Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής στην "ΕΚΑΒΗ" το Σάββατο 18 Απριλίου





Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 7μμ.
Το Ολύμπιο Κέντρο Αστροφυσικής είναι μία μη-κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου Ολύμπιου Συμποσίου Αστροφυσικής που διοργανώθηκε στην Παραλία Κατερίνης τον Μάιο του 2014. Σκοπός του Κέντρου είναι ο συντονισμός και η διοργάνωση πολύπλευρων επιστημονικών δράσεων ενημέρωσης και συνεργασίας κοινωφελούς χαρακτήρα, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Πιερίας, στους τομείς της Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής Φυσικής. Δράσεις που θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και στην προώθηση της ενεργής συμμετοχής και συνεισφοράς της Ελλάδας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, με πολύτιμο αρωγό την τοπική κοινωνία της Πιερίας και τους επίσημους φορείς της.

Κατερίνη σήμερα στις 7:30 το απόγευμα. Θεωρίες… συνομωσίας στον ουρανό της πόλης μας..





Παρουσιάζεται το Σάββατο 18 Απριλίου στις 21:15' για τελευταία φορά η εξαιρετική Παράσταση "Σύννεφο με παντελόνια" του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι Αξίζει να τη δείτε!


Οι εκδόσεις Ελαία και το βιβλιοπωλείο Κατερίνα Ρουκά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ΑΓΙΟΝ ΦΩΣ (70 ιστορικές μαρτυρίες) του Χάρη Σκαρλακίδη στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνη "ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ" Σάββατο 18 Απριλίου ώρα 19.00, Θα προλογίσει ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος


Παράπονα για επιτροπές του Δήμου..




Αποδέκτης παραπόνων έγινε το τελευταίο διάστημα η «ΑΛΗΘΕΙΑ» από διάφορους συλλόγους και ενώσεις για τον τρόπο που λειτουργούν διάφορες επιτροπές του Δήμου Κατερίνης.
Τελευταίο παράδειγμα είναι η ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας).
Συγκεκριμένα, αντιπρόσωπος συλλόγου διαμαρτύρεται ότι ενημερώνονται για την συνεδρίαση λίγες ώρες πριν αυτή ξεκινήσει και δεν προλαβαίνουν ούτε καν τα θέματα να διαβάσουν, πόσο να τα μεταφέρουν στο συμβούλιο τους για διαβούλευση...
Έτσι συνεχίζει, αναγκάζεται να ψηφίζει για κρίσιμα θέματα..παρών, αφού δεν έχει πάρει έγκριση από το Δ.Σ. του για το τι θα πράξει.

Είναι τόσο δύσκολο να ενημερωθούν λίγες ημέρες νωρίτερα οι αντιπρόσωποι ώστε να προλάβουν και αυτοί να συνεδριάσουν με τα συμβούλια τους πριν αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν;



Διευθυντής σχολείου βάφει την αυλή του σχολείου του μόνος του! (Φωτογραφίες)



Παρότι ο ίδιος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσουμε τις φωτογραφίες, εμείς το κάνουμε διακινδυνεύοντας μια…αγωγή!
Σήμερα το πρωί λοιπόν ο Διευθυντής του σχολείου που βλέπεται μαζί με δυο εκπαιδευτικούς ξεκίνησαν να βάφουν την αυλή του σχολείου αλλά και άλλους χώρους από ότι διαπιστώσαμε.
Ίσως αυτό δεν αρέσει σε κάποιους που κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς ότι κάθονται, αλλά οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το αντίθετο..
Από ότι μάθαμε στο συγκεκριμένο σχολείο οι πio πολλές εργασίες γίνονται από τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων, και στις πio πολλές από αυτές τις εργασίες τα χρήματα τα βάζουν από τις τσέπες τους οι άνθρωποι…


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ζητείται Νονός για μια...βρύση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ(ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ,ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ).Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ!ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ <ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ>.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,ΤΟ Δ.Σ.

Η 2η ημέρα των Υψηλαντείων με την Ποντιακή θεατρική παράσταση στη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας από την Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας με το έργο «Ο Πρόεδρος τη Χωρί» σε σκηνοθεσία Γεωργίου Σαββίδη.



Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

Συναυλία καθηγητών Μουσικού Σχολείου Κατερίνης





H πρώτη επίσημη συναυλία των καθηγητών μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με ακροατές τους μαθητές του σχολείου και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε tη Δευτέρα 30 Μαρτίου και στην πάνω αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης. Ήταν η πρώτη φορά που οι καθηγητές ήταν οι επί σκηνής ερμηνευτές ενώ οι μαθητές τους ήταν οι ακροατές. Η πρωτοβουλία τους αυτή, όπως τόνισαν οι ίδιοι στην έναρξη της συναυλίας, στηρίχθηκε στην ιδέα να αντιστραφούν οι ρόλοι και να αποκαλύψουν στους μαθητές μιαν αθέατη ως τώρα  πλευρά τους· αυτή του ερμηνευτή  και όχι μόνο του  δασκάλου.

Οι καθηγητές παρουσίασαν έργα τόσο του κλασικού όσο και του σύγχρονου ρεπερτορίου ακόμη και μουσικές κινηματογραφικών ταινιών.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι καθηγητές μουσικής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης: Δημήτρης Τασούδης, Ελένη Χαλάτση, Σάββας Παυλίδης, Χρήστος Τασχουνίδης, Μαρίνα Βλαχάκη, Γιάννης Παπακρασσάς, Κωνσταντίνος Παυλάκος, Εύη Κυριαζίδου, Αλέξανδρος Αγγουριδάκης, Νίκος Κουνατίδης, Ελένη Σαμακοβλή, Δημήτρης Καραπινίδης.
Μαθητές, γονείς και φίλοι του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης αλλά και φίλοι της κλασικής μουσικής που γέμισαν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αριστοτεχνικές εκτελέσεις μουσικών έργων.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ.Σάββας Χιονίδης μας προτείνει να επισκεφτούμε την Ράχη Κατερίνης (Υπέροχες φωτογραφίες)

Στις ανθισμένες κερασιές της Ράχης Κατερίνης. 16/04/2015
Ένα μοναδικής ομορφιάς τοπίο.
Μια αλληγορία για την ίδια τη ζωή: ¨φωτεινή και όμορφη αλλά φευγαλέα και εφήμερη¨ .
Σας προτείνω από σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες να επισκεφτείτε τον κερασεώνα της Ράχης Κατερίνης για να απολαύσετε αυτά που η φύση μοναδικά δημιουργεί.