πρέπει να μεριμνούν και να ελέγχουν για την εμπρόθεσμη ανανέωση των αδειών, οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται οπωσδήποτε στο σκάφος σε κάθε του απόπλου.
          Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας (31-12-2015), άδειες που δε θα ανανεωθούν ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ.
          Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αλιείς για τις έγκαιρες ενέργειές τους.

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης
Ευδοκία Γεωργίου-Κίτσιου

Σάββατο 05 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, Ώρα 19:00 Ο Ήχος της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συναντά το Ηπειρώτικο κλαρίνο

Δημοφιλείς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής σκηνής και ειδικότερα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιώργος Κωτσίνης, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Αμπερίδης κ.α. πρωταγωνιστούν στην εκδήλωση, την οποία, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), αύριο Σάββατο 05 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. 
Μαζί με τους σολίστ και ερμηνευτές θα βρεθεί επί σκηνής και ένα εκλεκτό επιτελείο συντελεστών της παραδοσιακής μουσικής. Ειδικότερα συμμετέχουν:

Ξεμείναμε από ...Αη Βασίλη!

Φίλες και φίλοι,

Για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου χρειαζόμαστε επειγόντως μερικούς …Αη-Βασίληδες. Ο περσινός μας Αη Βασίλης φέτος εργάζεται (ο τυχερός) και δεν μπορεί να αναλάβει όλες τις ημέρες.

Αν νομίζεις πως θα μπορούσες να μας προσφέρεις τη βοήθειά σου, σε παρακαλούμε να έρθεις στον Καπνικό Σταθμό την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 για να κουβεντιάσουμε και να οργανώσουμε το πρόγραμμα του γελαστού παπούλη με την κόκκινη στολή, την λευκή γενειάδα, τα γυαλιά, τον σάκο με τα δώρα, πάνω στο δικό μας έλκηθρο με τα ποδήλατα.

Έλα! Είμαστε γουρλήδες! Του χρόνου μπορεί να εργάζεσαι κι εσύ!


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα (5 Δεκεμβρίου)


63 π.Χ. - Ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρωνας δίνει τον τέταρτο και τελευταίο λόγο του κατά του Κατιλίνα.
633 - Λαμβάνει χώρα η Τέταρτη Σύνοδος του Τολέδου.
1492 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που πατάει το πόδι του στο νησί Ισπανιόλα (σημερινή Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία).