Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου στην Κατερίνη. Όρεξη να έχετε, και από πίτες άλλο τίποτα…



 Δείτε τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου όπως τις κατέγραψε η "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΚΙΤΡΟΥΣ


 Η Σύναξη των Τριών Ιεραρχών εορτάστηκε και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών Νέας Εφέσσου.

"Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/01/2016 ΣΤΗΝ "ΕΚΑΒΗ"



Αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Αναπληρωτή Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Κραγιόπουλου Νίκου με αιχμές για την εκλογική διαδικασία...


Αποχαιρετιστήριο μήνυμα με ευχές, αιχμές και αποδέκτες από τον μέχρι και σήμερα εκτελών χρέη Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κραγιόπουλο Νικόλαο.

Διαβάστε το μήνυμα:

Κοπή βασιλόπιτας της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου “Ι.Σακελλαρίδης”


Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο χώρο προετοιμασίας των χορωδιακών τμημάτων, η καθιερωμένη τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου “Ι. Σακελλαρίδης”.

Ευχαριστίες από το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που για άλλη μια φορά έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον και την ευαισθησία προς τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, προσφέροντας ατομικά σουπλά για το Ολοήμερο Τμήμα, συμβάλλοντας στην καλαισθησία του χώρου αλλά και στην τήρηση των συνθηκών υγιεινής.
Για το Σύλλογο Διδασκόντων

 Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΔΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η Αλληλεγγύη διδάσκει ανθρωπιά,αγάπη και γεννάει ελπίδα για το αύριο.
Στόχος της Αλληλεγγύης  και της δικής μας δράσης σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να διατηρήσουμε τον αυτοσεβασμό μας που το σύστημα που μας κυβερνούσε προσπαθούσε να τσαλακώσει και κάποιες φορές το κατάφερνε,τον αυτοσεβασμό που είναι πολύτιμη και απαραίτητη προϋπόθεση για να σταθούμε όρθιοι,να σκεφτούμε και να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

Ανακοίνωση του Σύλλογου Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογο Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων  Παραλίας ενημερώνει τα μέλη του ότι φέτος θα γίνουν οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικό Συμβούλιο.
Θα θέλαμε από τώρα να σας ζητήσουμε να σκεφτείτε την υποψηφιότητα σας, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια του σημαντικού έργου που έχει κάνει ο σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια, και έχει ενισχύσει τη θέση της στην τουριστική βιομηχανία, να συνεχιστεί η προσφορά του συλλόγου στην κοινωνία και στον τόπο μας, για το καλό όλων μας και προς όφελος της περιοχής μας.


Το χειμωνιάτικο όνειρο του κέδρου. Αύριο, στο Μουσικό Αερόστατο, στις 9 το πρωί, στο ράδιο Ενημέρωση, 92,2 fm ή στο www.enimerosi922.gr διαδικτυακά. Με τη Δομνίκη Καράντζιου, την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον Λεωνίδα Βαϊόπουλο.

-Κρυώνω, κρυώνω πολύ….
-Μα ποιος μιλάει αφού όλοι φύγανε, είπε με απορία κοιτάζοντας δεξιά και αριστερά του.
-Εδώ κάτω είμαι κύριε κέδρε, εδώ κάτω χαμηλά, συνέχισε η φωνούλα.
Ο κέδρος έσκυψε και είδε ένα μικρό, ένα πολύ μικρό δενδράκι.
-Τι γυρεύεις του λόγου σου εδώ πέρα, είσαι μικρούλι, πολύ μικρούλη, του αποκρίθηκε.
Το δενδράκι μαζεύτηκε. Δεν ήξερε αν έκανε καλά που μίλησε.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα

Σάββατο στις 4 το απόγευμα στο Σύνταγμα, έχουμε συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Ζητάμε συμμετοχές και για να νοικιάσουμε πούλμαν και να πάμε την Κυριακή σε κάποιο κοντινό μπλοκ (Αφίδνες ή Κόρινθο). 

Τέρμα στους κοινωνικούς αυτοματισμούς. Οι αγρότες μέρα με την μέρα,αποδεσμεύονται από τους εργατοπατέρες και κατεβαίνουν με Ελληνικές σημαίες στα χέρια και στα τρακτέρ.

Εορταστική εκδήλωση προς τιμήν της Μητέρας


Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για τη νέα χρονιά 2016 κόβουν οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τη νέα χρονιά 2016 που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 12 το μεσημέρι στη Πολιτιστική μας Στέγη (Νίκης 12, Κατερίνη).

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΣΥΠ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΥΛΑΙΑ"
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων, η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει εκδήλωση-λογοτεχνική βραδιά, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. με εισήγηση του Αργύρη Ολοκτσίδη με θέμα «Παιδεία-Εκπαίδευση» και ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων (πεζά-ποιήματα) από μέλη της Ένωσης.

