Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας και τι να κάνω σε περίπτωση που παραβιάζονται;



Σύμφωνα με τη Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Κατά τη θερινή περίοδο από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.
Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15:30 έως 17:30 και από 22:00 έως 07:30.

Θερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου.
Χειμερινή περίοδος, λογίζεται το χρονικό διάστημα, από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι παραβάτες των διατάξεων της εν λόγω Αστυνομικής Διάταξης, διώκονται σε βαθμό πταίσματος. Προς τούτο οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ (ΧΑΡΤΗΣ) ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ.

Έχουμε σημειώσει με μαύρους κύκλους τις τρανταχτές περιπτώσεις αδικιών που υπάρχουν στο σχέδιο για τα όρια φοίτησης.
Χωρίζονται γειτονιές, ακόμα και σπίτια που είναι το ένα απέναντι στο άλλο..
Παιδιά που είναι στα 100-150 μέτρα από το σχολείο τους τα στέλνουν στα 500-1500 μέτρα μακρύτερα!
Υπάρχουν περιπτώσεις που παιδιά προσπερνάνε ένα σχολείο για να πάνε σε ένα άλλο!
Εντωμεταξύ δεν υπάρχει λογική αν προσέξετε τον χάρτη να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις. Σε κάθε σχολείο η αριθμητική επιβάρυνση είναι της τάξης των 10-20 μαθητών..
Δηλαδή δεν ήταν καν απαραίτητο να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις..

Ελπίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να μην ταλαιπωρηθούν αδίκως εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας.

Η Ένωση Γονέων Κατερίνης καλεί με έγγραφο της που στάλθηκε σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης τους Συλλόγους Γονέων να καταθέσουν τις ενστάσεις τους για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00...


Οι Πρόσκοποι Κατερίνης παρέδωσαν καπάκια μπουκαλιών στον Ερυθρό Σταυρό Κατερίνης.



Δήμαρχε στο ίδιο έργο θεατές ...

 Στο ίδιο έργο θεατές .

Ευτυχώς κύριε Δήμαρχε Κατερίνης εμείς οι απλοί πολίτες του Δήμου σας είμαστε προνοητική και δεν πετάμε τις σημαίες ..

Σας θυμίζει τίποτα αυτή η φωτογραφία ;
Αν όχι σας πληροφορώ πως δεν είναι η ίδια που είχα δημοσιεύσει πριν λίγες μέρες είναι καινούργια σημερινή .

Φυσικά υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την προηγούμενη γιατί είναι από το ίδιο σημείο ένα ακριβώς μέτρο ποιώ κάτω , και τα υλικά για την σήμανση είναι τα ίδια που είχα βάλει προχθές
γιατί ήξερα ότι σίγουρα θα μου ξανά χρειαστούν .

Δήμαρχε Χιονίδη θα ξανά κάνω το ίδιο ερώτημα για άλλη μια φορά ελπίζω αυτήν την φορά να πάρω κάποια απάντηση :

Αυτό το έργο της αποχέτευσης το παρέλαβε ο δήμος η είναι ακόμα σε εκκρεμότητα η παραλαβή ;

Αλλά σε κάθε περίπτωση νομίζω πως κάποιοι οφείλουν εξηγήσεις τόσο σε εμάς τους πολίτες αλλά κυρίως στα θεσμικά όργανα γιατί εδώ πληρωθήκαν αρκετά λεφτά αλλά το έργο δεν έγινε με τον κατάλληλο τρόπο όπως τουλάχιστον δείχνουν οι φωτογραφίες  . 

Αλχαζίδης Αναστάσιος


Κάτοικος Νέας Τραπεζούντας   

Την αποδέσμευση των εγγυητικών επιστολών των αγροτών ζητά οι βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας

Την αποδέσμευση των εγγυητικών επιστολών για τη μετάκληση των αλλοδαπών εργατών γης, που έχουν καταθέσει οι αγρότες στην Αγροτική Τράπεζα και σήμερα παρακρατούνται από την Τράπεζα Πειραιώς ζητά με ερώτησή του που απευθύνεται στους Υπουργούς Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ζήσης Ζάννας.
Ο κ. Ζάννας ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προχωρήσουν τα αντίστοιχα υπουργεία ώστε να επιστραφούν τα αντίστοιχα ποσά στους αγρότες, καθώς όπως σημειώνει αυτό δεν έχει γίνει εδώ και τέσσερα χρόνια.
Μάλιστα, ενδεικτικά στο νομό Πιερίας υπάρχουν περίπου 800 δεσμευμένες εγγυητικές επιστολές που στερούν από τους παραγωγούς ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε μια εποχή που πλήττεται ιδιαίτερα το εισόδημά τους.
Πρόκειται για μια ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου, καθώς ήδη έχει καταθέσει ερώτηση για την απλοποίηση της διαδικασίας μετάκλησης των εποχιακών εργατών  γης, αλλά και για την προστασία των παραγωγών από επιτήδειους εμπόρους που δεν είναι ενταγμένοι στο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και αφήνουν απλήρωτους τους αγρότες.
Η Ερώτηση του Βουλευτή

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου ότι πρόκειται να υλοποιήσει τετραήμερη εκδρομή στη Θράκη (για την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Αδριανούπολη) στις 12 με 15 Ιουνίου 2015.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 09/06/2015 στα γραφεία του Σωματείου : Γεωργ. Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και τηλέφωνο : 2351078736  καθημερινά ώρες : 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου καθώς και από το τουριστικό πρακτορείο του κ. Βελώνη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γενικός Γραμματέας


Κουτσής Δημήτριος                                                                  Τσαλός Αθανάσιος

Η ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ


  
   Τους δένει φιλία από τα παιδικά χρόνια. Τα χρόνια της αθωότητας. Έμεινε και παραμένει άφθαρτη στο χρόνο. Έτσι που να δικαιώνει τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα Μάριο Πούζο, ότι: «Ακόμα και ο πιο δυνατός άνθρωπος χρειάζεται φίλους».
   Καθιέρωσαν και θεσμοθέτησαν κάθε χρόνο τη συνάντηση της παρέας. Το προσκλητήριο  των αναμνήσεων και της θύμησης. Και για να οργανώνουν καλύτερα τις συναντήσεις τους  όρισαν και άτυπο διοικητικό συμβούλιο με «πρόεδρο» της παρέας τον Γιώργο Σαλαβέρη.

3ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης. «Ταξιδεύοντας με ένα βιβλίο» Η παρουσίαση από την κ. Φανή Ζέττα Τσεντικίδου που «μάγεψε» τα παιδιά!




ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  
   Για μια αξιόλογη διάκριση μπορεί να καμαρώνει η εκπαιδευτική οικογένεια και η κοινωνία της Κατερίνης. Αυτή προήλθε από τις τέσσερις μαθήτριες της πέμπτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.
   Η Αναστασία Τσιανοπούλου, η Σοφία Χουγκάζ, η Παναγιώτα Τσιάμη και η Νικολέτα Κιολέογλου κατέλαβαν  επάξια το β΄ βραβείο διηγήματος στον πρώτο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα «Κύπρος: 1974-2014, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ».
   Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, το μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας «σπίτι της Κύπρου» και η εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση και ψηφιακά μέσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
   Οι νεαρές μαθήτριες με την επίβλεψη του δασκάλου Ιωάννη Δημητριάδη, ανέπτυξαν με γλαφυρότητα το Κυπριακό ζήτημα και με ευαισθησία σκιαγράφησαν το δράμα του κυρίου Γιώργου, ενός από τα πολλά αγνοούμενα πρόσωπα που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974. Το πόνημα είχε σαν κεντρικό τίτλο «η ιστορία ενός αγνοούμενου».
   Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2015 στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τις νεαρές συγγραφείς  να παραλαμβάνουν με ικανοποίηση και χαρά το βραβείο διηγήματος  της αντίστοιχης θεματικής ενότητας.
   Στο φωτογραφικό ενσταντανέ η Αναστασία Τσιανοπούλου, η Σοφία Χουγκάζ και η Παναγιώτα Τσιάμη. Συγχαρητήρια κορίτσια και πάντα επιτυχίες στη μόρφωση και τη ζωή.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις τον γονιών για το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πιερίας.



Όσο περνάνε οι ημέρες και.. διαρρέει προς τα έξω το σχέδιο με τις αλλαγές στα όρια φοίτησης των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, τόσο αυξάνονται οι αντιδράσεις των οικογενειών που θίγονται και αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο ή να χωρίσουν τα παιδιά τους σε δυο διαφορετικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ


Στην τελική φάση της προετοιμασίας, για τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, βρίσκεται η Κατερίνα Νικολαΐδου, που προπονείται με την Εθνική Ομάδα στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά.
          Είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια θα πάρει μέρος στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση, και ήδη τα δυο τελευταία χρόνια έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο αγώνισμα σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών, ενώ κατέχει και τον καλύτερο χρόνο της διοργάνωσης σε αυτό το αγώνισμα.
          Φέτος η Νικολαΐδου έχει αλλάξει κατηγορία και αγώνισμα. Συμμετέχει πλέον μαζί με την Ασουμανάκη Σοφία (ΕΝΟΑ) στο διπλό σκιφ γυναικών, με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες, στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

          Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Πόζναν της Πολωνίας 29-31 Μαΐου, είναι ένα δυνατό τεστ, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει στα τέλη Αυγούστου και αποτελεί κριτήριο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Θερινός Δωδεκάλογος 2015» πρόγραμμα Μαΐου – Ιουνίου 2015

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας ανακοινώνει το αναλυτικό πρόγραμμα Μαΐου – Ιουνίου της δράσης «Θερινός Δωδεκάλογος 2015» στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Τετάρτη 27 Μαΐου
Συζήτηση για το μεταναστευτικό

Παρασκευή 29 Μάιου
Τρωάδες του Ευριπίδη - Θεατρικό, αρχαία τραγωδία

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης "ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ"

«Δημιουργώ για το Δάσος»


Για μας, το καλοκαίρι ξεκίνησε! Ελάτε να συζητήσουμε για την πυροπροστασία των δασών μας.

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σας προσκαλούν την Παρασκευή 29 Μαΐου 2015, από 09:00 έως 13:30, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, στην εκδήλωση «Δημιουργώ για το Δάσος».

Θα παρουσιαστούν έργα, κατασκευές και δρώμενα των μαθητών/τριων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που θα αφορούν την δημοφιλή δράση «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2015» που οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Ταυτόχρονα, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της ΕΟΔνΠ θα διανέμουν έντυπο υλικό για την πυροπροστασία των δασών μας και θα ενημερώσουν τους πολίτες για την φετινή δράση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 450 μαθήτριες και μαθητές από 6 Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας. Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και στην κατασκευή 4 πινάκων ζωγραφικής μεγάλων διαστάσεων, οι οποίοι θα δημοπρατηθούν με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου/Φαρμακείου «Αλέκος Φτίκας».


Πληροφορίες: 6981 66 51 58 WhatsUp

Σαν σήμερα το 1999 ...φεύγει ο Φρέντυ Γερμανός


Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 21/05/2015