Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14/06/2015 πιστοποιημένο σεμινάριο της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED provider του ERC) από Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας στους Σπουδαστές του ΙΕΚ Νοσηλευτικής!!!




11 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗ


          Με 27 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που διοργάνωσε ο Ν.Ο.Κοζάνης το Σάββατο 13 Ιουνίου. Οι αγώνες που περιελάμβαναν 15 αγωνίσματα όλων των αγωνιστικών κατηγοριών, πραγματοποιήθηκαν στον φυσικό κωπηλατικό στίβο της λίμνης Πολυφύτου και συγκέντρωσαν  πάνω από 300 συμμετοχές από 12 συλλόγους.
          Η εμφάνιση των πληρωμάτων του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ήταν ιδιαίτερα δυναμική αφού κάτω από τις οδηγίες των προπονητών τους Γ.Μπικογιάννη και Κ.Φυτοπούλου κατέκτησαν 11 μετάλλια (6 χρυσά, 4 αργυρά και 1 χάλκινο) στα 13 αγωνίσματα που πήραν μέρος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναχωρούν την Τρίτη οι Παίδες του Πιερικού Αρχέλαου | final6 Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων




Η ομάδα των Παίδων του Πιερικού Αρχέλαου αναχωρεί την Τρίτη 16 Ιουνίου για την Πάτρα με σκοπό να συμμετέχει στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων.

Ο Πιερικός Αρχέλαος αναδείχθηκε πρωταθλητής του πρωταθλήματος κεντρικής Μακεδονίας(ΕΚΑΣΚΕΜ) και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ημιτελική φάση όπου αντιμετώπισε τους Ίκαρους Σερρών,τον Πρωτέα Γρεβενών,τα Ν. Μουδανιά και τον Σπάρτακο Λάρισας κατακτώντας την 1η θέση που του έδωσε το εισιτήριο για την τελική φάση.

Στη Πάτρα θα αντιμετωπίσει τις 5 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα αυτό συνιστά μια πελώρια επιτυχία για τον Πιερικό αθλητισμό.


Τα ονόματα των αθλητών που συνέδραμαν στην επιτυχία:

Μοναδική η "Γκόλφω for ever"

Στη νέα θεατρική σκηνή, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και δίπλα ακριβώς από τους υπέροχους φούρνους, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στο κοινό της πόλης μας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του "Θερινού Δωδεκάλογου 2015", η κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου, "Γκόλφω for ever" σε σκηνοθεσία Μαριάννας Γιαννακίδου, από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βροντούς.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την παράσταση, ενώ με τον προαιρετικό, όπως πάντα οβολό του (τρόφιμα και φάρμακα), ενίσχυσε τόσο το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας όσο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου, στην Κατερίνη.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας θέλοντας να τιμήσει την κοινωνική προσφορά των χορευτικών παραδοσιακών συλλόγων του τόπου μας για τη συνέχιση και διασφάλιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη συγκέντρωση και ψυχαγωγία ανθρώπων μέσα από τις δράσεις τους, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οργανώνει στις 15 Ιουνίου 2015, ώρα 20:30, μια ξεχωριστή βραδιά παραδοσιακής μουσικής με σκοπούς και τραγούδια από διάφορα μέρη της ελληνικής παράδοσης.

Πολιτιστικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι του τόπου μας, θα φροντίσουν να μας διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να μας εμφυσήσουν την αγάπη και το σεβασμό για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας. Κυρίως όμως, μέσα και από αυτή τη δράση θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα, αντί εισιτηρίου, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Οι σύλλογοι που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση είναι οι:

Ένωση Ποντίων Πιερίας
Εστία Πιερίδων Μουσών
Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης
Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Πιερίας (ΜΕΚ)
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης»
Μορφωτικός Σύλλογος Σ. Σταθμού
Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες»
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων Ν. Πιερίας « Ο Πόντος»
Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας « Ο Όλυμπος»
Σύλλογος Κρητών Νομού Πιερίας « Οι Σταυραετοί»
Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν εθελοντικά με ήχους και μουσικές της Ελληνικής μας παράδοσης από τις περιοχές, Μακεδονία, Πελοπόννησο, Μικρά Ασία, Ήπειρο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, οι μουσικοί του τόπου μας:

Ευγενής άμιλλα, ρεκόρ και συγκίνηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Αθλητών Στίβου


Η διαχρονική αξία του κλασικού αθλητισμού και η ευγενής άμιλλα αναδείχθηκαν μοναδικά στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Αθλητών Στίβου, το οποίο  διεξήχθη το διήμερο 13 – 14 Ιουνίου στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης.

Περισσότεροι από 400 αθλητές - αθλήτριες και φίλοι του αθλητισμού από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στον καθιερωμένο αυτό αθλητικό θεσμό. Από τους αγώνες, δεν έλειψαν οι μεγάλες επιδόσεις και τα προσωπικά ρεκόρ, σε όλα τα αγωνίσματα, με τις εντυπώσεις όμως να τις κερδίζει η προσπάθεια και η συμμετοχή σε ηλικίες από 35 έως 100 ετών.

Σήμερα το 3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων, στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης!



Η ψηφοφορία της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»



Επίκαιρο θέμα, που απασχολεί πολλές οικογένειες είναι το νέο σχέδιο χωροταξικής ανακατανομής (νέα όρια φοίτησης Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης) της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Πολλές οικογένειες θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον στα παιδιά τους με το νέο σχέδιο.

Οικογένειες με πολλά παιδιά θα… χωριστούν σε διαφορετικά σχολεία.

Από την άλλη μεριά έχουμε τρία νέα σύγχρονα σχολεία που πρέπει να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν.

Πείτε την γνώμη σας, μετράει!


Όπως πάντα ψηφίζετε πάνω δεξιά στην οθόνη σας.

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 14 Ιουνίου 2105