Διακοπή νερού στην Κατερίνη, την Κυριακή 31/1/2016


Την Κυριακή 31/1/2016 κατά τις ώρες 8:00 π.μ. μέχρι 12:00 θα υπάρχει διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται πέριξ των οδών Βύρωνος και Ζαλόγγου, λόγω βλάβης ύδρευσης στην οδό Βύρωνος.

Δυσφαγία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


Τι είναι η δυσφαγία;
       Με τον όρο «Δυσφαγία» περιγράφουμε την καθυστέρηση ή τη λάθος κατεύθυνση μεταφοράς της στερεάς, ημιστερεάς τροφής και υγρών από τη στοματική κοιλότητα στο στομάχι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης, σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου, που θα γίνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 μ.μ.. στην αίθουσα του Συλλόγου, στην Ν. Τραπεζούντα.


Επίσης στην ως άνω εκδήλωση, θα πραγματοποιηθει και η απονομή του βραβείου " Χρήστος Τερζιδης", στους εισαχθέντες μαθητές σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι Οφιτικής καταγωγής!
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα
Για το Σύλλογο

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δήμος Κατερίνης -Διανομή νωπού κοτόπουλου στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

Δωρεάν διανομή νωπού κοτόπουλου στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)» και τους έχει εκδοθεί κάρτα σίτισης πραγματοποίησε το διήμερο 28/29 Ιανουαρίου, ο Δήμος Κατερίνης.

Η αποκατάσταση της αλήθειας για τον λαγό (2ο μέρος) της Δομνίκης Καράντζιου


Διάβαζε την ανακοίνωση του τζίτζικα. Τη διάβαζε και την ξαναδιάβαζε και δεν πίστευε στα μάτια του. Τα γούρλωνε και τα ξαναγούρλωνε. Η ανακοίνωση είχε βραχεί λιγάκι από το ψιλόβροχο. Ένιωσε ένα πικραμυγδαλάκι να έχει σταθεί στο λαιμό του και τον ενοχλούσε όταν κατάπινε. Ήταν η πίκρα που ένιωθε μέσα του για την αδικία που βίωσε ο τζίτζικας.
-Μα πώς είναι δυνατόν οι συγγραφείς να κάνουν τέτοια τραγικά λάθη και να εκθέτουν τόσο πολύ τον τζίτζικα; αναρωτήθηκε.

Πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης "Άτρακτος" στο Γυμνάσιο Κονταριώτισσας

Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καπνίσματος και του Αλκοολ από το Κέντρο Πρόληψης «Άτρακτος»
Η χρήση και η κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών αποτελεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία και οπωσδήποτε είναι ένα φαινόμενο επιβαρυντικό και καταστροφικό για τα μέλη της. Δυστυχώς αντιλαμβανόμαστε πως πρόκειται περί υπαρκτού προβλήματος με επιπτώσεις ορατές στην καθημερινότητά μας που απειλεί και τα δικά μας παιδιά.

«Η πιο όμορφη μέρα» και το θεατρικό εργαστήρι 'ΑΥΛΑΙΑ' του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, μάγεψαν το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ‘Μελίνα Μερκούρη’.


Υποκλίθηκε το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς στην "πιο όμορφη μέρα', αγκαλιάζοντας την ιστορία της Κύπρου, την ιστορία της πατρίδας μας

Στις 23 Ιανουαρίου το θεατρικό εργαστήρι ‘Αυλαία’ μετακόμισε στην Καλαμαριά για μια και μοναδική παράσταση στο Θέατρο ‘Μελίνα Μερκούρη’.
Σε ένα κατάμεστο θέατρο και με την παρουσία των αρχών του Δήμου Καλαμαριάς, του Γενικού Πρόξενου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνη Μανδρίτη και Κυπριακών Συλλόγων, ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ μετέφερε από σκηνής το έργο του Φάνου Ναθαναήλ με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο.

Τήρησε την δέσμευσή της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου με την αποστολή του ψηφίσματος διαμαρτυρίας των αγροτών προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου στο αίτημα των αγροτών για την συνδρομή της, στον αγώνα που δίνουν οι αγρότες ώστε να μη διαλυθεί η ύπαιθρος της ελληνική περιφέρεια και να υπάρχει αύριο στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Η κα. Σοφία Μαυρίδου απέστειλε επιστολή, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και στους συναρμόδιους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και προς των Οικονομικών, στους οποίους διαβιβάζει το ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των Αγροτικών Συλλόγων της ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ


Η ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου θα αντιμετωπίσει στην προσεχή Κυριακή 31 Ιανουαρίου τους Τιτάνες Παλαμά σε αγώνα για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας.